Skocz do zawartości
przewodnicy wędkarscy     przynęty na bolenie

ogórki małosolne


wasyl1968

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na bolenie   Dragon
  • 5 months later...

Wychodzi na to że znowu jestem pierwszy 😜🤘💪nie wytrzymałem i musiałem jak w zeszłym tygodniu w zieleniaku zobaczyłem ogórki gruntowe , właśnie nastawiłem , w poniedziałek będą super, do tego kieliszek zmrożonej wódki 😍 kurna rozmarzyłem się 😏 byle do poniedziałku , rano nad wodę a potem konsumpcja 😁 wszystkiego najlepszego , dużo zdrowia ( przede wszystkim ) spokojnych świąt wielkanocnych życzy Wasyl ( Bogdan ) pozdrawiam

IMG_20210402_183657.jpg

  • Lubię to 2
  • Super 3
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wszystkiego dobrego. Twój plan brzmi rewelacyjnie. My z synem spadamy tuż po świętach na trzy dni pod namiot nad wodą. Nie pogardził bym takimi ogórkami i czymś na rozgrzanie w te dwie przewidziane jako dość chłodne noce :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, ESSOX napisał:

Już kilka razy rozglądałem się za ogórkami, są ale cena zaporowa jeszcze ciągle. 

Nie jest tak źle 😜 u mnie w zieleniaku po 13 zł a skąd są ? nie wiem nie będę z nimi rozmawiał tylko je jadł 😀

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Kurna ogórki to mam w każdym sklepie, za koprem 2 bazary obszedłem i nie ma :( na suszu zrobiłem ale to nie do końca jest ideałem. 

  • Lubię to 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 weeks later...
1 godzinę temu, ESSOX napisał:

Kolejny nastaw :)

Jako bonus małosolne "na sucho" 

IMG_20210519_122602.jpg

Czytałem o tych ogórkach "workowych na sucho " brr 😵 toż to nie po Bożemu , napisz jakie wrażenia smakowe jak będą gotowe bo ciekawy jestem jak cholera , pozdrawiam Wasyl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może i nie po Bożemu ale dobre są :)

Pierwszy raz tak robiłem. Ja od małosolnych wolę takie po 5-6 dniach od nastawienia. Jak lubisz takie półżywe to te z worka będą idealne. Ludzie podają że już po kilku godzinach można jeść, ja skosztowałem po 24 godzinach.

Po kolejnych 24 jeszcze lepsze :) 

Inspiracja to jakiś filmik z youtuba.

Jak będziesz robił to kopru dużo , taki zielony jak do ziemniaków i posiekany, i czosnek drobno krojony też co najmniej kilka ząbków. Reszta według uznania. Ja dodałem jeszcze liść laurowy pokruszony i grubo mielony pieprz i kolendra. 

  • Dzięki! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 months later...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.