Skocz do zawartości
tokarex pontony

jaką metodą łowicie?

Dra

jaką metodą łowicie?  

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaką metodą łowicie?

• spining
      25
    • grunt
      20
    • spławik
      18
    • mucha
      1

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Gość bogdan39
Napisano

Tylko i wyłacznie spławik odeszłem od wszystkiego zostawiłem tylko spławikówki poprostu lubie to.

Napisano

cześć

praktycznie na każdą tylko czasu brakuje w tym roku byłem 6 razy na rybach

nocek brak

grunt sum ponad metr

spławik klenisko

blaszki okonie minimum 20cm

żywiec sandacz szczupak

narka

połamania kija!!!!

Napisano

Każda metoda oprócz muchowej, choć i tej kiedyś próbowałem. Z powodu braku inspiracji do dalszego uprawiania tej metody- przestałem.

nr1 - metoda włosowa

- '' spinningowa

- '' spławikowa

- '' DS

INNYCH NIE PAMIĘTAM I ZA ICH NIEUPRAWIANIE OGROMNIE ŻAŁUJĘ :mrgreen::twisted::shock:

Napisano

No, niestetykaczor, ten karp nie należy do mnie (jeżeli Ci chodzi o tego z profilu).

Ten karp to rekord świata z Rainbow Lake jakieś 37,6 kg. Ryba piękna i takie mi się właśnie marzą.

Napisano

Z ankiety to łowię na wszystkie trzy . Szkoda tylko , że można zaznaczyć tylko jedną. :sad:

Eeeeee Witia a już myślałem , że takiego cielaczka wyciągnąłeś :razz:

Napisano

Bezapelacyjnie grunt. Oczywiście drgająca szczytówka. Sporadycznie spinng. Na spławik nie pamiętam kiedy łowiłem. Wyłączając żywca pod spławikiem.

Napisano

Ja też zdecydowanie grunt - z preferencją DS + spinning (Boczny t.) + a na spławik to tylko uklejówka mojego syna :wink: w celu pozyskania żywca :wink:

Napisano

Ja łowę każdą metodą oprócz muchy. Od 1 czerwca do końca roku poświęcam się w 85 % drapieżnikom, czyli żywiec (głównie z gruntu) i spinning. Spławikówka to najczęściej jak Kisux- bat do połowu rybek na żywca :lol:

Napisano

Praktycznie każdą metodą ,jedynie muchówka nie przypadła mi do gustu, a może za szybko się poddałem.Ale ostatnimi laty odkrywam na nowo jaka fajna jest metoda gruntowa :mrgreen: i jej wszystkie odmiany.Choć troche tęsknie za spławikiem :cry:

Napisano

Witam

98% sezonu to grunt , zestawy ze sprezyna choc w tym roku po raz pierwszy prubuje sil w karpiowaniu i grunt na martwa rybke. Pozostale to raczej przypadek , spiniguje moj brat i jak zostawi kija gdzies w poblizu a nic sie niedziej na moich kijach to po macham pare razy :mrgreen: . Splawik tylko na poczatku sezonu rzucony pod jakies krzaki nie daleko brzegu z kukurydza , wyciagnalem w tamtym sezonie tak dwa dwa karpiki 1,5 kg . I na jesieni splawik na zywca .

Po prostu niema jak grunt.

Napisano

Witam

Ja lapie na wszytskie metody ale najczesciej 2 razy "s" splawik i spining

Jakos grunt mi tak nie lezy

Ale ostatnio juz tydzien nie bylem ani na rybach ani na grzybach

I do weekendu ciezko to widze :/

Pozdrawiam

Napisano

U mnie głownie spinning obojetne czy na rzece czy stojącej wodzie chociaz ostatnimi czasy okupuję głównie zbiorniki.

Dawniej w miesiącach letnich jeździłem na przepływankę ale przez ostatnie lata coraz rzadziej - w zeszłym roku raz a w tym jeszcze nie byłem.

Generalnie lubie se porzucać troche hehehe.

Napisano

Witam.

Łowię głównie na grunt. Od czasu do czasu zdaży sie na spining,czy spławik, np. na kilku dniowej zasiadce czasem gdy karpiki nie biorą aby zabić nudę biorę do reki spining i biegam dookola jeziora...od tak okazjonalnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.