Gość Szczyper3 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Poniżej link informacyjny na temat Targów w Warszawie. http://www.muratorexpo.pl/index.php?navi=002,001,004 Patrząc na listę wystawców, chyba nie będzie zbyt wędkarsko. Spodziewałem się więcej stoisk z producentami wędek oraz kołowrotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Dodam jeszcze, że jeżeli chodzi o zainteresowanie samych orgnizatorów promocją swoich Targów to: - największe było i jest ze strony Zabrza (choć po tym jak w ubiegłym roku promowałem na stronach haczyk.pl te targi i wzamian poprosiłem o kilka wejściówek dla was. To nie było nawet odpowiedzi, więc niech się sami promują ) - jakieś podobno ze strony Warszawy (podobno bo jak się dowiedzaiłem pisząc w końcu sam zapytanie - dzwoniono do mnie ale nie byłem zainteresowany ) - żadne ze strony Poznania Także, biorąc pod uwagę te wszystkie informacje, które mamy. Osobiście jakbym niedaleko mieszkał zaryzykowałbym odwiedzenie targów w Zabrzu. W Warszawie jedynie jak bym miał bardzo blisko a w Poznaniu chyba bym sobie odpuścił całkowicie nawet jakbym mieszkał naprzeciwko. W każdym razie czekam na relację od was. Bo w Poznaniu Targi Wędkarskie podobno już od dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Już od wczoraj są targi jako dodatek do targów z kwiatkami. Jeśli wygląda to tak jak ostatnio to szkoda czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 to znaczy ile tych stoisk w poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 CHELEK napisał/a: Dzisiaj dostałem maila że WMH bojkotuje targi i ich nie będzie a napewno będzie Mikado i Lemigo Wybacz ale w temacie nie jestem, a jaki jest powód bojkotu? http://wmh.pl/article/3396 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Ja nie jadę ale miałem w planach zrobić sobie wycieczkę Masakra organizacja już w zeszłym roku w Zabrzu było ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 W każdym razie czekam na relację od was. Postaram się coś sklecić, bo wejściówkę jakiś czas temu już "nabyłem" Czyli jak zwykle popstrykam sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 a w Poznaniu chyba bym sobie odpuścił całkowicie nawet jakbym mieszkał naprzeciwko. Patrząc na listę wystawców doszedłem do tego samego wniosku, może gdyby wejściówki były darmowe poszedłbym z dziećmi na spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthSuoniu Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 A ja byłem w Poznaniu wejście 10 pln, zaśmialiśmy się w kasie przy wyjściu, że wyszło 2 złote za stanowisko Ceny targowe: wobler JAXON np u mnie w sklepie 13 pln - na "targach" kosztował 17 Kupiłem sobie 1 wobka ze stanowiska "cośtam" rap - czerwona głowa, biały korpus - pożyjom, uwidim co będzie. Generalnie śmiech na sali jak to zobaczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 A jeszcze kilka lat temu warto było jechać nawet kilkaset km do Poznania bo było po co... No zobaczymy co pokażą teraz w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Nie róbmy sobie złudnych nadziei że "Będzie Pięknie"bo już kilka lat jest na tych targach "śmiesznie " jak na tyle Polskich producentów i importerów sprzętu do różnych metod naszego Hobby to totalna porażka bo jakby nie było wystawców sprzętu pływającego w Wawie to można by było kiosk otworzyć jako TARGI TARGI to jest coś takiego koledzy http://wmh.pl/article/3422 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 TARGI to jest coś takiego koledzy Aż mi się łezka w oku zakręciła Ale nie miejmy złudzeń na coś takiego u nas musimy poczekać długo i jeszcze trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Ale nie miejmy złudzeń na coś takiego u nas musimy poczekać długo i jeszcze trochę. Trochę zastanawia mnie dlaczego tak sie dzieje bo przecież nie jesteśmy krajem tzw " trzeciego świata"...a może takie targi jak zasobność portfela klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 jak zasobność portfela klienta A próbowałeś podliczyć roczne wydatki na sprzęt oraz inne dodatki? W skali miesiąca może mało ale cały rok to już dosyć spora kwota ( wolałbym aby żona nie wiedziała jak spora ). Myślałem o wyjeździe na targi do naszych zachodnich sąsiadów, ale jakoś brak mi zapału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Był juz ktos w Zabrzu?warto jechac? jutro sie wybieram tylko wstep 30 zł mnie przeraza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esox Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Ja byłem wczoraj - 80% to stoiska karpiowe, więc jeśli jesteś karpiarzem to myślę, że warto. Ale nawet jeśli nie, to też myślę, że warto - chociaż nie łowię na muchę, to fajnie wyglądało jak Adam Sikora śmigał muchówką, można coś podpatrzyć, krzesło, namiot, koguty kupić. No 30 zł może boli, ale benzyna wyjdzie i tak więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 W tym roku wstęp 30 zł w przyszłym będzie pewnie 35 zł. Zainteresowanie targami dość spore, wędkarze wyposzczeni po zimie przybyli dość licznie. W porównaniu z zeszłym rokiem przybyło łodzi i pontonów, no i na pewno o czym wcześniej wspominał kolega to stoiska muchowe a przy nich sztuczny basen do