tomek1 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Biorąc pod uwagę to, że łapiesz na niedużych dystansach stawiał bym na Enforcera. Ale w pobliżu twardych zaczepów. Dragon jest naprawdę sztywnym kijem i chyba sprawdzi się lepiej w tej roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solembum Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Dzięki koledzy za podpowiedzi. Mam naprawdę ochotę na tego TB Enforcer 3,25 tylko już go nigdzie nie ma. A od TB dostałem maila, że w tym sezonie nie mają go w roboczym cenniku, więc pewnie z nim koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 solembum, Zadzwoni do Krokodyla we Wrocławiu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solembum Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 A co koledzy powiecie na kij Jaxona Xt-Pro ??? Proszę was o opinie na ten temat bo nigdzie nie ma tego TB Enforcera, i sie zastanawiam nad tym Jaxonem. Z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Wiesz solembum, ja mam jakiegoś tam Jaxcona Orion 3 składy mam go juz chyba z 4-5 lat no i nic mu sie nie dzieje i łowi nim nadal. Także powiem szczerze ze z TB sa problemy z Gwarancją co jest troche paranoją bo to w końcu Polski producent, a obsługę gwarancyja ma juz chyba lepsza Jaxon. Zastanowił bym się na twoim miejscu nad shimano Hyperloop i Alivio. Ja sam w tym roku nei wiem czy nie pójdę w strone Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solembum Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 No już w sklepie gość mi polecał Alivio, ale za miękki ten kijek, a Hyperloop jest tylko dwuskładowy, więc odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Ja kupiłem Enforcera, wystaje 30 cm z pokrowca, ale zastsuję ochraniacz w postaci tuby-kartonu z wędki co się pakuje taką i wysyła. Pomyśj nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Czy ktoś z kolegów jest użytkownikiem karpiówek Daiwy z serii Emblem, bądź miał okazję sprawdzić te kije nad wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solembum Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 zapodałem dzisiaj 2xShimano Alivio CX 3lbs 3 skł, 3,60 m. Piękne wędeczki, miękkie ale przy testach ze sprzedawcą stwierdzam, że mocne kijaszki są. Piękna parabolika. Będzie radość z holu coś czuję no i jak sobie wyglądają, to też ważne no nie ? i spokojnie z małym workiem pva sobie poradzą w związku z powyższym...teraz tylko czekać na pierwszy hol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Co sądzicie Jaxon Digital 360 3lbs. W tej cenie kijaszków w sklepie gość polecał mi ten kij lub mystery camou. dla mnie oba za specjalnie sie nie podobały ale może... . czy lepiej dołożyć parę groszy i kupic coś innego. Bo do tej pory głównie zajmowałem się spinem i nie mam rozeznania w tej materii. Może coś z Shimano lub mikado? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 A i chcę aby kij miał akcje paraboliczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 A i chcę aby kij miał akcje paraboliczną. to weź sobie pooglądaj Shimano Alivio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spin Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Zostałem zastrzelony ciekawym pytaniem. Czy Chub produkuje w ogóle 3 składowe karpiówki ? Może ktoś z kolegów będzie zorientowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman1991 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Czytając to mam kompletny mętlik w głowie. Jestem poczatkujacym wędkarze ( 2 lata ) same wędki teleskopowe. Planuje zakupić wędziska karpiowe, tylko nie wiem jakie. Cena do max. 150 zl, rzuty do 100m, olów do 100 g i woreczek PVA, jakies propozycje ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErJot Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Zostałem zastrzelony ciekawym pytaniem.Czy Chub produkuje w ogóle 3 składowe karpiówki ? Może ktoś z kolegów będzie zorientowany. Nie produkuje 3 składowych,produkuje natomiast Outcasty w wersjach 9,10 i 11 stóp,pierwsze dwie wersje dwuskładowe,11-stka to 4 składowy travel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 WItam mam problem potrzebuje na sam swój początek zabawy z miśkami 2 kijków 3-częściowych(2 częściowe nie wejdą do auta:) ) Co polecicie na początek karpiowania ,chce wydać na 2 wędki tak do 350zl Łapie na odległościach myśle ze z 30-40 m max Karpiki będę ciągnął takie do 10-12kg(oczywiście jak się uda ale tak normalnie to tak do 6-7kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek_lublin Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Zastanawiam się nad zakupem tej wędki: Konger ARCUS BLACK CARP 390/3lbs czy ktoś ma taki kijek, czy będzie to dobry wybór na uniwersalny kij, tzn taki polowy gruntowe, na trupka, żywca. Czy kij nie jest za sztywny i jaką ma akcje? Chciałbym zapolować przy jego pomocy na szczupaka, sandacza, suma. Proszę o opinie użytkowników. Z góry dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elsynek Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Witam, doradzcie proszę czy na pierwsza karpiowke kupić shimano alivio 12 ft 3lb czy fox warrior tez 12. Łowić będę głownie na stawach. Jest sens wykładać wiecej kasy na tego fox'a? W angli bo tu będę lowil jest to strasznie popularny sprzet. Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek22 Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 witam wszystkich a co sądzicie o karpiówkach jaxona "perseus" 390/3lbs??? będą się nadawać na rzeke żeby powalczyć z miśkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Dlaczego akurat Jaxon ? Jak masz do wydania 200 pln to zastanowil bym sie nad jakimś bardziej "markowym" dwuskładem (jak nie zrobi Ci problemu w transporcie) Alivio CX Specimen 3,66m 3lb http://allegro.pl/alivio-cx-specimen-3-66m-3lb-shimano-alcx12300-b-i1362336514.html Daiwa Black Widow Carp 3.90 m 3,5 lb https://www.kogutomania.pl/daiwa-black-widow-carp-2010-p-16837.html Ultimate Boomer Carp 13ft 3,25 lb http://carpmix.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=49&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=8 Na pewno są to lepsze kije od tych Jaxonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek22 Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 SQra no nie wiem bo mam dwa feedery jaxona eternum czy jakoś tak i nie zawiodły mnie jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 SQra, radzi tobie według własnego uznania i doświadczenia i ja go popieram i dorzucę do rozważenia: TB Challenger: http://www.eurofishing.pl/wedki-karpiowe-travel-c-7_52_55.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek22 Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 zdrapek a ja odp na jego pyt "dlaczego jaxon" no napewno ma wielka wiedze i to ja szanuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Jak chcesz dobry kijek to polecam Konger Impact 390/3lbs naprawdę porządne kije za małą cenę , no chyba że chcesz coś droższego to Mikado Metal Carp 3,90/3lbs Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek22 Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 no i chyba popelniłem błąd z tymi kijami jaxona :/ za tą cene co kupiłem miałbym lepsze kije. Ale ze mnie dureń :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi