szerszennn Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Witam kolegów po kiju mam chciałbym uzyskac troszke informacji na temat tego zbiornika wybieram sie tam na wekeend i chciał bym być przygotowany jakie przynęty zanęty jakiei rybki dominują na co sie nastawić i że drapierzniki sie pokazują z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszennn Napisano 27 Września 2011 Autor Share Napisano 27 Września 2011 c.d sorry za pisownie ale klawiatura mi szwankuje interesuje mnie też dojazd od której stronyi gdzie sie najlepiej zazadzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 szwankujaca klawiatura to nie powod zeby pisac drapiezniki przez "rz" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Siemanko, tutaj--> http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondis30 Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Byłem ostatnio z kolegą na słupie 13-23 efektów brak. Małe płotki, uklejki na bata i nic więcej! DS nawet nie drgnęła a pod wieczór na martwą też nic Zbiornik trochę znam dojazdy też jak chcesz to na priv porozmawiamy! Chyba w sobotę podjadę posiedzieć trochę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK3000 Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Witam ma ktos informacje ze słupa czy coś się tam dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Chcę tam podlecieć na spina,która strona najlepsza? Gumy lepsze czy wobki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 zdecydowanie gumy!!! strona nie ma raczej znaczenia... albo wszędzie lipa, albo wszędzie żerują, choć ostatnio nie zdarza się to często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 19 Grudnia 2012 Share Napisano 19 Grudnia 2012 proszę o info: Czy Słup pokryty jest w całosci lodem, czy są miejsca gdzie można pomachac spinem? dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Też jestem ciekaw,bedę u was od soboty do 2ego stycznia i też gdzieś polecę,moze na słup. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Jutro będę chciał uderzyć na słup,ma ktoś jakieś wiadomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MarcinMistkowsk Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Przejeżdżałem przez Jawor i zajechałem na słup,drugi zjazd od betonki, lodu nie ma na 100% Nie wiem jak z rybą bo nawet z auta nie wychodziłem . Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Dzięki kolego za info.Połamania kija życzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Byłem dzisiaj z kathirem,bartkiem i jego kolegą,dołączył andrzej do nas póżniej.Od 8 do 12ej jeden maleńki szczupły tam gdzie rzeka wpada jakieś 100-150 m od akacji,wcześniej koło tamy i nic.Miejscowi narzekają , że Słup w tym roku to porażka.Dla mnie łowisko ok,poznałem nową wodę i miejscówki,a przede wszystkim nowych ludzi i ich wskazówki,rady,także nie jest źle.Gdzie nie gdzie trafia się cienki lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Witam kolegów. Czy ktoś ma jakies informacje bieżące na temat Słupa. W zeszłym roku byłem tylko raz w kwietniu. Zawsze od strony Mencinki - w prawo za kapliczką i dalej w stronę akacji i ujścia rzeki. Czy obecnie jest tam dojazd nad wodę i, jeśli tak, to dokąd można dojechać samochodem. Kiedyś skręcaliśmy w prawo obok starego sadu a potem ostro w dół aż pod las nad samą wodę...Czy dalej tak można, czy coś się zmieniło? I jeszcze jedno pytanie - jak tam wygląda pokrywa lodowa, czy można coś zaplanować na najbliższe dni czy czekamy na wiosnę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MarcinMistkowsk Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Info z zeszłej niedzieli,przejechałem brzegiem kawał zbiornika na całej długości oblodzone na około 10m od brzegu. Znalazłem jedno miejsce na zasiadkę ale wiatr był taki nie miły że pojechałem na inne łowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Dzięki Marcin, czyli na razie jednak sobie odpuszcze. Czy mógł yś jeszcze odnieść się do moich pytan o dojazd? Niewiem od której strony łowisz - no może "dookoła" i zauważyłeś jakieś zmiany, zamknięte drogi, zakazy itp. Nie ma nic gorszego jak wczesnoporanna niespodzianka- ZAKAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MarcinMistkowsk Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Cześć,jeszcze tam nie wędkowałem.Jak jestem w okolicy to zajeżdżam i obserwuje,zwiedzam.Szukam odpowiedniego miejsca na tygodniową zasiadkę,jeszcze całego zbiornika nie obadałem ale ta strona od Jawora mi się spodobała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Dzisiaj na Słupie ogrom wędkarzy pogoda niesamowita, słoneczko, bezwietrznie, tymczasem 200m dalej swoje zawody rozgrywali spiningiści zawody mają zostać rozegrane ponownie w innym terminie, ponieważ żaden spośród 10 zawodników nie skusił rybki obok mnie siedziało z gruntówkami i spławikami około 40 wędkarzy (dodatkowo co jakiś czas był rotacja, jedni schodzili, a w ich miejsca wchodzili kolejni). Żaden z nas nie uraczył ryby, brań z tego co wiem to też jak na lekarstwo (mój ojciec miał jedno, ale przespał). Pomimo braku rybki, wyjazd uważam za bardzo udany, ponieważ uzbroiłem nowe wędki w nowe kołowrotki, żyłki, itp. itd., a przy tym dopisała pogoda Podobno na Kunicach już ruszyła płoć i to sowicie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Czyli lodu nie ma Muszę wybrać - Odra np. Malczyce czy Słup. W niedzielę wracłem z Gdyni i wszystkie jeziora po drodze pod lodem. Na Kujawach, na jakimś jeziorze, na lodzie wędkarze- a w Toruniu było niby najcieplej. P.S. Na Słupie typowo, według moich doświadczeń z kilku sezonów- albo wielkie bogactwo albo totalne zero....To drugie oczywiście częściej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Osobiście odpuściłbym i jedno i drugie łowisko. Na Malczycach śmierdzi.... Odra generalnie jest teraz wysoka. Ja jeżeli jechałbym na Odrę to na Przystań lub w okolice Ścinawy. A wracają c do Słupa, to tak jak napisałeś, albo biorą jak opętane albo totalne zero. O opętanych słyszałem, natomiast totalne zero znam z autopsji ;p Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Kilka razy trafiłem na "tłuste" wędkowanie. Raz nawet panowały warunki, o których pisze się w poradnikach wędkarskich że w takie dni śmiało można siedzieć w domu. A jednak nie. Dobrze że wtedy pojechałem. Natomiast zauważyłem pewną prawidłowość w braku brań wynikającą z dwóch zjawisk - pewnie to dotyczy nie tylko Słupa ( może to ktoś potwierdzi ) - mianowicie: 1) Pod koniec wiosny, gdy woda osiągnie odpowiednio wysoką temperaturę (temperatura, ciepło - myślę że to jest powód) na dnie pojawiają się pęcherzyki gazów, które w skrajnych przypadkach powodują odrywanie się skorupy do której są przyczepione. Można wtedy jechać do domu - zero brań, zero zawsze. 2) Casem zauważałem dryfujące wzdłuż brzegu ławice narybku, taki ok. 4-8 cm. Lekko głową w dół. Wtedy też jak w basenie... Obserwacje te oraz wnioski z nich płynące dotyczą tylko miejsc w których łowiłem. Jest to wyłącznie lewa strona zbiornika patrząc od strony rzeki - rodzaj estuarium z głębokościa wiosenną 2,5-3,5m zawarte między tzw. "kołkiem" a przewężeniem za którym już otwarta i "właściwe" jezioro. Dodam jeszcze że łowię tam tylko wiosną i nastawiam się tylko na białoryb, a zdarza się przepiękna płoć, leszcz, karp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Planuję wyjazd na ryby w najbliższy piątek i poważnie biorę pod uwagę Słup. Czy może ktoś ma aktualne info natemat tej wody? Czy dzieje się coś ciekawego? A może nie jechać tam, tylko gdzie....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Planuję wyjazd na ryby w najbliższy piątek i poważnie biorę pod uwagę Słup. Czy może ktoś ma aktualne info natemat tej wody? Czy dzieje się coś ciekawego? A może nie jechać tam, tylko gdzie....? feeder`alny: Patrzac na poprzedni post wydaje sie ze masz recepte na ten zbiornik - a przy obecnych temperaturach powietrza / nie wiem jak wody / moze byc ciekawie Ja tez sie zbieram na pierwsza wyprawe w tym roku , ale chyba sprawdze Zagorze Slaskie przy wplywie Bystrzycy ofkoz - Polamania kija . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Planuję wyjazd na ryby w najbliższy piątek i poważnie biorę pod uwagę Słup. Czy może ktoś ma aktualne info natemat tej wody? Czy dzieje się coś ciekawego? A może nie jechać tam, tylko gdzie....? feeder`alny: Patrzac na poprzedni post wydaje sie ze masz recepte na ten zbiornik - a przy obecnych temperaturach powietrza / nie wiem jak wody / moze byc ciekawie Ja tez sie zbieram na pierwsza wyprawe w tym roku , ale chyba sprawdze Zagorze Slaskie przy wplywie Bystrzycy ofkoz - Polamania kija . A jak na Zagórzu z lodem? Tam chyba jeszcze jest....A co do mojego patentu na Słup, to chyba raczej kilka razy szczęście, i sporo wyjazdów "ekologicznych" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi