Skocz do zawartości
Dragon

Cisza ....

Justyna:)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oj oj oj !!! Co się dzieje, że w dziale dotyczącym spławika mamy coraz mniej nowych tematów i wiadomości ??? Czyżby wszyscy się tak przez te wakacje podszkolili, że żadnej pomocy nie potrzebują ??? :lol: Mam nadzieję, że po mojej interwencji coś się zmieni na lepsze ;)

Pozdrawiam :)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie zgadzam się z tobą !! Wędkarstwo spławikowe jest bardzo popularne !!!! Może mniej osób jest na tym forum które się tą dziedziną interesują ale np. w moim okręgu spławik jest najbardziej popularny i rozwinięty !!!!!!!

Napisano

Ja jak to ja :grin: Z Justynką sie zawsze zgodze :lol:

No a właśnie co do tych tematów, myśle że nikomu sie nie znudziło spławikowanie :grin: bo znam osobiście pare takich osób którzy przerzucili sie na spining, twierdząc, że tutaj sie cały czas coś robi a łowiąc na spławik tylko czeka. Otóż nie, trzeba umieć popierwsze łowić na spławik a nie zarzucić i czekać, bo to bezsensu.....metoda spławikowa jest bardziej skomplikowana niz spining..... To jest moje zdanie... :smile:

Napisano

Masz nieco racji, chociaż ja np. uwielbiam zarzucić odległościówke z ciężmim waglerem, z przegruntowanym zestawem, i czekać, i patrzyć na spławik, dlamnie zestaw ma stać w miejscu , dlatego nawiasem mówiąc nie łowie na bolonke, ale to wszystko kwestia gustów, jedni wolą łupnąć 80 gramowym koszykiem na grunt inni rzucać po tysiąc razy, a jeszcze inni ustawić zestaw na dnie, i pobawić się tyką lub odległościówką, ludzie są różni, i różne mają upodobania, i to się niezmieni, i dobrze :wink:

Napisano

Najbardziej w wędkarstwie spławikowym nie przepadam za ustawianiem gruntu :roll: Łowiąc metodą odległościową wiadomo że trudno jest po raz kolejny trafić w te samo miejsce a dno jest urozmaicone jeśli chodzi o głębokość. Może inaczej sytuacja wygląda gdy sie łapie na bata lub tyczke. Dlatego najbardziej lubie połów z gruntu gdyż nie musisz myśleć o żle ustawionym gruncie. :smile: Żucasz gdzie popadnie jak najdalej i tyle. :cool: Ale do wad wędkarstwa gruntowego zaliczam że nie czuje sie tak walki z rybą jak to ma miejsce na spławik. Spławikówką jest o wiele bardziej eksytujący hol np takiego 0,5 kg leszcza niz na grunt, gdzie czsami dopiero przy brzegu sie orientujesz że masz coś na kiju :???:

pozdro

Napisano

Zupełnie niemasz racji, bo w wędkarstwie gruntowym jest bardzo ważne, aby znaleźć dołek, i w nim łowić, więc musi być duża precyzja, przy takich odległościach to jest trudne, a teraz taki przykład, dziadek ma kolege który potrafi pójść na ryby na dwie godzinki, z badziewną zanętą, i nałapać 11 leszczy, gdy nikt nic nie łowi, przypadek :?: , niesądze

nigdy nikomu nie poprawiałem błędów w postach ale ty przesadziłeś

EDIT: ojoooooj, ale wpadka, ale dzięki za przypomnienie Tomek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.