pokazu rzutów muchówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Byłem dzisiaj w Zabrzu. Mam wrażenie, że impreza powoli rozwija się z każdym rokiem w kierunku porządnych Targów nie tylko karpiowych. W tym roku mucha zaliczyła mocne wejście. Mam trochę zdjęć- postaram się sklecić jakąś krótką relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Równierz byłem dzisiaj na targach w Zabrzu.Byłem pozytywnie zaskoczony wyjazd udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Zgodnie z obietnicą kilka zdań relacji z Targów w Zabrzu. Jak pisałem wcześniej z każdym rokiem targi się rozwijają i coraz poważniej aspirują do roli imprezy nie tylko karpiowej- o tym później. Na początek jednak rozpocznę jednak od sedna imprezy czyli części karpiowej. Oczywiście najwięcej było stoisk z karpiową kuchnią- kulki, pellety, dipy, mączki, ziarna... Nie widziałem tym razem stoiska Devil Baits Nie zabrakło Pawła Szewca, którego dipy i kulki najczęściej używam. Najbardziej klimatyczne było dla mnie stoisko Nash Tackle. Może dlatego, że oglądałem filmy z udziałem Nasha. Chodząc po tej korze miałem wrażenie, że słyszę stonowany głos Kevina snujący opowieść o karpiowaniu... Na stoisku Nasha namioty, łózka śpiwory a nawet worki na kulki Ciekawe rozwiązanie pałąków namiotu Podręczny bagaż karpiarza Było sporo stoisk z kijami, ale bez wielkiego szału. Można było zobaczyć m.in wędki Anacondy i Robinsona z różnych serii Ale i rzadziej spotykane na polskim rynku jak JRC Karpiarze z mniej zasobnym portfelem też mieli w czym wybierać. Były również kije z górnej półki. Kołowrotków nie było oszałamiająco dużo, ale też było co pooglądać. Tu największe maszyny Daiwa. Było również sporo kołowrotków do innych metod, łącznie z muchowymi. Nie mogło zabraknąć pontonów. Nie wiedziałem, że JRC ma je w swojej ofercie. Inna sprawa, że cena dość wysoka... Tu lepsze rozwiązanie do wywózek i nęcenia Było zdecydowanie mniej łódek do wywózki, czyżby nasycenie rynku? Trochę elektroniki wędkarskiej- echosondy, kamery itp, ale mam wrażenie że dużo mniej niż w poprzednich latach. Wariacje na temat tripodów i rodpodów Było również sporo sprzętu do innych metod- kije wszelkiego rodzaju, spławiki (nawet ze wschodu- bodajże Estonia). Można było kupić woblery, blaszki wszelkiego rodzaju a nawet szeroki wybór zapomnianej przynęty- dewonów. Było również coś dla podlodowów- szeroki wybór mormyszek, kiwoków, blaszek. Dla muszkarzy pierwszy raz sporo atrakcji- basen do śmigania sznurem i kilka stoisk ze sprzętem oraz pokazy kręcenia much. Przy basenie wskazówek udzielał Adam Sikora. Było trochę kijów na kuter i pojedyncze plażowe Były również stoiska dotyczące wypraw wędkarskich. Mnie najbardziej zainteresowało to dotyczące wypraw na Ebro. Cena niezbyt moim zdaniem wygórowana a gość, który organizuje wyjazd mieszkał 7 lat w Hiszpanii i widać, że wie co w trawie piszczy. Oprócz tego wyprawy na Bornholm (w tym roku prawdopodobnie się wybiorę) i kilka karpiowych łowisk komercyjnych (tym razem nikt nie przywiózł żywego karpia jak w zeszłym roku). Nie brakowało również łodzi mniej lub bardziej luksusowych Pojazd dla wędkarza ? Dla każdego coś miłego- czyli narzędzia kłusownicze na targach wędkarskich "Żywy" czy z drewna? Z ciekawostek- chyba pierwszy raz na takiej imprezie Fishing Mart ale stoisko jakieś chaotyczne i jakby bez wiary w sens. Nie sposób wspomnieć o wszystkich stoiskach, bo było ich chyba najwięcej w ostatnich latach. W relacji umieściłem to co rzuciło mi się w oczy. Oczywiście jest również część gastronomiczna okupowana przez liczne grupy wędkarzy. Zwraca uwagę coraz droższy bilet wstępu (30 zł). Podsumowując Targi w Zabrzu potwierdziły, że na obecną chwilę są jedyną poważną imprezą wędkarską w Polsce. Z każdym rokiem powiększa się liczba stoisk dotyczących innych metod wędkarstwa. Byle tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 tomek1fajna relacja.Miałem się zjawić,ale chrzciłem córkę w niedzielę,a w sobotę pracowałem.Faktycznie Zabrze urasta do rangi najważniejszej imprezy wędkarskiej w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Dzięki kilku fotkom zabiorę Was na targi w Zabrzu Ogólnie drożyzna, ale można było pooglądać i troszkę odetchnąć od zimy. Najdroższy podbierak + prawie 2000zł Troszkę chaotycznie ale charytatywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 też udało mi się odwiedzic targi i uważam za udany wyjazd każdy znajdzie cos dla siebie:)tylko trzeba brać ograniczoną ilość pieniedzy bo wróci sie bez złotówki mnóstwo rzeczy które sie (przyda)ale za rok napewno pojade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_A_P_A Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 witam .czy ktoś się orientuje kiedy sa targi we wrocławiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 Uwaga, to nie koniec wędkarskich imprez targowych w tym roku! Jeszcze w listopadzie w Kielcach odbędzie się: Salon Sprzętu i Akcesoriów Wędkarskich WĘDKOMANIA Data najbliższej edycji: 16-18 XI 2012 wiecej na stronach portalu: http://haczyk.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=339&Itemid=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi