voivod Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Witam. Polecam pole namiotowe od strony Tuliszowa. Tu masz fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Del_SOL Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 hej dzieki za odpowiedz. A czy mogłbys udzielic troszke bardziej szczegółowych informacji na temat tego pola namiotowego.. ? czy jest płatne, i czy w takich dniach jak od poniedzlałku do piątku teraz w czerwcu bedzie gdzie kija wetknąc? chodzi mi o to czy jest to miejsce oblegane przez wedkarzy.. i na jaką rybe radził bys mi sie tam nastawic? i ewentualnie co na hak załozyc.. moj sprzet i specyfika to bardziej grunt... jeszcze raz dziek za pomoc i Podrawiam.. Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voivod Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Pole namiotowe (namiot karpiowy bez podłogi i samochód) kosztowało mnie za weekend 14 zł. Na polu rozstawine są toy-toy-ki i kosze na śmieci. W Tuluiszowie jest całkiem spoko sklepik, spożywka, napoje, ceny umiarkowane. Co do ryb, mysłę że jak grunt to białoryb. Przynęty to białe + ryż, kukurydza (na majówce, kolega właśnie na kukę łowił bardzo ładne jazie) i rosówka na węgorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Voivod i nie zapomnij napisać że w tygodniu na polu jest TANIEJ , Odnośnie ryb to od 1.06.2009 możesz popróbować na sandacza w nocy z brzegu tylko zestawy trzeba daleko umieścić jakieś 120-150m metrów /oficjalnie wywożenie jest zabronione/ Miejsce powinieneś spokojnie znaleźć pole namiotowe jest raczej oblegane w wkacje przez wczasowiczów i grilowiczów , wędkarze raczej mniej ze względu na płyciznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Del_SOL Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 a znajde tam (ogólnie na calym zbiorniku ) jeszcze jakies inne miejscówki w sensie pola namiotowe by sie dogodnie na karpia zasadzic, moze lina... jestescie panowie w stanie cos podpowiedziec? fajnie by było miec nagranych pare jakichs miejsc, aby w razie oblezenia móc srubowac gdzies indziej.. mam zamiar wyjechac od poniedziałku przyszłego na jakies 10 dni... dzieki za informacje i Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Znajdziesz i polecam naturę, bez kombinowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 pola namiotowe by sie dogodnie na karpia zasadzic, moze lina... i tu wielkie BAAAAAAAAAA.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Jadę jadę jadę jadę No panowie jadę w sobotę koło 18 i siedzę do niedzieli do 9 rano Chętnych zapraszam na umawianie na PRIV czekam do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 I co jak było na rybach. Ja byłem w piatek od godz 21 do ok 1 w nocy i kompletnie nic, Zreszta innym wędkarzom tez nie brało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kia Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Witajcie, no nasz wspólny wyjazd z Piotrem można uznać za całkiem udany, tym bardziej czytając to co piszą inni Złowiliśmy karpia 40 cm, leszcze 42, 27, 26, 26, 25, 22 cm i węgorza 60 cm. Oprócz tego było kilka brań i ryb które się spięły. Dlatego pomimo pogody wyjazd można zaliczyć do całkiem udanych. Wędkarze obok nas wyciągnęli na żywca 2 sandałki po ok 50 cm. pozdrawiam i do zobaczenia Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avebart Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 szkoda że nie dzwoniłeś na kolesi do straży rybackiej bo szczupak i sandacz od 01.06. porostu kłusownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 avebart, a czytałeś RAPR Jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego dla określonego gatunku ryb przypada w dzień ustawowo wolny od pracy okres ochronny ulega skróceniu o ten dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Krzysiek dzięki za fajny wyjazd Ryby nawet dopisały pogoda pod psem AVEBART - spokojnie Proszę tego NIEBRAĆ DO SIEBIE - CZYTAĆ TEKST ZE ZROZUMIENIEM czy ktoś napisał że kolesie zabrali ryby PS Sandacze zostały zabrana zgodnie z RAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 2 sprostowania - po pierwsze ponoć sandacze złowione zostały metodą żywcową - na zbiorniku Przeczyce nie wolno wędkować tą metodą do 1 czerwca. Po drugie o ile się nie mylę widziałem około 2-3 kartek na drzewach gdzie było napisane, że pomimo tego, że ostatni dzień okresu ochronnego to dzień ustawowo wolny od pracy to wędkować metodą żywcową i spinningową będzie można na tym zbiorniku dopiero od 1 czerwca bieżącego roku. A wędkarze, którzy chcieli wędkować tą metodą powinni się dowiedzieć czy rzeczywiście mogą, chociaż mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voivod Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Ze strony okręgu Katowice: 7. Na zbiorniku Przeczyce nr 004 i rz.Czarna Przemsza nr 035 (od źródeł do ujścia do zbiornika Przeczyce) wprowadza się zakaz spinningowania w okresie od 01.01. do 31.05. włącznie. 8. Na zbiorniku Przeczyce nr 004 wprowadza się zakaz połowu na żywe i martwe ryby oraz ich części w okresie od 01.01. do 31.05. włącznie oraz całkowity zakaz wędkowania z wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Jakby nie patrzeć to macie racje. Te ryby można łowić od niedzieli, lecz wyłącznie metodą gruntową lub na spławik na czerwone robaczki lub inne oprócz rybek ! A na spinning i rybke to właśnie od 1 czerwca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Ze strony okręgu Katowice: 7. Na zbiorniku Przeczyce nr 004 i rz.Czarna Przemsza nr 035 (od źródeł do ujścia do zbiornika Przeczyce) wprowadza się zakaz spinningowania w okresie od 01.01. do 31.05. włącznie. 8. Na zbiorniku Przeczyce nr 004 wprowadza się zakaz połowu na żywe i martwe ryby oraz ich części w okresie od 01.01. do 31.05. włącznie oraz całkowity zakaz wędkowania z wyspy. To całe szczęście że nie miałem żywca bo w przeciwnym razie złamał bym przepisy A tak na marginesie to ze 300 osób trzeba zamknąć 90% wędkarzy przyjechało na sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OswalD Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Piotr - zamknąć to może nie ale mandaty wielokrotnie przekraczające wartość składki rocznej na pewno tak. Sąd grodzki też nie byłby głupim pomysłem. Tylko komu pilnować wody jak gość z rybaczówki dnia bez kielicha nie zaczyna i to jakie ryby i na co kto łowi ma generalnie w poważaniu ? A kontrole ? A kontrole na wodzie ? Wolne żarty - po co to komu ? Przecież za rok i tak tłumnie opłacimy składkę . Może po takiej jednorazowej akcji kilku "kolegów" kłusowników" pomyślałoby po przeczytaniu takich zakazów, że może jednak nie warto samych siebie okradać ? A tak efekt wręcz przeciwny - chory przepis z tym ostatnim dniem, w efekcie czego rośnie lekceważące podejście do poszanowania prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Też jestem za tym ze nie powinno byc tego jednego dnia skracającego okres ochronny, bo to tylko zamieszanie stwarza. Wiec dobrze by było jak by to forum przeczytał jakiś człowiek z zarządu PZW lub ktoś co mógł by u władz zainterweniować aby znieśli ten dzień. Ja uważam ze jak ktoś to końca maja czekał to i jeszcze jeden dzień poczeka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M57 Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Witam wiem już o zbiorniku Przeczyce dużo -czytałem na forum ,ale jestem niedoświadczonym wędkarzem i chciałbym się dowiedzieć jak biorą rybki na zbiorniku od strony Boguchwałowic chodzi mi o leszcza, karpia tz. białą rybe a może drapieżnik ,na co łowić . POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal282 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Panowie jak z rybką na tym zbiorniku? Wybieram się na zasiądkę od piątku do niedzieli pod namiot. Mam nadzieję, że pogoda mnie nie wypłoszy. Dajcie znać czy coś się ruszyło planuje ruszyć jutro o 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 No jade dzis na przeczyce wiec zobacze co tam słychac i czy jeszcze jakies ryby sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel01 Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Jeżdzi ktoś dalej na Przeczyce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 na Przeczycach jedna wielka posucha, nie bierze nic poza leszczykami po okolo 25 cm, ja osobiście spędziłem 6 nocek za sandaczem, zarówno na płytkiej wodzie jak i pod tamą i nawet jednego pociągnięcia. Jednym słowem - klęska!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 bakcyl24, może tam nie ma już sandaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi