RafałNP Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Witam, Dzisiaj chwila na rzeką i dwie rybki. mała: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a7d6889f46f710d.html i większa: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/50a72384e1ea80c1.html obie na woblerek o zapachu kiełbaski z grilla... Pozdrawiam, Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donkicha Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Pierwszy przelew zaraz za mostem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Dziś wypad od 4 do 9 zaowocował dwoma odjazdami. Pierwszy o 6 Misiek 8k a drugi o 7:30 i Misiek 12kg. Sezon już w pełni rozpoczęty:) rybki dalej rosną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Ja się dzisiaj wybieram pod wieczór na klenika. Jak wróce to zdam relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 No to panny wyruszam na pierwsza tegoroczną nockę z nastawieniem na duże zalewowe okonie (węgorze) Jutro zdam relacje ze zdjęciami. Połamania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Sandman , gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Gratki dla tych co połapali. Ja dziś zaliczyłem 1 nocny wypad w tym sezonie, temp w nocy 18st . Łowiliśmy od 21 do 2, 2 wędki na grunt, jezioro Rusałka, po 1 u kumpla ładne branie i ląduje leszczyk 44cm, a tak to po jednym braniu niezaciętym. Zaraz po tym wydarzeniu na łowisko wkroczyły 2 potężne dziki. musieliśmy włazić na drzewo . Czysto statystycznie: 8 bro, 4 gięte, 4 kaszanki i 0,5kg mięsa spożyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mikado90 Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Dzisiaj spławiczek na zanęconym miejscu i jakiś efekt w końcu jest Trafił się karpik 37 cm na delikatnym zestawie można było się pobawić http://zapodaj.net/d0561c2d8b72.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Konriz, Tak jak obiecałem zdaje raport z pierwszego wypadu na noc nad zalew wiślany. Tak więc węgorza nie było ale za to było 18 okoni w przedziale 20-25cm, wzdręga 30cm i leszcz 52cm/2.2kg Brania były tak częste, że 150 rosówek poszło nam od 15 do 24 wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Dzisiejszy wypad nad odrę na spinning i wreszcie efekty Jeśli się nie mylę, jest to jaź Ryba miała 58cm i zaraz wróciła do wody! [ Komentarz dodany przez: artech: 30-04-12, 19:41 ] Mylisz się, to boleń nie jaź, a ponieważ boleń znajduje się w okresie ochronnym to zdjęcie jest nie zgodne z regulaminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTRONAUTA123 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 To jest boleń kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 No właśnie ta jego wystająca gęba bardziej na bolenia mi pasowała, ale reszta do jazia ;] Jak jeszcze można rozróżnić bolenia od jazia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTRONAUTA123 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Ja je odróżniam tak że: bolek ma smuklejsze ciało i większy/dłużyszy pysk a jaź jest bardziej szeroki i ma mniejszą mordke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieliko Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 w sobote nocka na rybach.... jeden leszczyk 49 cm i jeden sumek 55 szczerze powiem ze taki maluch a sie musialem napocic troche zeby wycaignac mam zdjecie na telefonie jak zgram to wrzuce jakby co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Rano poszedłem nad rzekę łowić na DS na chleb i czerwonego robaka-brania były ale nie mogłem coś zaciąć - potem zaczep i straciłem haczyk i rurkę z ołowiem , poszedłem więc do domu ,rzekę mam obok więc nie brałem torby z gadżetami po południu upał jak cholera klenie pływają stadami ale udało mi się złowić tylko 4 płotki i krąpia na ciasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 bolek jak sie patrzy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Dzisiejszy wypad nad odrę na spinning i wreszcie efekty Jeśli się nie mylę, jest to jaź Ryba miała 58cm i zaraz wróciła do wody! http://leder.nazwa.pl/ryby/2.jpg Obrazek To jest boleń a zdjęcie brzydkie. Łowiąc na spina i nie wiesz co łowisz...do tego od jutra można ten gatunek łowić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzinho Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Kilka fotek z ostatniej wyprawy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 mój wczorajszy wypad na klenika i porażka. Zero kontaktu z rybami natomiast bobry sa na tyle beszczelne że pływają w ciągu dnia i niczego sie nie boją. Sporo ich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczenex Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Witam, dzisiejszy wypad popołudniowy nad Wartę w okolicach Kiszewa w godzinach 18.30-21.30 zaowocował oto trzema rybkami : Uploaded with ImageShack.us i takie pytanie-ta ryba na górze to kleń?? pytam bo nie jestem pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaca Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Wczorajszy wyjazd nad Odrę zaowocował ,jednym leszczykiem który pływa sobie dalej plus kilka brań które spartoliłem Stateczek wygląda znajomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieliko Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Witam jak wiemy majówka jest upragnionym czasem dla spinningistów.U mnie leszcz juz poszedł na tarło na wiśle wiięc też robie sobie przerwe ..... i tak ma w tym okresie dość problemów z kłusownikami rozkładającymi siatki i z ludzmi używającymi szarpaka więc chociaż my dajmy mu się spokojnie wytrzeć pozdrawiam i życze sukcesów majowym spiningistą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 5h łażenia rano po Bugu i jeden 40cm... Cienizna... Zobaczymy wieczorem co będzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Witam, dzisiejszy wypad popołudniowy nad Wartę w okolicach Kiszewa w godzinach 18.30-21.30 zaowocował oto trzema rybkami : Obrazek Uploaded with ImageShack.us i takie pytanie-ta ryba na górze to kleń?? pytam bo nie jestem pewien ryba u gory to jaź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Jak było dziś na rybach??? Maj 2012: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=226885#226885 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi