Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No widziałem wczoraj sam ze na Przemszy powyżej zbiornika to kilka osób łapało (widziałem bo byłem na rowerze na przejażdżce). Mieli sama płotki ale same małe!

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 954
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A był ktoś z kolegów juz na przeczycach? Jak efekty? ja planuje wybrac sie w tym tygodniu, moze we wtorek, ale nie wiem jeszcze jak z czasem bede stał.

Napisano

Wczorajszy wypad od strony Tuliszowa obfitował w leszczyki i płocie. Nad wodą kilkunastu wędkarzy. Pogoda dopisała i pare rybek złowionych. Ma czerwonego brały płotki a na pinke leszczyki.

Napisano

PLUTO

Pstttttttttt - zaraz się ekipa zleci , he he he :mrgreen:

To napisz jeszcze jakie rybeczk połowiliśmy i jakie rozmiary :mrgreen:

Jak zawsze na wyjazdach OPERATOREM siatki ZOSTAŁ Pluto - odpowiedzialny za POMIARY :mrgreen:

Napisano
No jasne że jeden kij był na węgorka :mrgreen: ale cisza do 23 więc do domu :mrgreen:

Na tego wegorza to nie lepiej na Pogorii? :grin: Tam jest na pewno wieksza szansa, choć raczej jeszcze nie o tej porze...

Napisano

Leszcze to były same wielkie okazy :mrgreen:

Największy miał 31, a najmniejszy 25cm, płocie 16-20cm.

Po jednej wędce zastawione mieliśmy na węgorza i na leszcza.

Na wędce na węgorza wieszały się na początku płocie, potem to już tylko leszczyki.

Powoli Piotrka przekonuje do gruntu. :twisted:

Szkoda tylko, że futer jest niejadalny bo leszcze nie miałyby z nami szans tak nas zapach zachęcał do skosztowania mmm......

Na Pogorie przyjdzie jeszcze czas to się zgadamy na jakąś zasiadkę. :grin:

Napisano
Leszcze to były same wielkie okazy :mrgreen:

Największy miał 31, a najmniejszy 25cm, płocie 16-20cm.

Po jednej wędce zastawione mieliśmy na węgorza i na leszcza.

Na wędce na węgorza wieszały się na początku płocie, potem to już tylko leszczyki.

Powoli Piotrka przekonuje do gruntu. :twisted:

Szkoda tylko, że futer jest niejadalny bo leszcze nie miałyby z nami szans tak nas zapach zachęcał do skosztowania mmm......

Na Pogorie przyjdzie jeszcze czas to się zgadamy na jakąś zasiadkę. :grin:

Z miłą chęcią. :grin:

Mam takie małe pytanko. Co zakładaliście na węgorza, że brały Wam płocie? No i co to jest FUTER :?:

Napisano
Co zakładaliście na węgorza, że brały Wam płocie?

Z braku rosówek były pęczki czerwonych robaków - największe jakie były

No i co to jest FUTER

To jest ten SPECYJAŁ co był do wyjadania i był wsadzanu do koszyka , he he he

A odnośnie 3 i węgorków trzeba coś ustalić na PRIV bo inaczej będzie tłok.

Napisz lepiej jak Kobieta i Potomstwo :mrgreen:

Napisano
Co zakładaliście na węgorza, że brały Wam płocie?

Z braku rosówek były pęczki czerwonych robaków - największe jakie były

No i co to jest FUTER

To jest ten SPECYJAŁ co był do wyjadania i był wsadzanu do koszyka , he he he

A odnośnie 3 i węgorków trzeba coś ustalić na PRIV bo inaczej będzie tłok.

Napisz lepiej jak Kobieta i Potomstwo :mrgreen:

Kobieta ok. "Zgubienie" brzucha mocno poprawiło jej nastrój. Jeszcze jak poszła na zakupy i odwiedziła kosmetyczkę to juz w ogóle :mrgreen: A synuś generalnie rzecz biorąc ...je i śpi. Krótko mówiąc współpracuje. :grin: Może wyczuwa, że sezon sie rozkręca i trzeba być grzecznym, zeby mamie za bardzo nie dawać sie we znaki, bo wtedy tatuś... hehe. :mrgreen: Jest dobrze...

Napisano

Byłem dziś na przeczycach i troszkę połapałem, ale bez jakichś specjalnych efektów. Kilka leszczyków, płotek jeden jaź i lin. Ogólnie fajna zabawa i miło spędzony czas. P.S. prócz jednej małej płoteczki dla kotka wszystkie ryby wróciły do wody.

Napisano
No to głównie zabawa. A mógł byś napisać gdzie byliście i na co łapaliście i jaki duży karpik?

Byliśmy na polu namiotowym , a łowiliśmy na pinki,białe robaczki , czerwone robaczki i rosówki.

• 2 weeks later...
Napisano

Byłem w sobote na małym spacerze, bez wędek. Tylu ludzi na odcinku od wysokiej skarpy do wyspy to jeszcze nie widziałem. Po prostu masa! Gdybym przyjechał z wedkami to nie miałbym gdzie usiąść. Krótki wywiad z kilkoma wedkarzami i wiesci raczej nie napawające optymizmem. Efekty niestety kiepskie. Przeważaly naprawde drobne leszczyki. Jeden facet mial karpika z jesiennych zarybien...