slav Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Po zakończeniu sezonu pstrągowego w pobliżu została tylko Wisła, początki dziś nie były obiecujące. Wybrałem się do Piekar i nad Wiślisko pod Skałą, kontaktów z rybą prawie wcale jedynie dwa okonki niewiele ponad 20 na Wisełce, natomiast starorzecze gdzie kiedyś gryzły niewielkie szczupaczki jak martwe. wczoraj też byłem w tych okolicach. okonki + klenik. bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Wczoraj wieczorem kilka godzin w okolicach elektrociepłowni Łęg. Piękny leszcz 64 cm. Jak na razie, mój rekord. Nie ważyłem, bo chciałem jak najszybciej wypuścić, ale grubasek był z niego. Poza tym jedno branie niezacięte i kilka skubnięć. Łowiłem na rosówkę z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 40tak z Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Ja dzisiaj zaliczyłem wieczorny krótki wypad, siadł kleń trzydziestak i podobnych rozmiarów sandaczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Ja dzisiaj zaliczyłem wieczorny krótki wypad, siadł kleń trzydziestak i podobnych rozmiarów sandaczyk w jakiej okolicy łowiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 w jakiej okolicy łowiłes? Most grunwaldzki - ujście Rudawy czyli ścisłe centrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 wczoraj na Wiśle od 16 do 20 kilka brań szczupaka, z tego dwa na brzegu ledwo miarowe (twister), kumpel zaliczył jedno walnięcie z opadu ze środka Wisły (prawdopodobnie sum), ogólnie kicha... dzisiaj rano wyskoczyłem na lekko, okonie dopisują i to grube (wobler) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Witam Dzieje się coś na tej Wiśle, widzę że w tym temacie na forum cisza, Jeździ ktoś wyniki jakieś odnosi? Ja planuje się wybrać w najbliższym czasie zobaczyć co słychać, ostatnio jak odwiedziłem Wisłę to miesiąc temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Też by pasowało się wybrać ponieważ ostatnio raz spędziłem tylko około godziny przy okazji będąc na Przylasku. Efekt to tylko jeden okoń. Zero aktywności innej ryby poza niesamowitymi atakami Boleni. Weekend pokaże co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 jak poziom wody poniżej przewozu? był ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Woda poniżej krakowa raczej niskawa, przejrzystość dobra, fajnie się łowiło w ten weekend a ryby też nawet aktywne były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 to jakie wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Byłem dziś 2 h w Kostrzu na główkach. Woda dość mocno podniesiona tak że główki pozalewane. Zimno i wietrznie. Wyniki niestety mizerne, jedynie 3 brania, jeden klonek 30stak i 2 malutkie okonki. Łowicie coś na Wiśle ? coś ostatnio cicho w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lican904 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 ja jestem średnio 3 razy w tygodniu nad rzeką i powiem, że jest strasznie mizernie, dużo pewnie przez to załamanie pogody i drugie, to że tej ryby też nie ma za wiele pytanie: gdzie są sandacze? mam na myśli te miarowe, bo 30taki się zdarzają ale znacznie rzadziej niż w zeszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 ja w sobotę dwa bolenie ustrzeliłem. 55 i 65cm. bolen1 bolen2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 pytanie: gdzie są sandacze? mam na myśli te miarowe, bo 30taki się zdarzają ale znacznie rzadziej niż w zeszłym roku Myślę, że zjedzone lub jeszcze zamrażarkach. W lipcu widziałem jak facet na trupka/żywca wyciągnął ładnego smoka 70-80 cm ale od razu w łeb i do bagażnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 W Krakowie to plaga. Wczoraj starszy Pan na Brzegach, który łowil na żywca koło wyspy z pontonu, skarżył się, że zawsze ma siatkę takich 35-40cm szczupaków, a dzis cisza... Bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 społeczństwo głodne jest, musi jeść. dziś Wisła w Tyńcu na 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Sezon dopiero się zaczął jeszcze dużo niespodzianek przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Niedzielny Poranek na Podgórkach Tynieckich jedynie jeden pistolet na 35 i jeden niewiele większy od butchera na którego się złapał; innych brań brak, nie było nawet podskubywań okonków na które trochę liczyłem. Ogólne po przygodach na Dunajcu, gdzie ostatnio ładny szczupły pozbawił mnie łownego krakuska powrót do krakowskich wód wygląda mizerniutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Na Wiśle robi sie pustynia, ryby zbierają sie w głębokich rynnach i tam trzeba ich szukac, i odwiedzac częściej mniejsze rzeczki (dopływy wisły) bo tam cieplejsza woda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Ryby trzeba się faktycznie naszukać, natomiast jak się już ja znajdzie to są efekty, na poniższym zdjęciu jeden z największych pasiaków wczorajszego dnia, w sumie było ich 28szt przez 2,5h, nie wspomnę o koledze który złowił 42szt Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Graty kolego za pasiaki fajna juz zabawa przy takiej intensywnosci bran. Na duze gumy braly? Czy woblerki? Mi moze w koncu uda sie w week wyskoczyc bo juz kawal czasu nie bylem... Przzedostatnio mialem pociag towarowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Gumy, wielkość do 4cm na główce jig 4-5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Łapie ktoś miętusy na krakowskim odcinku Wisły? Chcę zapolować na tę rybkę tej jesieni. Wytypowałem już miejscówkę - kamieniste dno, głębokość 1,5 - 2 m, średni nurt. Pierwszy wypad już dziś wieczorem. Może nie jest tak zimno jak to lubią miętusy ale ostatnio były przymrozki kilka dni z rzędu i woda się trochę ochłodziła. Ciśnienie spada(miętusy ponoć to lubią) i zapowiadają zachmurzenie na wieczór. Możliwe, że jest jeszcze za wcześnie na połów tej tajemniczej rybki ale jak się nie kombinuje, to się nie łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi