Gość Placek Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Świder,można go kupic w wędkarskim koszt to jakies 70 zł,jest to najbezpieczniejsza metoda,gdyż od uderzenia siekiery czy tam młotka,lód może pęknąć pod nami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrozikk134 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Dziś przedstawię relację z wczoraj. Rano pojechałem na zawody podlodowe, które odbywały się na Rokoli. Pierwszy raz w życiu chciałem wziąć udział w jakichkolwiek zawodach wędkarskich. Nie wiedziałem, że na zawodach podlodowych można łowić tylko na mormyszkę i spławik, więc z blaszką nie zostałem dopuszczony. Pojechałem więc na Jezioro Piwonińskie, gdzie czwarty raz w tym roku jako jedyny łowiłem okonie, a reszta zazdrościła Na tym jeziorze w tym roku jedyną słuszną metodą jest błystka. Innym na mormyszkę i spławik nie brało kompletnie nic, a ja złowiłem około dwudziestu okoni. Tak samo jak ostatnio nie były zbyt okazałe, ale i tak byłem zadowolony, patrząc na miny innych wędkarzy Wczorajsze okonie były mniej więcej takie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6554bd9c312bfd3a.html a te z 17 lutego tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b8ff4f807707c5e9.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Ładny wynik:)wypusciłeś czy kotleciki były? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 a ja opiszę łowy podlodowe, na spooorej zwirowni : najpierw dojazd: jedzonko już się pasie: tera sprzęty: czekam i nic sie nie dzieje: niestety ryby śpią jeszcze, i nie mamy brań, czas do domu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Panowie posprzątałem temat, po kosztach własnych, ale następnym razem liczymy się wg oficjalnego cennika, po prostu zmuszę się w końcu i "pogodzę" Was wg Regulaminu Forum WRACAMY DO TEMATU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Dziś mały wypad,niestety wiatr potworny,jedynie w małych zakolach dało sie posiedzieć,pare płotek i mały jazgarz,o dziwo ten brządc mnie ucieszył,a jak płete stawiał heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Dziś zaliczyłem pierwszy wypad w tym sezonie, bardziej w celach konsumpcyjno-piwnych niż wędkarskich, bo okazało się, że wszędzie lód, ba, byli nawet wędkarze łowiący na owym lodzie a my ze spiningami W niedzielę uderzamy na białą rybę na Cybinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek_n14 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Witam, Dziś kilku godzinny rekonesans na Widawie między Jelczem i Oleśnicą. Niestety bez kontaktu z rybą, ale za to rzeczka piękna, lekko podniesiona, już zaczyna niestety błoto płynąć z roztopów. Dołączam kilka fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 dzisiaj zawody pod lodowe z kola hydral na łowisko Wilczyn , frekwencja kolo 40 chłopa złowiłem 25 rybek głownie plocie i pare jazgarzy brania byly w sumie tylko przez godzine , dało mi to 2 miejsce reszta raczej marnie ; wygrały dwa pstrągi pozostałe miejsca z czołówki to głownie duże okonie i ładna krasnopiórka , ogólnie jestem zadowolony chociaz były domniemania strych mieszaczy ze niby plocie przywiozłem ze soba bo nikt tyle nie połapał ŻENADA ale ponąć to standard gdy "młody" złoi dupę stałej czołówce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 benek ma widawie juz nie ma lodu?jak myslisz w okolichach wroclawia tez juz puscil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 benek ma widawie juz nie ma lodu?jak myslisz w okolichach wroclawia tez juz puscil? w okolicy psiego pola juz nie ma lodu , rzeka lekko wylała wiec na razie ciężko z łowieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 wracając do tematu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 byłem na widawie(wrocław-świniary) dzisiaj od 12 do 16,zwiedziłem conajmniej 1km rzeki,celem był kleń,rzeka zmulona,nurt bardzo szybki, łudziłem sie że coś złowie ale niestety ani puknięcia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarzyk Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Dzisiaj maly rekonesans z bacikiem na pobliskiej rzeczce,woda wysoka i duzy prad ale trafila sie jedna plotka 20cm na czerwonego robaczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rebus Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Można wiedzieć jaka to rzeczka w okolicach Rawicza i w jakiej miejscowości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarzyk Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Orla w okolicy wioski Wydawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi