dobekfooto Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Hej, Ja łowię na odcinku Kamieniec-Topola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Dzisiejszy wypad na nysę z DS przyniósł piękną świnkę - okolo +40 (niestety nie miałem miarki) oraz małego klenika. Ogólnie jestem nieco zawiedziony, szczególnie jednym dołkiem. Glęboki z powalonym drzewem i nic kompletnie. dobekfooto, suhhar, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Witam , byłem dzis na nocce Sandaczyk nie brał przynajmniej mi i koledze ale udało się złowic 2 Karpie 38cm i 44cm, tydzień temu również złowiłem karpia i Sandacza 77cm ładna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 johny476, ale Ty łowisz na Nysie w otmuchowie czy sie myle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Ktoś wie co to za zawody muchowe były w niedziele ? Troche luda było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 hej Suhhar nie łowie na Nysie przed Paczkowem za Elektrownia koło tego Dęba teraz była trochę mała woda ale karpiki brały a w nocy jesli sie nie myle ale wydaje mi się na 95% ze pływała Wydra a to nie dobrze bo zje więcej ryb niż nasz nielubiany Bolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Dzisiaj wieczorem klenie bardzo dobrze współpracowały. Kilka mniejszych i jeden większy a w sumie to mój jak do tej pory największy - 50cm. Metoda - tym razem nie spinning a kukurydza z gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 dobekfooto, widziałem zdjęcie - piękna sztuka, gratulacje. Ja w okolicach Przyłęku wydłubałem tylko ładną świnkę, a celem był kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 jareksm2, dzięki na świnki też próbowałem polować ale jeszcze niegdy nie złapałem tego zwierza i kompletnie nie mam pojęcia jak się za nie zabrać... Możesz podpowiedzieć jak Ci się udało ją złapać? A co do kleni to podejrzewam, że w naszej pięknej Nysie pływają jeszcze znacznie większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 dobekfooto, łowiłem metodą DS, z tą różnicą że zamiast mocowania ciężarka (ja stosuję 15gr na wartki nurt) na boczny trok, to przypinam go bezpośrednio do rurki antysplątaniowej. Przypon 0,5m, a na haku kukurydza. No i jeszcze jedna rzecz. Ponieważ nurt w miejscu gdzie łowię jest bardzo silny, to wędkę (b.lekki pickier z najsztywniejszą szczytówką) trzymałem w ręku stojąc w wodzie, tak aby zestaw stawiał jak najmniejszy opór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmtt Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 http://dza.doba.pl/?s=subsite&id=14973&mod=1 ... a miałem tam jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Brak słów Dla mnie najpiękniejsza rzeka ... Jeszcze niedawno łowiłem pod mostem w Przyłęku pstrągi... Jeżeli ktoś będzie miał jakieś informacje dotyczące tej sprawy to niech pisze. Mój ojciec jest teraz w Kamieńcu nad rzeką i mówił że nie widać żadnych śniętych ryb i trafił jakiegoś okonka nawet więc mam nadzieję, że ta katastrofa się skończy na wysokości Pilc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 No masakra jakaś! Nie dość , że rybostan w naszych wodach mamy jaki mamy to jeszcze takie rzeczy Czy ktoś z kolegów orientuje się gdzie jest ta „Mała Elektrownia” , o której jest mowa w artykule z linka powyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-nieznana-substancja-w-rzece-padlo-5-ton-ryb,nId,1483319 Zdaniem wędkarzy, zginęła cała populacja osobników 8 gatunków. Rzeka została zatruta na długości blisko 5 kilometrów. Ścieki wpłynęły również do okolicznych stawów. Substancja spłynęła już w dół Nysy Kłodzkiej i prawdopodobnie rozcieńczyła się w wodzie. Badania wody wyjaśnią, co dokładnie zatruło ryby. Mogą one jednak potrwać kilka dni. Aby nie doszło do kolejnego skażenia, brzeg Nysy Kłodzkiej będą patrolować wędkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Chyba chodzi o elektrownię wdoną w Opolnicy nieco powyżej Barda. http://www.tauron-ekoenergia.pl/elektrownie/energia-wodna/zew-walbrzych/Strony/opolnica.aspx#ad-image-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmtt Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 W ubiegły weekend byłem na moście w Przyłęku z synem. Zjeżdżaliśmy z Kotliny, no i woda była trochę zbyt wysoka i mętna by połowić. Odjechaliśmy w postanowieniu powrotu na ten odcinek. Jak widać człowiek planuje, a diabeł się cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 i co zrobic powiedzcie, ta firma co to zrobiła powinna teraz kasiore placic na zarybienie, tyle pstraga zarybieniowego poszło...szkoda słów poprostu polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 UWAGA!!!!!!! Wprowadzono zakaz wędkowania oraz kąpieli na rzece Nysa Kłodzka od Małej Elektrowni w Bardo - Przyłęk aż do ujścia rzeki do Zbiornika Topola. Zakaz obowiązuje do odwołania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 i co zrobic powiedzcie, ta firma co to zrobiła powinna teraz kasiore placic na zarybienie, tyle pstraga zarybieniowego poszło...szkoda słów poprostu polska. Spokojnie. Minie tydzień, sprawa przycichnie i rozejdzie się po kościach. Nikogo nie wykryją. Nie znajdą żadnej podejrzanej substancji. Winnego też nie będzie. Jeśli opinia publiczna będzie naciskać to powiedzą coś o przydusze (nie będzie im przeszkadzało, że to rzeka). Nasz kraj taki piękny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Masakra... http://dza.doba.pl/?s=subsite&id=14995&mod=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 to była rzeka nas wszystkich a teraz...niech jeszcze zatruja Topole, kozielno i pilce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Gdyby ten sam los spotkał Topole to na najbliższych parę lat byłby to koniec wędkarstwa na naszych terenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmtt Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 I tak na dokładkę dla Nysy, z tym, że w opolskim !!!! http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/64410/60/olbrzymie_zatrucie_na_nysie_klodzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 JAPIER*** co się dzieje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmtt Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 I wszystko jasne ! ? Inspektorzy skażenia nie stwierdzili Ku zaskoczeniu wędkarzy i strażników, przedstawiciele wałbrzyskiej delegatury Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska, którzy rzekę patrolowali w poniedziałek, skażenia wody nie stwierdzili: - Odczyn ph i zawartość tlenu były tam w normie. Wizualnie rzeka jest czysta, nie stwierdzono zrzutów ścieków, nikt nie zgłaszał też awarii - mówi Halina Zaremba z Inspektoratu. http://www.tvn24.pl/wroclaw,44/sniete-ryby-plyna-nysa-klodzka-masakra-cala-rzeka-jest-struta,458455.html ..... ale jaja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi