michalvcf Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie rybki moge spotkac w tym odcinku rzeczki? i czy mogłby mi ktos powiedzieć czy w tych okresie tj listopad sa szanse na jakies rybki na spinning? Jest tam szczupak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Ja szczerze mówiąc nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc/pytając "Stara Widawa"? Gdybyś sprecyzował o który odcinek Ci chodzi to może pomogę,oczywiście jak będę miał wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Po co pytać? Czy nie lepiej sprawdzić samemu i podzielić się wiadomościami? Myślę, że koledze chodzi o ten odcinek http://dolny-slask.org.pl/entity.action?view=&id=531999 W moim odczuciu, ryba tam powinna być. Między progami i zastawkami zawsze coś się uchowa i na zimę nie spływa do Odry. Natomiast na odcinku przyujściowym byłem z kolegą z forum, pod koniec września. Woda kryształ. Miejscami po kostki. W takich warunkach coś złowić, to nie lada sztuka. Teraz złowić tam np. klenia wymiarowego, to więcej satysfakcji niż w okresie ciągu wiosennego, kleń powyżej 50-ki, pzdr. 30.09.2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 W widawie z rybami to jest tragedia,nie wazne gdzie by sie pojechalo,takze ta miejscowka nie napawa optymizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 W widawie z rybami to jest tragedia,nie wazne gdzie by sie pojechalo,takze ta miejscowka nie napawa optymizmem Kolego nie wiem co Ci napisać. Pewne jest, że bolenia tam nie złapiesz ale uwierz mi, że są tam ryby które potrafią urwac zyłke 0,16. Piekne klenie, jazie, płocie. Niezapomniane widoki..... Może Jaceen napisze coś więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Pewne jest, że bolenia tam nie złapiesz A tu, sympatyczny kolega się myli. Kilka udało się mi złowić. Jeszcze, to była Widawa Nawet sporo kilosków od ujścia też, tylko jako przyłów. A jak odgrzebię fotkę z archiwum, pokażę przy następnym wędkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Nie wiem ja nigdy ryby w widawie nie zlapalem,kazdy ma swoje sciezki jak i swoje wody fakt jest taki ze rzeka jest piekna,pomyslcie sobie gdyby byly w niej np. pstragi,slyszalem ze kiedys byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 dziekuje za odpowiedzi, ale chodziło mi bardziej o okcinek od mostu nad ulica Bolesława Krzywoustego, w góre rzeki, przepraszam za mało dokładne info.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 W widawie z rybami to jest tragedia,nie wazne gdzie by sie pojechalo, chłopie co Ty wypisujesz? Przejdź się brzegiem Widawy (na przyujściowym odcinku) w jakiś słoneczny dzień, gdy woda będzie czysta i klarowna, posiedź cichutko nad wodą a na własne oczy zobaczysz piękne klenie, ale też okonie a nawet bolenie! A tam gdzie wzrok nie sięga będą stały szczupaki i wiele innych gatunków. Widawa jest bardzo rybną rzeką, zwłaszcza na odcinku przyuściowym, ale z drugiej strony stawia trudne warunki do łowienia, a ryby są bardzo płochliwe. W ciepłe miesiące wielokrotnie spotykały mnie sytuacje, gdy do wrzuconej do wody przynęty wypływały na raz 2 - 3 klenie, wielkości 40 - 45 cm, odprowadzały mi ją pod nogi i nic! Zmiana wobka i to samo! Frustrowało mnie to niesamowicie ale z drugiej strony nie ma większej motywacji do łowienia niż fakt, że na własne oczy widzisz ryby w łowisku, które jednak nie chcą brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 no fajnie widawa nr. 1 w Polsce,boleniowo-kleniowe eldorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravqq Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 a czy jakiś odcinek Widawy dostępny z wykorzystaniem wrocławskiego MPK wart jest uwagi ? chodzi mi o w miarę dobry dojazd z okolic centrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam,autobus 116 z Karlowic do Swiniar potem piechotka do mostu i w dół rzeki masz ciekawe miejsca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Mam takie pytanie odnośnie Widawy. Chciałbym się tam wybrać ze spławikiem na klenie i jazie. Choć ładne płocie też będą cieszyć. Nigdy wcześniej ich nie łowiłem (chodzi o klenie) i nie wiem jak się za nie zabrać, jak nęcić. Może któryś kolega z większym doświadczeniem na tej rzece coś podpowie. Nie chcę spinningować bo jakoś spławik bardziej mi się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 Witam, ktoś ostatnio moze odwiedził Widawe? ja ostatnio kilka okoni na spinna max 20cm a na splawik w godzine okolo 15 plotek i leszczy, rowniez max 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi