Dadi Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 to poteznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Wielkie gratki, a gdzie mozna tak poszalec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Ja dzis z ranca trafilem 1 bolka 65, oprocz tego 2 okonie i klen. Oprocz tego widzialem piekne leszcze, jak sie wycieraly, łopaty takie ze ho ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 wczoraj wieczorem nie bylo już tak miętowo..po jednej sztuce w granicach 55cm piszcie co i jak bo temat zanika a niewierze że nic się nie dzieje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 sporo kontroli na krakowskiej Wiśle co cieszy....wlepiają po" dwiestia" za nie wypełnienie daty w rejestrze więc lepiej się pilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Panowie , poszukuje osob ( najlepiej miejscowych ) znających dobrze okolice Bochni , chodzi mi o odcinek rzeki w okolicach ujścia Raby do Wisły - tzw. "Raboujście". Proszę pisać na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikador Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Cześć wędkuje miedzy Krakowem a ujsciem Soły, zawsze łowie poniżej zaporówek progów wodnych ujść rzek aby złapać sandacza, oczywiście porażka. Jadę teraz na bardziej spokojną wodę między kanałem dwory a skawą i powyżej Kanału Łączany jak sądzicie będzie tam sandacz w bardziej spokojnej wodzie. Może tam mi się poszczęści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełIks Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Cześć wędkuje miedzy Krakowem a ujsciem Soły, zawsze łowie poniżej zaporówek progów wodnych ujść rzek aby złapać sandacza, oczywiście porażka. Jadę teraz na bardziej spokojną wodę między kanałem dwory a skawą i powyżej Kanału Łączany jak sądzicie będzie tam sandacz w bardziej spokojnej wodzie. Może tam mi się poszczęści. Cześć kolego. Ja jestem z Oświęcimia a pracuje w Zatorze. NIe słyszałem by kto kolwiek złapał sandacza w tym roku /poza jednym na spina przez kolege/. Coś się stało i mysle że zostały wyparte przez szczupaki i sumy. Wiem że to nie możliwe ale coś się z nimi podziało. Nie biorą na nic ukleja, guma, kogut - nic ich nie rusza. Spiningowaliśmy już trzy nocki w kilka osób i 1sztuka /50tka/. Jak możesz to zaglądnij do łączan - na opaske na wprost parku krajobrazowego , na rzece. Jest tam taka mała altanka. Zawsze tam brały ciut 30 - do 100 m powyżej altanki. Na ukleje w nocy bywaja ładne węgorze a sumiki są chyba największe w okolicy. Nie byłem tam w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Troche dziwne, zeby to szczupaki wypieraly sandacze, raczej na odwrót jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Coś się stało i mysle że zostały wyparte przez szczupaki i sumy. chyba Ci sie cos pokickało z tym szczupakiem a co do suma nie wiem wiec sie nie wypowiadam,przyczyny szukaj raczej w zeszłorocznej powodzi poza tym w wisle od kilku dobrych lat jest coraz mniej ryby nie tylko sandała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieskonger Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Witam jak tam stan wody w Wiśle po opadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Przejeżdżam do pracy przez most wandy z góry wygląda na dość podniesiony i lekka kawka z mlekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelskawina Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Jeżeli chodzi o Wisłę w okolicach Krakowa, to ja łowię przy ujściu kanału łączany i na samym kanale. Mogę powiedzieć że jeżeli chodzi o ryby to jest moim zdaniem tragedia. 2-3 lata wstecz jeszcze coś się łowiło. Rok 2010 i ten 2011 jest są moim zdaniem tragiczne. Nie idzie nic złapać. Nie jest to tylko moja opinia. Wszyscy moi znajomi wędkarze twierdzą że z rybą w tej okolicy (Wisła, Skawinka, Kanał Łączany) jest niedobrze. Ostatnio miałem dyskusje ze skarbnikiem mojego koła. Pokazał mi pozbierane rejestry połowu ryb. Wszystko rybryki oznaczone W2 - puste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Czy ktoś ma jakieś doświadczenie ze szczupakami na nowohucckiej Wiśle ? Głównie chodzi mi o Wisłę w okolicach osiedla Lesisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Uderz do kolegi @Pagori,On rozdaje karty w NH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Uderz do kolegi @Pagori,On rozdaje karty w NH Czasami mam farta i tyle , na Wisełce w tym sezonie złapałem tylko jednego szczupaka 78cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 ja u Was z rybkami ,u mnie ostatnio Wisła sypie kleniem i jaziem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 ja u Was z rybkami ,u mnie ostatnio Wisła sypie kleniem i jaziem. U mnie w tym roku wieszają się najczęściej Bolenie (72,68,68,65 itd.) Jakoś opuściło mnie szczęście do Jazi, w tym roku tylko dwie sztuki (46 i ~30) Klenie są ale bez rewelacji wszystkie w granicach 25-35 Wszystkie rybki z wracają w formie do Wisły Łowię poniżej Krakowa od Niepołomic do Koszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 u mnie nudy,same sumy ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 ja u Was z rybkami ,u mnie ostatnio Wisła sypie kleniem i jaziem. Hej Gobio. Gdzie polecasz na te klenie i jazie popolować? Bo ja znam niestety tylko jedno miejsce a i tak cienko tam z kleniem i jaziem, raczej bolenie łapie. Miejscówki mi pozarastały :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg87 Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Koledzy możecie polecić jakieś miejscówki w Krakowie lub okolicy jeżeli chodzi o spinning nad Wisłą? To mój pierwszy sezon wędkarski i kompletnie nie mam pojęcia gdzie mogę jechać nad Wisłę i porzucać. Proszę o podpowiedź i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Wisła jest dośc urozmaicona i poszczególne fragmenty rzeki odpowiadają innym gatunkom. Napisz na co chciałbys się nastawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg87 Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Głównie na sandacza, szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_krk Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Stopień Koścuszko, Dąbie, ujście Białuchy, może Nowa Huta? Sam trochę poszukaj - włącz maps google, popatrz jak płynie przez Kraków. Nikt Ci swojej miejscówki nie zdradzi, bo później nie będzie już ulubioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg87 Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Wiem, ja nie chcę żeby ktoś dzielił się ze mną swoimi miejscówkami. Chodzi mi o to żebym wiedział gdzie jechać, żeby były jakieś zejścia do wody i miejsca do zostawienia samochodu. Dzięki za podpowiedź na pewno sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi