Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wisła w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W sobotę poniżej Krakowa, kakao.

W niedzielę powyżej Krakowa - trącona do łowienia.

Po dzisiejszych opadach to cholera wie :)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Dziś wycieczka na Dąbie - cisza.... Woda nadal w kolorze mało zachęcającym. Gdzie nie gdzie od czasu do czasu jakiś spław to na środku lub przy brzegu.

Przy ujściu WG3 - jeden okonek. I to tyle jeżeli chodzi o ryby...

Pytanko: Czy możną wędkować w basenie portowym znajdującym się obok stopnia wodnego Dąbie?

Napisano

też się przyłączam do tego pytania, chodzi dokładnie o ten odcinek odchodzący od Namarolu, w zezwoleniu jest o nim mowa ale za bardzo nie wiem jak to interpretować (jest tam zakaz ale chyba okresowy o ile dobrze pamiętam)

Napisano

Byłem dziś od 5 do 8 w okolicy Mostu Wandy. Stan rzeki wreszcie OK. Kilka kleni, największy ok 30cm reszta przynajmniej o połowę mniejsza. Za to bobrów to chyba plaga jest na Wiśle. Ostatnio nie mam wyjazdy, żeby mi się bóbr nie pokazał.

post-14647-14544973298639_thumb.jpg

Napisano

dzisiaj 2 godzinki nad Wisłą, woda podniesiona i trącona. na każdej główce wędkarz,większość pakowała ledwo miarowe klenie do reklamówek :evil::twisted:

do obiektywu przypozowało kilka rybek.

imageafbn.jpg

imageeljt.jpg

imagemejz.jpg

rodzynkiem na torcie był Jan..profesor

imageyeyy.jpg

imagefyp.jpg

mój PB 52cm

mina "kolegów" na widok powracających ryb do wody...bezcenna

Napisano

U mnie też wczoraj bolenie siadały. 3 na brzegu, miarowe ale do okazów im daleko było.

Poszedłem za ciosem i dzisiaj rano zameldowałem się nad wodą. Niestety na pusto. Boleń pokazywał się sporadycznie.

Znalazłem za to 2 woblery :cool:

Napisano

Bluzer

Znalazłem salmo thrilla i jakąś ukleję domowej roboty ze sterem.

A i dzięki przy okazji za poradę (swego czasu) co do iri luckiego. Wymłócił trochę kleni i jazi już :)

Napisano

Wczoraj trafił mi się jako przyłów wiślany szczupak. Nigdy nie nastawiam się na te ryby, ale od czasu do czasu ten gatunek się trafi. W zeszłym roku na ok. 20 przypadkowych zębaczy nie było żadnego wymiarowego. Straszne to czasy, że 55cm cieszy jakbym okaz złowił. Miał szczęście, że trafił na mnie, a nie na kogoś kto przyjechał na ryby po mięso. Taki "okaz" dostałby w łeb na pewno.

post-14647-14544973299793_thumb.gif

Napisano
rompacz

to ja rypnąłem tymi woblerami o ziemie bo nie mogłem nic złowić, a bolenie biły pod nogami :mrgreen: -żart-

:lol:

Jak woda opada to odsłaniają się zawady obwieszone czasami jak choinki:) Ale rozbrajają mnie niektóre znaleziska. Kleniowy przelew, płytki, bystry, a tu wielka wahadłówka ze stalką.

Dobra bo już lekko offtopuję.

Napisano

Witam dzisiejszy wypad nad Rabę okazałem się pudłem, Raba brudna musiało zabrudzić po ostatnich opadach :( a szkoda, za to wybraliśmy się na Wisłę ok, Nowego Brzeska. Woda jeszcze z rana była dobra ale w południe stan się podniósł dobry metr, Udało się złapać jednego Bolka 61cm:)

Napisano

Przypominam o zakazie łowienia przez weekend na odcinku Grabie-Niepolomice, szczegoly na stronce PZW.

Napisano
Przypominam o zakazie łowienia przez weekend na odcinku Grabie-Niepolomice, szczegoly na stronce PZW.

Fajnie jak by kiedyś ktoś wpadł na pomysł odcinka no kill np od przewozu do mostu kolejowego przylasek rusiecki, marzy mi sie co :D

Odcinek ten jest oblegany przez krakowskich wędkarzy a takie posuniecie uważam było by bardzo słuszne dla wędkarzy szukających wrażeń i emocji a nie tylko mięsa ;)

C&R