Piotr25 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Operaty operatami ale sami widzimy jak PZW dba o nasze wody za nasze pieniądze i albo weźmiemy sprawy w swoje ręce albo będziemy jeździć nad puste rzeki i narzekać na bezrybie a ci co mają kasę będą jeździć na zagraniczne łowiska. Co do narybku z niewiadomego źródła to nie wiem czy w przypadku ilości 2000-4000 szt wylęgu jest to możliwe. Taki materiał w naszej okolicy to chyba Szczodre a to wylęgarnia pod patronatem PZW z pewną już marką produkowanego materiału. Nie zamierzam odpuszczać wole być złapany na nielegalnym zarybianiu niż kłusowaniu Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Piotr25, z takimi rzeczami to nie na forum, nie jesteś wcale aż tak anonimowy jak Ci się może wydawać Choć swoją drogą pomysł szlachetny... Ale nasze leśne dziadki z PZW będą wiedzieć lepiej co jest dobre dla Bystrzycy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Pierwsza w tym roku wyprawa na Bystrzycę (2014-02-20) http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=259039#259039 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr25 Napisano 21 Lutego 2014 Autor Share Napisano 21 Lutego 2014 jaceen, Witam łapałeś kiedyś na Bystrzycy w okolicach Jarnołtowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Kiedyś próbowałem (kilkanaście lat temu), jednak bez efektów. Bardzo mnie ciągnie w te rejony, ale jak to bywa ciągle coś przeszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Chciałem się jutro wybrać ze spinningiem nad Bystrzycę na wysokości Stabłowic (poniżej elektrowni), wie ktoś czy można już liczyć na jakieś brania, czy też lepiej się nad Odrę wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boralus Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Byłem w poniedziałek z lekkim spinem, bez kontaktu z rybą, woda była bardzo niska w ujściu prawie cofka z odry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Dzisiaj życiówka klenia ..... 54 cm Przyneta: mały wobler (nazwy nie znam) wziął spod drzewka, z głębokości ok. 1,5 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 ... a tutaj zdjęcie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2797b004877bb4f3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 ... a tutaj zdjęcie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2797b004877bb4f3.html Życiówka mocno wyśrubowana Śliczny "senior warga", gratulacje okazu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Dziękuję .... teraz będzie ciężko, poprzedni "rekord" był o prawie 20 cm. krótszy Do końca nie wierzyłem, że w Bystrzycy są taaaakie ryby J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Jak będziesz ją (Bystrzycę) systematycznie macał, to po pewnym czasie stwierdzisz, że tam łatwiej o kleniowe rekordy niż na Odrze. To samo dotyczy się innych rzek - dopływów Odry. W piątek próbujemy na Widawie. Wstępnie jest nas dwóch. Jak są chętni, to dawać znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Ja byłbym bardzo chętny na taki wypad ale niestety jutro muszę siedzieć w pracy do późna. Może innym razem uda mi się załapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr25 Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 Ładny klenioza. Małe niedyskretne pytanko - złapany poniżej jazu w Marszowicach czy powyżej w górę rzeki ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 ... powyżej, nieżej jeszcze pustynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr25 Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Czy to była jedyna ryba ( tudzież branie) tego dnia ?? "Niżej pustynia " czyżby ryba z Odry jeszcze nie ruszyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 .... dzisiaj Bystyrzyca na wysokości Jerzmanowa - Leśnicy. Piękne miejsca, piękna pogoda ..... i ani jednego brania. Woda jak martwa, tylko łabędzie pływały.... Czas poszukać bliżej Odry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Dzisiaj w ramach spaceru 30 minut łowienia .... i jeden jazik "się przyczepił" .... w zalanych trawach buszował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Gratulacje bjpol. W tak mocno trąconej wodzie to prawie jak w lotto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 ... woda powoli opada, powinno być lepiej .... i cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 W piątek: Bystrzyca w okolicy mostu Ratyńskiego. Pustynia totalna... Złowił tam ktoś kiedyś jakąś rybę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 .... może zapytaj, czy ktokolowiek tam łowił ..... bo ja tam nigdy wędkarza nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Po 2-3 wypadach przestałem chodzić pod ten most i nie było mnie tam już dobre 2 lata... W sumie to nikt kogo znam nic tam nie złowił w ostatnich latach lub nie chce się przyznać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Dzięki za informacje Też sobie chyba odpuszczę ten fragment Bystrzycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemass71 Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Witam.Chciałbym się "pochwalić" zdobyczą 16.04.14r. Bystrzyca(okolice Leśnicy) na woblerka salmo. http://haczyk.pl/galeria/albums/userpics/26350/thumb_IMAG0298%7E0.jpg' alt='thumb_IMAG0298%7E0.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi