Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Siema byłem w niedziele i kicha ani brania woda była teoche metna moze dlatego, poszedłem na wode kleniowa i tez kicha ani dyga. Chyba jeszcze za wczesnie na rybki.

Napisano

suhhar a kiedy kończą porządki na Młynówce? Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało po pierwszym puszczeniu wody. Byłam ostatnio w Kłodzku, pracę trwają z tego co widziałam.

Napisano
Hey madi no już prawie skończyli młynówka wyczyszczona ze smieci, ciekawe jak to wszystko bedzie.

To jak puszczą wodę, daj znać jak to poszło po Nysie :wink:

Ponoć gondole już się budują gdzieś na Mazurach :roll:

Napisano

Hello!

Słuchajcie, mam do was małe pytanie. Czy mając opłatę na dolnośląskie mogę łowić na Nysie Kłodzkiej? Chodzi mi o odcinek przy Paczkowie, przy zbiorniku Kozielno.

Napisano

Panowie Porozumienia PZW Wrocław na 2011 rok powinny rozwiać wątpliwości.

Poniżej informacja dla wędkarzy o/Wałbrzych ze strony PZW:

Wszyscy wędkarze z Okręgu PZW w Wałbrzychu w ramach opłaty okręgowej (w macierzystym okręgu) mają możliwość wędkowania na rzece Nysie Kłodzkiej od końca obrębu ochronnego (300 m odcinek od progu zapory czołowej zbiornika Kozielno w dół rzeki) do mostu drogowego w Paczkowie.

I w tym przypadku wędkując na wodach Okręgu PZW w Opolu należy posiadać właściwe zezwolenie na wędkowanie.

Zezwolenie można pobrać w Kole PZW w Paczkowie.

• 2 weeks later...
Napisano

Dzisiaj troche połaziłem za kropkami i nic ani brania pozniej zszedłem na wode kleniową i....... dalej nic nawet okonek nie skubnął ;/ chyba ryby w rzece jeszcze spią ;)

• 2 weeks later...
Napisano

Byłem w święta na krótkim rekonesansie nad Nysą.

W niedziele przedwieczorem godzinka w Młynowie- kontakt z małym kropkiem.

Woda tam raczej "gruba" pachnie brzaną ;)

W poniedziałek z rana 2 godz. tuż powyżej Kłodzko- 2 brania ale puste.

Żałuje tylko, że nie mialem czasu więcej pochodzić, bo w końcu może bym coś wyłuskał :)

Napisano

Ja na Nysę jeszcze nie dotarłem, ale na Ścinawce złowiłem małego potokowca ( słyszałem że odcinek koło pałacu był zarybiony), no i ojciec na Białej Lądeckiej złowił kropka 31 cm. Coś drgnęło w te ciepłe dni.

• 2 weeks later...
Napisano

Właśnie nie wiem, słyszałem, że od Kłodzka aż do Ławicy jest jakaś ostoja i zakaz wędkowania. To można czy można wkońcu :) ?

Napisano
Przypominamy, że odcinek rzeki Nysy Kłodzkiej od wodospadu przy ul. Kusocińskiego do granicy miasta w rejonie wsi Ławica jest odcinkiem przemienno-ochronnym, na którym obowiązuje całkowity zakaz połowu ryb. W związku z coraz częstszymi zgłoszeniami o prowadzonym na terenie rezerwatu kłusownictwie, w zadaniach służb patrolowych ujęto prowadzenie wzmożonych kontroli rzeki w obrębie miasta.

Straż Miejska w Kłodzku

Źródło: Kurier Kłodzki maj 2011

Napisano

Dzisiaj szybki wypadzik po obiadku bo nie moglem wysiedzieć w domu. Nie pada to kij w łape i nad rzeke ;) branie pod samymi nogami i sliczny atak widziany w polaroidach to jest to co misie lubią najbardziej ;) wreszcie sezon 2011 oficjalnie rozpoczęty ;)

ec45e2e9b6.jpg

0492431e8a.jpg

Napisano

Dobry dzień ! Dzisiaj postanowiłem poszukać kleni w moich miejscach i sie nie zawiodłem. Fakt pogoda do kitu ale co tam ruszam. Najpierw penetracja wody pstrągowej (a noz moze sie uwiesi jakis kropek) ale nic ani stuka. Zszedłem niżej w okolice stadionu no i zaczeło lać więc schowałem sie pod mostem i tak rzucałem aż nagle...bach ! siedzi !!! troche szarpaniny i już go widze toż toooo całeeee 33 cm kluski wreszcie ! obudziły sie klenie. Pozniej jeszcze kilka rzutow i jedno wyjscie do smuzaka wlasnej roboty i kilka odprowadzeń to tyle, dzień uważam za udany.

c9ec722309.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Witam szukam informacji na temat Nysy od Kłodzka do ujścia do Warty

Prawdopodobnie będę w tych okolicach prze jakieś 2-3 miesiące :mrgreen: oczywiście z przerwami.

Doczytałem, że to jest odcinek nizinny pod opieką PZW Opole, czyli dodatkowa składka :evil:

Interesuje mnie technika połowu, sprzęt rybostan jaki tam występuje.

Napisano

Nysa Kłodzka jest lewobrzeżnym dopływem Odry a nie Warty. Do miejscowości Topola odcinek zaliczany do wód górskich, powyżej tamy kozielno - wody nizinne i PZW Opole. Rybostan praktycznie wszystko.