wasyl1968 Napisano 3 Października 2020 Autor Share Napisano 3 Października 2020 No nie stety nie , dzisiaj nastawiłem po raz kolejny małosolne, a pomidory typu " bycze jaja " albo lima + dynia + cukinia kupne ale w przyszył roku dam zdjęcia arbuzów , mini arbuzów , pitaja , które kolega uprawia nie daleko Wieruszowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 W dniu 3.10.2020 o 20:50, wasyl1968 napisał: ... dzisiaj nastawiłem po raz kolejny małosolne... Ja nastawiłem wczoraj czyli 6.10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 2 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Wychodzi na to że znowu jestem pierwszy 😜🤘💪nie wytrzymałem i musiałem jak w zeszłym tygodniu w zieleniaku zobaczyłem ogórki gruntowe , właśnie nastawiłem , w poniedziałek będą super, do tego kieliszek zmrożonej wódki 😍 kurna rozmarzyłem się 😏 byle do poniedziałku , rano nad wodę a potem konsumpcja 😁 wszystkiego najlepszego , dużo zdrowia ( przede wszystkim ) spokojnych świąt wielkanocnych życzy Wasyl ( Bogdan ) pozdrawiam 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Wszystkiego dobrego. Twój plan brzmi rewelacyjnie. My z synem spadamy tuż po świętach na trzy dni pod namiot nad wodą. Nie pogardził bym takimi ogórkami i czymś na rozgrzanie w te dwie przewidziane jako dość chłodne noce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Już kilka razy rozglądałem się za ogórkami, są ale cena zaporowa jeszcze ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 3 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2021 8 godzin temu, ESSOX napisał: Już kilka razy rozglądałem się za ogórkami, są ale cena zaporowa jeszcze ciągle. Nie jest tak źle 😜 u mnie w zieleniaku po 13 zł a skąd są ? nie wiem nie będę z nimi rozmawiał tylko je jadł 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 4 Kwietnia 2021 Share Napisano 4 Kwietnia 2021 U mnie poniżej 16 zeta nie widziałem a wielkościowo takie że do słoja z 8-10 sztuk by weszło więc się nie kalkuluje. Czekam cierpliwie na małe rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 17 Kwietnia 2021 Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Sezon ogórkowy 2021 uważam za rozpoczęty 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2021 Kolejny zaczyna pracować 😀 niestety wykupili mi duży koper a już można kupić świeży , byle do soboty 🍽️😜🍹🍶🍸 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2021 I cyk 😀 następny nastawiony , tym razem na prawilnym koprze 😜 na niedzielnego grilla będą idealne 😍 miłej majówki nie tylko wędkarskiej życzy Wasyl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Kurna ogórki to mam w każdym sklepie, za koprem 2 bazary obszedłem i nie ma na suszu zrobiłem ale to nie do końca jest ideałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 Kolejny nastaw Jako bonus małosolne "na sucho" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 19 Maja 2021 Autor Share Napisano 19 Maja 2021 1 godzinę temu, ESSOX napisał: Kolejny nastaw Jako bonus małosolne "na sucho" Czytałem o tych ogórkach "workowych na sucho " brr 😵 toż to nie po Bożemu , napisz jakie wrażenia smakowe jak będą gotowe bo ciekawy jestem jak cholera , pozdrawiam Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 21 Maja 2021 Share Napisano 21 Maja 2021 Może i nie po Bożemu ale dobre są Pierwszy raz tak robiłem. Ja od małosolnych wolę takie po 5-6 dniach od nastawienia. Jak lubisz takie półżywe to te z worka będą idealne. Ludzie podają że już po kilku godzinach można jeść, ja skosztowałem po 24 godzinach. Po kolejnych 24 jeszcze lepsze Inspiracja to jakiś filmik z youtuba. Jak będziesz robił to kopru dużo , taki zielony jak do ziemniaków i posiekany, i czosnek drobno krojony też co najmniej kilka ząbków. Reszta według uznania. Ja dodałem jeszcze liść laurowy pokruszony i grubo mielony pieprz i kolendra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 4 Września 2021 Share Napisano 4 Września 2021 Można i tak Na wyjazd potrzebuję a że kupiłem takie fajne malutkie to trafiły do butelek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 22 Marca 2022 Share Napisano 22 Marca 2022 W dniu 17.04.2021 o 15:15, ESSOX napisał: Sezon ogórkowy 2021 uważam za rozpoczęty Sezon 2022 czas zacząć w marcu jeszcze nigdy nie startowałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 22 Marca 2022 Autor Share Napisano 22 Marca 2022 Essox no normalnie szlag mnie trafił 👿 😜 ja jeszcze nie widziałem ogórków gruntowych na sprzedaż , smacznego 🤗 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 22 Marca 2022 Share Napisano 22 Marca 2022 W biedronkowie widziałem, proszę pana, odpowiednie ogóreczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 22 Marca 2022 Share Napisano 22 Marca 2022 No Wasyl, w tym roku dałeś ciała. ESOX na pierwszym miejscu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 W dniu 22.03.2022 o 19:27, wasyl1968 napisał: Essox no normalnie szlag mnie trafił 👿 😜 ja jeszcze nie widziałem ogórków gruntowych na sprzedaż , smacznego 🤗 No bez przesady , żyjemy w takich czasach że ogórki gruntowe są cały rok. Problemem może być tylko to że wielkościowo przypominają bardziej małe cukinie niż ogórki Teraz trafiłem na takie malutkie 8 cm więc nie potrafiłem się oprzeć , i chyba z ceną się pomylili w sklepie bo tylko 6.99 za kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 Mam i ja 😁 właśnie nastawiłem , tylko że dzisiaj kupowałem w zieleniaku pod blokiem za 16 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 17 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2022 Po raz enty nastawiłem ale tym razem dodałem dwa pęczki dodatku 😜 czytałem że super smakują 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 19 Czerwca 2022 Share Napisano 19 Czerwca 2022 O ciekawostka , pierwszy raz widzę z rzodkiewką . Opisz wrażenia tak po 4-5 dniach kiszenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2022 5 godzin temu, ESSOX napisał: O ciekawostka , pierwszy raz widzę z rzodkiewką . Opisz wrażenia tak po 4-5 dniach kiszenia . Po czterech dniach próba , po pierwsze rzodkiewki tracą barwę są białe , co do smaku to dupy nie urywa myślałem że będą bardziej chrupkie , przesycone koprem i czosnkiem , dla ciekawości można zrobić jednak ogórki zdecydowanie lepsze 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 W dniu 22.03.2022 o 18:55, ESSOX napisał: Sezon 2022 czas zacząć w marcu jeszcze nigdy nie startowałem No to poprawiłem rekord o 2 miesiące Sezon 2023 rozpoczynam w styczniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi