ddamcio Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 No widziałem wczoraj sam ze na Przemszy powyżej zbiornika to kilka osób łapało (widziałem bo byłem na rowerze na przejażdżce). Mieli sama płotki ale same małe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 A był ktoś z kolegów juz na przeczycach? Jak efekty? ja planuje wybrac sie w tym tygodniu, moze we wtorek, ale nie wiem jeszcze jak z czasem bede stał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Podobno pierwsze karpie z jesiennych zarybień juz padły. Ma ktos jakies wieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pluto Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Wczorajszy wypad od strony Tuliszowa obfitował w leszczyki i płocie. Nad wodą kilkunastu wędkarzy. Pogoda dopisała i pare rybek złowionych. Ma czerwonego brały płotki a na pinke leszczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 PLUTO Pstttttttttt - zaraz się ekipa zleci , he he he To napisz jeszcze jakie rybeczk połowiliśmy i jakie rozmiary Jak zawsze na wyjazdach OPERATOREM siatki ZOSTAŁ Pluto - odpowiedzialny za POMIARY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 piotr chorzów przyznaj się, tak na prawdę to pojechałeś zobaczyć czy o węgorzach się już nie słyszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 No jasne że jeden kij był na węgorka ale cisza do 23 więc do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 No jasne że jeden kij był na węgorka ale cisza do 23 więc do domu Na tego wegorza to nie lepiej na Pogorii? Tam jest na pewno wieksza szansa, choć raczej jeszcze nie o tej porze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pluto Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Leszcze to były same wielkie okazy Największy miał 31, a najmniejszy 25cm, płocie 16-20cm. Po jednej wędce zastawione mieliśmy na węgorza i na leszcza. Na wędce na węgorza wieszały się na początku płocie, potem to już tylko leszczyki. Powoli Piotrka przekonuje do gruntu. Szkoda tylko, że futer jest niejadalny bo leszcze nie miałyby z nami szans tak nas zapach zachęcał do skosztowania mmm...... Na Pogorie przyjdzie jeszcze czas to się zgadamy na jakąś zasiadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Leszcze to były same wielkie okazy Największy miał 31, a najmniejszy 25cm, płocie 16-20cm. Po jednej wędce zastawione mieliśmy na węgorza i na leszcza. Na wędce na węgorza wieszały się na początku płocie, potem to już tylko leszczyki. Powoli Piotrka przekonuje do gruntu. Szkoda tylko, że futer jest niejadalny bo leszcze nie miałyby z nami szans tak nas zapach zachęcał do skosztowania mmm...... Na Pogorie przyjdzie jeszcze czas to się zgadamy na jakąś zasiadkę. Z miłą chęcią. Mam takie małe pytanko. Co zakładaliście na węgorza, że brały Wam płocie? No i co to jest FUTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Co zakładaliście na węgorza, że brały Wam płocie? Z braku rosówek były pęczki czerwonych robaków - największe jakie były No i co to jest FUTER To jest ten SPECYJAŁ co był do wyjadania i był wsadzanu do koszyka , he he he A odnośnie 3 i węgorków trzeba coś ustalić na PRIV bo inaczej będzie tłok. Napisz lepiej jak Kobieta i Potomstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Co zakładaliście na węgorza, że brały Wam płocie? Z braku rosówek były pęczki czerwonych robaków - największe jakie były No i co to jest FUTER To jest ten SPECYJAŁ co był do wyjadania i był wsadzanu do koszyka , he he he A odnośnie 3 i węgorków trzeba coś ustalić na PRIV bo inaczej będzie tłok. Napisz lepiej jak Kobieta i Potomstwo Kobieta ok. "Zgubienie" brzucha mocno poprawiło jej nastrój. Jeszcze jak poszła na zakupy i odwiedziła kosmetyczkę to juz w ogóle A synuś generalnie rzecz biorąc ...je i śpi. Krótko mówiąc współpracuje. Może wyczuwa, że sezon sie rozkręca i trzeba być grzecznym, zeby mamie za bardzo nie dawać sie we znaki, bo wtedy tatuś... hehe. Jest dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Byłem dziś na przeczycach i troszkę połapałem, ale bez jakichś specjalnych efektów. Kilka leszczyków, płotek jeden jaź i lin. Ogólnie fajna zabawa i miło spędzony czas. P.S. prócz jednej małej płoteczki dla kotka wszystkie ryby wróciły do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 ddamcio Napisz coś więcej gdzie byłeś dokładnie kiedy zaczynałeś łowienie na co brało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Łapałem na pinkę, a zacząłem po południu po 15 a na rozlewiskach przed tzw topolami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Wieczorno - nocny wypad na Przeczyce Pogoda raczej BAROWA Na 4 osoby kilkanaście leszczyków kilka płotek i jeden karpik. Węgorki jeszcze spały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 No to głównie zabawa. A mógł byś napisać gdzie byliście i na co łapaliście i jaki duży karpik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 No to głównie zabawa. A mógł byś napisać gdzie byliście i na co łapaliście i jaki duży karpik? Byliśmy na polu namiotowym , a łowiliśmy na pinki,białe robaczki , czerwone robaczki i rosówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 A karpik? Jaki duzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lowik120 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 witam, Wybieram się jutro na Przeczyce jakie byście polecili miejscówki w tym okresie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 No napewno nie za wyspą w strone tamy. Znaczy rozmum tak podpowiada ale jak faktycznie jest to trzeba sprawdzic samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lowik120 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Nie znam tego łowiska,czyli mam rozumieć że tam głęboka woda jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 własnie tak, od wyspy w strone obu tam jest głębsza woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Byłem w sobote na małym spacerze, bez wędek. Tylu ludzi na odcinku od wysokiej skarpy do wyspy to jeszcze nie widziałem. Po prostu masa! Gdybym przyjechał z wedkami to nie miałbym gdzie usiąść. Krótki wywiad z kilkoma wedkarzami i wiesci raczej nie napawające optymizmem. Efekty niestety kiepskie. Przeważaly naprawde drobne leszczyki. Jeden facet mial karpika z jesiennych zarybien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Ja byłem ostatnio 2 razy w to samo miejsce akurat. Brały drobne leszczyki(20-25cm), ale nawet często. Największy trafił mi się taki z 35 cm, kolega złowił nawet miarowego jazia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi