rompacz Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 W sobotę poniżej Krakowa, kakao. W niedzielę powyżej Krakowa - trącona do łowienia. Po dzisiejszych opadach to cholera wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Dziś wycieczka na Dąbie - cisza.... Woda nadal w kolorze mało zachęcającym. Gdzie nie gdzie od czasu do czasu jakiś spław to na środku lub przy brzegu. Przy ujściu WG3 - jeden okonek. I to tyle jeżeli chodzi o ryby... Pytanko: Czy możną wędkować w basenie portowym znajdującym się obok stopnia wodnego Dąbie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 też się przyłączam do tego pytania, chodzi dokładnie o ten odcinek odchodzący od Namarolu, w zezwoleniu jest o nim mowa ale za bardzo nie wiem jak to interpretować (jest tam zakaz ale chyba okresowy o ile dobrze pamiętam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Nie mozna lowic od strony tych barek, z drugiej strony jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Tak właśnie myślałem ponieważ wczoraj jak zwiedzałem stopię wodny Dąbie widziałem ze ludzi co nie miara po 2 stronie. Dzięki za info Dadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Byłem dziś od 5 do 8 w okolicy Mostu Wandy. Stan rzeki wreszcie OK. Kilka kleni, największy ok 30cm reszta przynajmniej o połowę mniejsza. Za to bobrów to chyba plaga jest na Wiśle. Ostatnio nie mam wyjazdy, żeby mi się bóbr nie pokazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 dzisiaj 2 godzinki nad Wisłą, woda podniesiona i trącona. na każdej główce wędkarz,większość pakowała ledwo miarowe klenie do reklamówek do obiektywu przypozowało kilka rybek. rodzynkiem na torcie był Jan..profesor mój PB 52cm mina "kolegów" na widok powracających ryb do wody...bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 ładnie połowiłeś graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Ładne rybki GobioGobio:) w Krakowie mamy w ogóle jakieś główki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Piękne Klenie - Gratulacje... Mina "kolegów" zawsze jest bezcenna... Jak jutro pogoda dopisze tez poszukam rybek na odcinku W2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Dziś druga runda. Od 5 do 10 dwa miarowe bolenie i dwa jaśki -jeden 40+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 U mnie też wczoraj bolenie siadały. 3 na brzegu, miarowe ale do okazów im daleko było. Poszedłem za ciosem i dzisiaj rano zameldowałem się nad wodą. Niestety na pusto. Boleń pokazywał się sporadycznie. Znalazłem za to 2 woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Ładnie panowie, gratuluję wyników! Rompacz,tak z ciekawosci: znalezione woblery to czasem nie Fantom Huntera i spory bezsterowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Bluzer Znalazłem salmo thrilla i jakąś ukleję domowej roboty ze sterem. A i dzięki przy okazji za poradę (swego czasu) co do iri luckiego. Wymłócił trochę kleni i jazi już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Wczoraj trafił mi się jako przyłów wiślany szczupak. Nigdy nie nastawiam się na te ryby, ale od czasu do czasu ten gatunek się trafi. W zeszłym roku na ok. 20 przypadkowych zębaczy nie było żadnego wymiarowego. Straszne to czasy, że 55cm cieszy jakbym okaz złowił. Miał szczęście, że trafił na mnie, a nie na kogoś kto przyjechał na ryby po mięso. Taki "okaz" dostałby w łeb na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 rompacz to ja rypnąłem tymi woblerami o ziemie bo nie mogłem nic złowić, a bolenie biły pod nogami -żart- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Moze nie rapowe klasyki ale cos tam gryzie ...hip hopowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 rompaczto ja rypnąłem tymi woblerami o ziemie bo nie mogłem nic złowić, a bolenie biły pod nogami -żart- Jak woda opada to odsłaniają się zawady obwieszone czasami jak choinki:) Ale rozbrajają mnie niektóre znaleziska. Kleniowy przelew, płytki, bystry, a tu wielka wahadłówka ze stalką. Dobra bo już lekko offtopuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Najlepsze sa wielkie twistery na chamskiej główce i zielonym wolframie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Witam dzisiejszy wypad nad Rabę okazałem się pudłem, Raba brudna musiało zabrudzić po ostatnich opadach a szkoda, za to wybraliśmy się na Wisłę ok, Nowego Brzeska. Woda jeszcze z rana była dobra ale w południe stan się podniósł dobry metr, Udało się złapać jednego Bolka 61cm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechul3 Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 pewnie wisla tez brudna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lican904 Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 na razie Wisła czysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechul3 Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 Przypominam o zakazie łowienia przez weekend na odcinku Grabie-Niepolomice, szczegoly na stronce PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 Przypominam o zakazie łowienia przez weekend na odcinku Grabie-Niepolomice, szczegoly na stronce PZW. Fajnie jak by kiedyś ktoś wpadł na pomysł odcinka no kill np od przewozu do mostu kolejowego przylasek rusiecki, marzy mi sie co Odcinek ten jest oblegany przez krakowskich wędkarzy a takie posuniecie uważam było by bardzo słuszne dla wędkarzy szukających wrażeń i emocji a nie tylko mięsa C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi