vvoollii Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Witam! Od roku 2012 chce wstapić do koła PZW Smolec który ma staw przy Kunickiego. Z uwagi na fakt że karpiuje już wiele lat szukam kompana z którym bedę mógł nęcić miejsce i zasiadać na nocki. Mieszkam kilkaset metrów od stawu więc planuje nęcić od kwietnia do października:) Czy ktoś jest zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 chyba Sqra jest w tamtym kole pogadaj z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Sqra jest w tym kole. Jesli chcesz mozemy sie w przyszlym roku umowic na karpiowanie, wezme tez jednego karpiarza ode mnie i posiedzimy, polowimy no i cos na rozgrzewke tez zalatwimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvoollii Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Sqra - wywołuje Cię od odpowiedzi:) A ktoś się może orientuje ile tam jest karpiarzy? Może jakieś spotkanie integracyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Odgrzeję temat. Szukam miejsc, gdzie mógłbym zabierać syna na krótkie wypady, żeby się (mam nadzieję) "zaszczepił" wędkarstwem. Wczoraj wieczorem zajrzałem na tytułową wodę z lekką spławikóweczką. W promieniu rzutu 2g zestawem 2,5-3,0 metry wody, ale na dnie wszędzie roślinność. Są jakieś niewielkie gołe łaty, ale chyba nie takie, by się w nie wstrzeliwać gruntówką. Łowiłem nad tą roslinnością. Kilka kulek zanęty i nie trzeba było długo czekać. Płotki, krąpiki, małe leszczyki i wzdręgi. Złowiłem tych rybek kilkadziesiąt, ale wszystkie w wielkości jak na zdjęciach. Na kukurydzę brania słabe, delikatne, na kaszę manną spławik znikał momentalnie. Trochę głośno i spory ruch na brzegach, ale mimo wszystko to fajne miejsce, żeby zabrać młodego - tu bedzie mógł połowić i może sie wkręci Widać, że woda pilnowana - kontrolę miałem po godzinie łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Byłem ostatnio z synem porzucać za drapieznikiem, ale przez 2h cisza :< Może jeszcze kiedyś spróbuję. Niestety bardzo dużo młodzieży na pomostach (piweczka, fajki itp). Ale miejscówka na spławiczek dla dziecka bardzo fajna, sporo miejscówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Godzinę temu, Larry_blanka napisał: Byłem ostatnio z synem porzucać za drapieznikiem, ale przez 2h cisza :< Może jeszcze kiedyś spróbuję. Niestety bardzo dużo młodzieży na pomostach (piweczka, fajki itp). Ale miejscówka na spławiczek dla dziecka bardzo fajna, sporo miejscówek Ooo, czyżby kolega z Koła w Smolcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 1 godzinę temu, moczykij napisał: Trochę głośno i spory ruch na brzegach, ale mimo wszystko to fajne miejsce, żeby zabrać młodego - tu bedzie mógł połowić i może sie wkręci O to chodzi. Dla bardzo młodych wędkarzy każda ryba będzie wydarzeniem. Nie patrzmy swoimi kategoriami, ale możliwościami dzieciaka. Z synem jeździłem na Ślęzę i na Oławę. Siedziałem i tyko zakładałem mu ciasto lub robaczka a on operował bacikiem i łowił płocie, kiełbie i kleniki. Raz doliczyliśmy ok. 80 szt. Nie było czasu na pierdoły, bo co chwilę ryba wyjeżdżała z wody. U mnie nie jest czymś tragicznym dwie godziny bez brania. U niego to już sygnał, by wracać. Maluchem już nie jest, to dla naszej ( mojej?:) wygody jeździliśmy spinningować. Sposobem na wydłużające się bezrybie i wydłużenie pobytu nad wodą okazały się "chlapaki", czyli przynęty powierzchniowe. Nawet, gdy się nic nie dzieje, to się jednak coś na wodzie dzieje:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 2 godziny temu, moczykij napisał: Ooo, czyżby kolega z Koła w Smolcu? Tak Generalnie mieszkam na Oporowie, więc mam dosyć blisko. Byłem też ostatnio zwiedzić staw w Smolcu, ale sami karpiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi