jareksm2 Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 suhhar, wierze na słowo, to po prostu chory kraj. Gadałem ze znajomym z SSR z obszaru Lądek, jutro będzie interweniował w okręgu. Pisałem właśnie dzisiaj do Tomka, ze może powalczyć z większą rybą - ponieważ zarybili dorodnymi sztukami, a tu masz. Ludziska korzystają (to chyba nieodpowiednie słowo) ile wlezie - zabierają co popadnie. Miałem nadzieję że większość po prostu chce łowić ryby, a nie je wytłuc, ale chyba jestem zbyt naiwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Jarku ja też mam doświadczenia niestety przykre ze Ścinawką. Owego czasu łowiłem lipienia w okresie jesieni, ludzi co nie miara, patrzyli się na mnie jak na bandytę, bo wypuszczałem ryby i te wymiarowe i niewymiarowe. Ci natomiast pakowali co mieli. Dlatego na Ścinawkę już nigdy nie pojadę, kiedyś był jeszcze kleń, był duży pstrąg bo i łowili ponad 60 cm okazy. Teraz została tylko woda, śmieci i "tubylcy" z czerwonym robakiem. Kontynuując temat Nysy Kłodzkiej... Dużymi krokami nadchodzi ten "moment" . Niestety moja cierpliwość jest bardzo słaba i ograniczona. Pewnie w przyszłym tygodniu gdzieś pojadę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kwadron Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Witam wszystkich Specjalnie musiałem konto założyć w każdym razie jest od cholery wędkarzy którzy na ścinawce właśnie wyławiają wszystkie małe pstrągi Nie ma dla nich żadnych zasad, wszystko widze z okna. Kradną na potęgę, na 100 metrach 10 wędkarzy. Pakują niewymiarowe ryby do reklamówek. Dzwoniłem do straży ale tam nikt nie odbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erin Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Potwierdzam tą rzeź ! Coś niesamowitego. Straż nie odbiera telefonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Na policje dzwońcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Koledzy jaka woda na Nysie ? Da się łapać. Chyba jutro pojadę. Dajcie znać proszę jak macie info jaki stan i kolor wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 chyba kakao bo wczoraj lało cały dzień wiec pewnie to zlatuje z gor. Ja mialem isc dzisiaj za kleniem ale lipa. Bede szedł do wedkarskiego to powiem jaka naprawde jest woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Salmiak zapomnialem napisac ale woda ok lekko tracona mozna, atakowac. JA bylem wczoraj krotki pstrazek a ładny został w wodzie, kolega tez stracil z kija jednego. Cos sie dzieje ale kleni nie widac ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Salmiak jak tam wyprawa ? pewnie złowiłeś komplet i sie nie chwalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Hehe suhhar w końcu wylądowałem na małej rodzimej rzeczce, oczywiście z muszką. Na początku trafiłem kilka potoczków do 20 cm. Potem Udało się trafić pod wymiarka 29 cm. Trafiłem na intensywne zbieranie muszek z powierzchni, po zmianie muchy ze streamerka na suchą muszkę połowiłem ok 15 sztuk w jednym miejsce, nie przekraczającym 23 cm. Trafił się też rodzynek 36 cm. Wszystko pływa. Bardzo zadowolony z wypadu, miałem na Nysę jechać ale nie dałeś znać jaka woda w porę ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Ja byłem wieczorem w piątek, w okolicach Bartnik. Metoda DS - przynęta - chlebek. Miałem jedno mocniejsze uderzenie, niestety nie zacięte, poza tym małe podskubywania. No i mała niespodzianka - przy ściąganiu zestawu uderzył pstrgal - ale jakiś taki nietypowy (nie jestem specetem od kropków). Wydaje mi się że to mały tęczak (cały srebrny, bez kropek, jedynie na grzbiecie nieliczne kropki a właściwie mozaika - no i niestety był cały w małych pijawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Aaa to łosoś ja jadę w czwartek przed Bardo, więc dam znać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 jarek no może to tęczak był po powodzi troche tego plywa w nysie. Technops na jaka rybe sie nastawiasz konkretnie ? chyba nie na brzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Jak pani brzanka weźmie na wobka... no cóż wyciągne cykne foto i do wody na nic się nie nastawiam ( czytaj opis ) chce tylko spędzić miło czas nad wodą nastawiać się bede w pierwszy weekend majowy na króla drapieżników na ujściu do nyskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 SIemka ! dzisiaj pierwsze rybki w tym nowo rozpoczętym sezonie Kleni ani widu ani słychu za to pstrążki atakowały. Jeden 28 ładnie wlaczący reszta malizna ale ważne ze się coś działo tak wygląda rzeczka i rybki http://www.imghost.pl/?id=a5adc83474 http://www.imghost.pl/?id=fe7c1b1528 jutro powtórka acha miałem kontrole ssr ale to miło że ktoś rzeki pilnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Od wąwozu w Ławicy aż do ujścia Ścinawki do Nysy w Ścinawicy zeroooo brań eh nie widać wogóle, żeby ryba była aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Oj technops nie wiem na co Ty łowisz ale ja dzisiaj życiówkę kropka złowiłem całe 35 cm na wobka własnej produkcji. Dodatkowo 2 piekne uderzenia ale mam zlego kija na rzeke i nie daje rady. Pozniej bylem na scinawce i sie działo jak nie mały kropek to duzy spiety i tak w koło. Oczywiscie urwałem 2 wobki ;/ wiec w przyszlym tyg biore sie za kolejną partię swoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 suhhar, ja łowie na sklepowe i może błąd widziałem gostka też laził w okolicy ujścia i zero. W wodę poszły wszystkie wobki, blachy dobrze, że gumami nie rzucałem na ścinawce też byłem, ale woda czysta, zresztą pewnie też bym nic nie złowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Gratki dla tych co połowili i dla tych co świeżym powietrzem pooddychali W sobotę tez wyskoczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 na kupne tez łowie fakt na ścinawce w miarę czysta woda była ale trzeba szukac ryby w prądzie na głębszych wodach i dołkach i uważać na zaczepy szkoda ze ani jednego klenia nie widziałem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 To może powiesz, w których miejscowościach obławiasz ? nie pytam o miejscówkę bo wiadomo, że musiałbyś mnie wtedy zastrzelić ja dzisiaj byłem w Gorzuchowie, ale obczajam Ścinawkę Średnią powyżej śluzy i w górę. I miałem tam niedawno takiego bydlaka pstrąga, że jeszcze stygne jak pomyślę, że sie zerwał ( ponad 0.5m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 no na ścinawce sredniej ale 1 raz w zyciu tam bylem, mala rzeczka zaczepow pelno, nie wiem gdzie jest sluza ale rzeczka miejscami fajna i fajne doły. Nyse w okolicach stadionu lepiej znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 w Niedzielę zaliczyłem krotki wypad na nysę w okolicach Bartnik. Miałem trzy ładne brania, z czego tylko jednego nie zmarnowałem. Efekt jeden ładny klenik pod 40cm. Metoda DS, na chlebek. Po opadach deszczu brania zanikły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas88 Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 witam! panowie w jakie okolice najlepiej, wybrac sie na pstraga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Wojtas88, zapomnij, że ktoś Ci miejscówkę zdradzi to trzeba samemu na to czas poświęcić, żeby miejsce pstrągowe odnaleść btw wczoraj byłem na ścinawce potok 37cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi