ATAR Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Zdjęć nie mam .Smród faktycznie spory a będzie jeszcze większy. Ja na kilka tygodni odpuszczam sobie tę wodę . To nie na kilka tygodni i nie tylko ten zbiornik. W naszym okręgu mamy kilka płytkich i starych zbiorników zaporowych np. papry diablok przeczyce tam się tak dzieje i dlatego kolego Piniu81 o jednych piszemy a drugie odpuszczamy i jakiś czas jest cisza na forum. Na te zbiorniki warto wrócić ale dopiero późną jesienią kiedy woda ochłodnie i zielsko zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 2 Lipca 2012 Autor Share Napisano 2 Lipca 2012 Znajomy też był wczoraj z rodziną nad wodą i dzwonił do mnie że jest dużo ryb padniętych i straszny smród, zmienili zbiornik biwakowania .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Taki syf a jeszcze karpiem zarybiają, zamiast wpuścić więcej drapieżnika, może by te karłowate leszczyki wycięły. za 2011 1. Jaź kroczek - 250 kg Przeczyce; 160 kg Czarna Przemsza 2. Sum kroczek - 68 kg 3. Sandacz - 77 000 szt narybek letni, i 181 kg narybek jesienny 4. Węgorz - 33,5 kg narybek podchowany 5. Lin kroczek - 200 kg 6. Szczupak - 1390 kg narybek jesienny, 610 kg dwulatek 7. Karp kroczek-1380 kg, handlowy 1720 kg http://www.pzw.siewierz.pl/pzw/index.php?id=zarybianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Robek, jak na PZW to całkiem nieźle zarybiają drapieżnikiem 2. Sum kroczek - 68 kg Jak się zadomowi i zacznie rozmnażać to będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Pewnie operat ich do tego zmusza, inaczej byłby sam karp + odrobina jazia bo za darmo prawie . Masz rację, jedyna nadzieja w sumach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Najbardziej mnie rozbrajają zarybienia kroczkami. U mnie w kole pare lat temu i na kroczki znalezli sie specjalisci, obcinali takiemu kroczkowi wąsy i juz wykapany karaś do siaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 kempingowicze to nie muszą wąsy obcinać bo oni łeb obcinają i na grila kładą a jak im wtedy udowodnirz że to był karp a nie karaś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 kempingowicze to nie muszą wąsy obcinać bo oni łeb obcinają i na grila kładą a jak im wtedy udowodnirz że to był karp a nie karaś ?? Nic nie musisz udowadniać. Kłania się RAPR - zabrania się obcinania głowy przed zakończeniem wędkowania. Co od obcinania wąsów hehehe Osobiście żałuję ludzi, którzy tak traktują ryby. Jeśli ktoś zabiera "karpie" mniejsze niż łowi się karasie, to pozostanie na swoim marnym i niestety nieetycznym poziomie (i proszę nie rozwijajmy tutaj tematu zarybiania karpiem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnteoZamboni Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Panowie na przeczycach jakies zmiany ? poprawila sie woda ? podobno lalo strasznie nad jeziorkiem wiec mzoe jakas poprawa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perwer Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Syf i jeszcze raz syf.Sinica ,choroby i dywan ryb zdechłych . Dbałośc o zbiornik to nie tylko zarybienie ,ale kto z tych betonów sie tym przejmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnteoZamboni Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 dzieki za info w takim razie chyba do jesieni zbiorniak nie odwiedze a szkoda bo milo spedzalem tam wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 ja nie wiem kaj pojechac na nocke w srode .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Polecam pogorię 2 (bagry)... ponoć sum daje o sobie znać. Ja niestety nie dysponuję odpowiednim sprzętem na wąsatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 No ja równiez.,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Mam niezbyt dobrą informację dla łowiących na zbiorniku Otóż w 2014-2015 zbiornik zostanie prawie opróżniony z wody (poziom lustra obniży sie o 2 metry) z powodu naprawy tamy i urządzeń z tamą związanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 A skąd masz takie informacje? Jeśli to prawda to się przekonamy czy po obniżeniu lustra wody o te 2 metry coś w ogóle jeszcze tam pływa!!!??? Bo mam co do tego duże wątpliwości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Rozmawiałem z kierownikiem zlewni Przeczyce , odpowiedzialnym za infrastrukturę - dość długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Pytanie do wszystkich łowiących na tym zbiorniku jakich miejsc szukać, żeby połapać drapieżniki jesienią? Chodzi o wrzesień głównie okoń i szczupły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Rozmawiałem z kierownikiem zlewni Przeczyce , odpowiedzialnym za infrastrukturę - dość długo Bytomska stanica będzie miała kłopot, z sosnowieckiej jeszcze może da się zwodować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k123amil Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam, lowie metoda karpiowa, mam zamiar wybrac sie na ten zbiornik. Moglbyktos polecic dobre miejsce na rzucenie na proteine i rozlozenie namiotu? (przydal by sie jakis sklep niedaleko) pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 nie wiem czy Kolega w temacie przeczyc, ponoć sinice go opanowały, do okola unosi się smród śniętych ryb. Bez efektów w tym roku, odradzam ten zbiornik, szkoda kasy na karmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k123amil Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Bylem na tym zbiorniku 5 dni i bez efektow:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 czyli się nie pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Woda na Przeczycach niska, kwitnąca i pełno leszczyków pływających pod wierzchem, zdychają na oczach, co chwilę któryś się wykłada i już tak zostaje. Ja nie miałem brań ale widziałem dwie ryby na spinning wyciągnięte, 50-60 cm. Pełno rowerków wodnych, ludzi kąpiących się w tym syfie i nawet panowie policjanci rundkę sobie zrobili. Na bytomskiej stanicy fajna pani łodzie wydaje , to jedyny powód dla którego warto pojechać na Przeczyce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 piszesz że woda zielona ryby zdychają i śmierdzą, ogólnie syf, to po co tam jeździcie wystarczy parę kilosów dalej może bliżej zależy od której strony pojedziesz i na PIV jechać, woda kryształ, nic nie śmierdzi ... po co na te Przeczyce jeździcie i narzekacie, olejcie ten śmierdzący dół .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi