jamnick85 Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 25 minut temu, oldBolo napisał: Co ci dali - pouczenie czy mandat? Ile złociszy? Nie zdążyli, jak tylko ich zauważyłem - a nie było to trudne - to zawinąłem się do samochodu i odjechałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Dziś nie wytrzymałem w tak piękną pogodę siedzenia w domu i po cichu wyskoczyłem na Bystrzycę, znam takie miejsca gdzie mundurowi nie dotrą, pięknie oczkuje już ukleja za nią wejdą z Odry te duże kluchy. Dzisiaj szału nie było ale sporo puknięć i szarpnięć. Udało się zapiąć sportowego 30 i jednego pod 40 klenika. Pozdrawiam wytrwałych. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 zajrzałem dziś na 2h - kilka klonków zjadło piankowca ale małe towarzystwo. Dwa takie pod 30 cm - silne i szczupłe - jakby już wytarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Dzisiaj od 17 do 21. 3 klenie i okonek. Największy 39cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Dzisiaj 2 godzinki przed pracą. Kilka brań, jeden zacięty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Auto odstawione do mechanika więc pozostał mi tylko rower. Pogoda niepewna więc wybieram najbliższą opcję - Klenie/Bystrzyca. Na pierwszej miejscówce na salmo tiny ląduje trzydziestak. Na drugiej na Bandziorka daje się skusić przyzwoity klenik: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Craftyboy Napisano 27 Czerwca 2020 Share Napisano 27 Czerwca 2020 Czesc wszystkim wytrawnym poszukiwaczom przygod. Wybieram sie na Bystrzyce- 1 cel Klen. Jaka metode polowu polecacie. Dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 29 Czerwca 2020 Share Napisano 29 Czerwca 2020 Mucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dEEm Napisano 29 Czerwca 2020 Share Napisano 29 Czerwca 2020 Czy któryś odcinek Bystrzycy w okolicach Wrocławia jest teraz zdatny do komfortowego machania muchówką? Powiedzmy w okolicach Skałki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Craftyboy Napisano 1 Lipca 2020 Share Napisano 1 Lipca 2020 Wczoraj odwiedzilem Bystrycze na wysokosci mostu Ratynskiego. Zero bran na wolbery i gumy. Wieksze ozywienie wsrod ryb panowalo, gdy zarzucilem na wisnie. Ogolnie woda nieprzejrzysta, wiec pewnie trzeba odczekac kilka dni. Smuzaki i Bystrzyca = dobre polaczenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 1 Lipca 2020 Share Napisano 1 Lipca 2020 2 godziny temu, Craftyboy napisał: Smuzaki i Bystrzyca = dobre polaczenie? bardzo dobre ale... za mało zmiennych w równaniu. Smużaki i Bystrzyca i mocno trącona woda = będzie trudno o cokolwiek sensownego No a jak kolego z tą wiśnią? Były brania? Coś udało się wyholować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dEEm Napisano 1 Lipca 2020 Share Napisano 1 Lipca 2020 Wczoraj z muchówką odwiedziłem krainę pstrąga i lipienia, ale nie stwierdziłem obecności ani pstrągów ani lipieni. Ba, ciężko było nawet o jakiegoś rozsądnego klenia. Widziałem tylko kilkanaście maluchów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Craftyboy Napisano 1 Lipca 2020 Share Napisano 1 Lipca 2020 2 godziny temu, Marienty napisał: bardzo dobre ale... za mało zmiennych w równaniu. Smużaki i Bystrzyca i mocno trącona woda = będzie trudno o cokolwiek sensownego No a jak kolego z tą wiśnią? Były brania? Coś udało się wyholować? Tak jak mowisz, Smuzaki wczoraj niestety nie sprawdzily sie. Niestety nic nie wyciagnalem. Wroce tam za kilka dni jak woda sie uspokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstanty73 Napisano 14 Lipca 2020 Share Napisano 14 Lipca 2020 Witam. Czy ktoś wędkuje (spining )na odcinku Bystrzycy Sadowice - Skałka. I czy jest możliwe... złowienie tam czegokolwiek innego niż kleń. Wróciłem do wędkowania po kilkunastoletniej przerwie i o zgrozo ! Kleń, kleń, kleń i tak od kilku miesięcy. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 14 Lipca 2020 Share Napisano 14 Lipca 2020 klenie fajne są i małe i duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 15 Lipca 2020 Share Napisano 15 Lipca 2020 8 godzin temu, Konstanty73 napisał: Witam. Czy ktoś wędkuje (spining )na odcinku Bystrzycy Sadowice - Skałka. I czy jest możliwe... złowienie tam czegokolwiek innego niż kleń. Wróciłem do wędkowania po kilkunastoletniej przerwie i o zgrozo ! Kleń, kleń, kleń i tak od kilku miesięcy. Pozdrawiam Wysłałem priv. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstanty73 Napisano 15 Lipca 2020 Share Napisano 15 Lipca 2020 Witam, Maćku, tak się składa, że mieszkam bardzo blisko tej rzeczki, 15 min spacerem, a czy ją polecam ..., jest trudna w wędkowaniu, płynie przez las, jest dzika,mnóstwo w niej zatopionych pni drzew, korzeni - jednym słowem dużo strat w sprzęcie wędkarskim. Od kilku tygodni jest podwyższony stan wody, dla mnie martwy okres do wędkowania - nic nie widać. Prawdziwa frajda jest wtedy gdy stany wody są niskie, w czasie ciepłych letnich dni po prostu brodząc idę w dół rzeki i penetruję spinningiem głębsze miejsca. Przynęty różne (jak brały to na wszystko),raczej lekkie - najczęściej obrotówki nr 2 lub 3, gumki - kopyta, małe woblerki - imitacje chrząszczy. To tak w skrócie, gdybyś potrzebował jeszcze informacji - pytaj. Pozdrawiam Marek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstanty73 Napisano 23 Lipca 2020 Share Napisano 23 Lipca 2020 Witam. Maciej, woda na Bystrzycy nieco opadła ale do ideału jeszcze daleko. Dziś wyskoczyłem na dwie godzinki, oczywiście były małe klenie, jakkolwiek zdarzyło się też TO ! Zdjęcie nie zgodne z regulaminem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstanty73 Napisano 12 Sierpnia 2020 Share Napisano 12 Sierpnia 2020 Zmieniam zdanie o odcinku Bystrzycy Sadowice - Skałka. Oprócz kleni w ostatnim czasie trafiło się kilka szczupaków, okoni, a wszystko przebija brzana 60 cm, oczywiście wszystko na spinning. Pozdrawiam. Marek. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstanty73 Napisano 12 Sierpnia 2020 Share Napisano 12 Sierpnia 2020 Oczywiście wszystkie rybki odzyskały wolność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstanty73 Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 Witam. Jak może zauważyli koledzy wędkarze woda na Bystrzycy znacznie opadła, a więc zaczęły się "żniwa" spinningowe. Wczoraj, przedwczoraj i dziś krótkie wypady i w sumie 5 szczupaków, wszystkie w okolicach wymiaru ochronnego - może za rok się z nimi spotkam ponownie. Niestety kończą się wakacje i urlop. Pozdrawiam i zapraszam na ryby, taki stan wody może nie trwać długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xls Napisano 30 Listopada 2020 Share Napisano 30 Listopada 2020 Witam Od roku mieszkam w Lutyni nieopodal naszej rzeki Bystrzyca i Strzegomka. Szukam kolegów po fachu z którymi można pomachać kijem na w/w rzekach. Preferuję spinning, ale lubię też wyprawy na grunt w dzień jak i w nocy przy ognisku (głównie Odra). Na Bystrzycy wyniki w miarę ok. Na spławiczek kilka kleni, leszczyków. Na spinning szczupak 50cm, kilka kleni w granicach 30cm. Na Strzegomce oprócz kilku kleni nic innego nie złapałem. Łowię głównie w rejonie miejscowości Samotwór i Skałka. Jak ktoś chętny na wspólne wypady (Bystrzyca, Strzegomka, Odra i inne) na spinning czy weekendową zasiadkę, to chętnie zapraszam do kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owczar Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 Hej. Bystrzyca mnie ciekawi... w zeszly weekend porzucalem 2 godz w okolicach mostu ang. bez kontaktu... Łowicie czasami ponad Skałką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dEEm Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 Zdarzało mi się tam łowić. Bliżej samej Skałki niż mostu saperskiego. Głównie kleń, okoń. Zeszłej zimy złowiłem tam na małego twistera leszcza 55cm i pod nogami ściął mi naprawdę fajny szczupak (ok. 80cm). Także ryba jest, ale nie jest łatwo się do niej dobrać. Kiedyś z batem też fajnie połowiłem. Piękne krąpie tam siedzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xls Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 Ja byłem w zeszłym tygodniu przy ujściu Strzegomki do Bystrzycy za zimowym kleniem, niestety bez kontaktu z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi