RETROPER Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Wczoraj byliśmy we 3 na nysie praktycznie cały dzień. Kompletny brak kontaktu z rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szatan_666 Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Poza marwym kiełbikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Siema byłem w niedziele i kicha ani brania woda była teoche metna moze dlatego, poszedłem na wode kleniowa i tez kicha ani dyga. Chyba jeszcze za wczesnie na rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 byłem dzisiaj na spacerze nad nysa, woda czysciutka widac dno ale ZERO ryb. Wszystko jeszcze spi u mnie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 suhhar a kiedy kończą porządki na Młynówce? Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało po pierwszym puszczeniu wody. Byłam ostatnio w Kłodzku, pracę trwają z tego co widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Hey madi no już prawie skończyli młynówka wyczyszczona ze smieci, ciekawe jak to wszystko bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Hey madi no już prawie skończyli młynówka wyczyszczona ze smieci, ciekawe jak to wszystko bedzie. To jak puszczą wodę, daj znać jak to poszło po Nysie Ponoć gondole już się budują gdzieś na Mazurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Hello! Słuchajcie, mam do was małe pytanie. Czy mając opłatę na dolnośląskie mogę łowić na Nysie Kłodzkiej? Chodzi mi o odcinek przy Paczkowie, przy zbiorniku Kozielno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burcias321 Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Niestety z tego co wiem żeby łowić na tym odcinku musisz mieć wykupione opolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Panowie Porozumienia PZW Wrocław na 2011 rok powinny rozwiać wątpliwości. Poniżej informacja dla wędkarzy o/Wałbrzych ze strony PZW: Wszyscy wędkarze z Okręgu PZW w Wałbrzychu w ramach opłaty okręgowej (w macierzystym okręgu) mają możliwość wędkowania na rzece Nysie Kłodzkiej od końca obrębu ochronnego (300 m odcinek od progu zapory czołowej zbiornika Kozielno w dół rzeki) do mostu drogowego w Paczkowie.I w tym przypadku wędkując na wodach Okręgu PZW w Opolu należy posiadać właściwe zezwolenie na wędkowanie. Zezwolenie można pobrać w Kole PZW w Paczkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefaspirit Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Łowi ktoś na Nysie odc. ponieżej Kłodzka (Młynów, Podtynie)? Interesuje mnie glownie spining (kleń, pstrąg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Dzisiaj troche połaziłem za kropkami i nic ani brania pozniej zszedłem na wode kleniową i....... dalej nic nawet okonek nie skubnął ;/ chyba ryby w rzece jeszcze spią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefaspirit Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Byłem w święta na krótkim rekonesansie nad Nysą. W niedziele przedwieczorem godzinka w Młynowie- kontakt z małym kropkiem. Woda tam raczej "gruba" pachnie brzaną W poniedziałek z rana 2 godz. tuż powyżej Kłodzko- 2 brania ale puste. Żałuje tylko, że nie mialem czasu więcej pochodzić, bo w końcu może bym coś wyłuskał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szatan_666 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Ja na Nysę jeszcze nie dotarłem, ale na Ścinawce złowiłem małego potokowca ( słyszałem że odcinek koło pałacu był zarybiony), no i ojciec na Białej Lądeckiej złowił kropka 31 cm. Coś drgnęło w te ciepłe dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Prawda to, że nie można wędkować od Kłodzka przez Młynów aż do Ławicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 no od kłodzka od gazowni do ławicy ale rzeka jest górska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 No to lipa chciałem jutro ze spinem do Młynowa skoczyć. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szatan_666 Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Gdzie takie wiadomości oferują?? Ja byłem wczoraj na Białej Lądeckiej i 5 kropków padło do 28 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 czyli niewymiarowych bo od tego roku ma 30 cm kropek. Technops przeciez mozna ze spinem biegac po rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Właśnie nie wiem, słyszałem, że od Kłodzka aż do Ławicy jest jakaś ostoja i zakaz wędkowania. To można czy można wkońcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Przypominamy, że odcinek rzeki Nysy Kłodzkiej od wodospadu przy ul. Kusocińskiego do granicy miasta w rejonie wsi Ławica jest odcinkiem przemienno-ochronnym, na którym obowiązuje całkowity zakaz połowu ryb. W związku z coraz częstszymi zgłoszeniami o prowadzonym na terenie rezerwatu kłusownictwie, w zadaniach służb patrolowych ujęto prowadzenie wzmożonych kontroli rzeki w obrębie miasta.Straż Miejska w Kłodzku Źródło: Kurier Kłodzki maj 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Dzisiaj szybki wypadzik po obiadku bo nie moglem wysiedzieć w domu. Nie pada to kij w łape i nad rzeke branie pod samymi nogami i sliczny atak widziany w polaroidach to jest to co misie lubią najbardziej wreszcie sezon 2011 oficjalnie rozpoczęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Dobry dzień ! Dzisiaj postanowiłem poszukać kleni w moich miejscach i sie nie zawiodłem. Fakt pogoda do kitu ale co tam ruszam. Najpierw penetracja wody pstrągowej (a noz moze sie uwiesi jakis kropek) ale nic ani stuka. Zszedłem niżej w okolice stadionu no i zaczeło lać więc schowałem sie pod mostem i tak rzucałem aż nagle...bach ! siedzi !!! troche szarpaniny i już go widze toż toooo całeeee 33 cm kluski wreszcie ! obudziły sie klenie. Pozniej jeszcze kilka rzutow i jedno wyjscie do smuzaka wlasnej roboty i kilka odprowadzeń to tyle, dzień uważam za udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Witam szukam informacji na temat Nysy od Kłodzka do ujścia do Warty Prawdopodobnie będę w tych okolicach prze jakieś 2-3 miesiące oczywiście z przerwami. Doczytałem, że to jest odcinek nizinny pod opieką PZW Opole, czyli dodatkowa składka Interesuje mnie technika połowu, sprzęt rybostan jaki tam występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Nysa Kłodzka jest lewobrzeżnym dopływem Odry a nie Warty. Do miejscowości Topola odcinek zaliczany do wód górskich, powyżej tamy kozielno - wody nizinne i PZW Opole. Rybostan praktycznie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi