jaceen Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 DAWID, ten plusik przy niektórych gatunkach poławianych ryb, to nie lada wyzwanie. Mimo nieprzychylnej prognozy pogody na weekend, dla pokrzepienia i dla dodania otuchy w udane wypady wędkarskie, takie monidło http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=243849#243849 z nad wody prezentuję w wątku kleniowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 W środę zszedł u mnie lód, więc nadszedł czas na pierwsze zasiadki z feederem. W czwartek nęcenie i delikatne dziubnięcia. Dziś już jazda na całego- w sumie 6 karpików w dwie godziny. Poniżej pierwszy tegoroczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Tomek1 graty piękna ryba, powiedz mi jeszcze u Ciebie to masz na myśli jezioro Goczałkowickie czy jakiś staw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Nono tomek1 ładne rozpoczęcie sezonu, gratki Dużo nęciłeś? Ja byłem ostatnio na Wiśle w Bieruniu, ale bardzo silny wiatr skutecznie zniechęcił mnie do feedera i poczekam aż lód puści na okolicznych zbiornikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Tomek1 graty piękna ryba, powiedz mi jeszcze u Ciebie to masz na myśli jezioro Goczałkowickie czy jakiś staw? Piękna to ona będzie za wiele lat- jak dożyje To staw. Dużo nęciłeś? Dwa dni tuż po zejściu lodu- w sumie nie więcej niż 5 kg zanęty sypkiej z dodatkami. I jak zawsze niezgodnie z tym co piszą w książkach, że nie wolno przesadzać z smakiem i zapachem- bo woda zimna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Pierwszy w miarę udany wypad w tym roku, trafiłem kilka płotek:klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Piękna płoć GRATY!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Dzięki! Dziś powtórka z rozrywki:klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazzoll Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Dzisiaj wybralem sie na okonie do portu w Opolu . Okonie dopisaly same maluchy ale przynajmniej braly . Boczny trok mala gumka i super zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Dzisiejsze dwie godziny i około 45 cm. Więcej w wątku kleniowym http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=243999#243999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Jacku gratulację fajnego klenia, jeszcze Tobie Ślęza bądź Widawa została gdzie kluska przygnie i już opanujesz wszystkie łowiska w marcu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Jaceen w depresje mnie wprowadzasz,wczoraj 5 godz ze spinem na widawie i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Kilka rybek udało się dziś wypuścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Gratuluję,nie jeden od razu by walił w ocet ....niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 W ocet to nie ale na patelkę jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 szczupak28, pomyliłeś tematy to nie temat kulinarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Gratuluję,nie jeden od razu by walił w ocet ....niestety "Zapomnial Wół jak Cielęciem był" historia Twojej troci 2012 z okolic Wrocławia o ile pamiętam zakończyła się właśnie w occie/na patelni ;) link nie to ze się czepiam...ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Czasami odnosze wrażenie że na tym forum tylko dwóch użytkowników (bez urazy dla pozostałych ) systematycznie łowi przez cały rok rybki- jaceen klenie i DAWID kropasy - GRATY Ps: DAWID niektórych ludzi nie da się przerobić jak chodzi o kulinarne nawyki. To tak jakbyś próbował przekonać mojego teścia (członek PZŁ) że kapusta może smakować bez mięsa biegającego po lesie - ,,bigos myśliwski" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Gratuluję,nie jeden od razu by walił w ocet ....niestety "Zapomnial Wół jak Cielęciem był" historia Twojej troci 2012 z okolic Wrocławia o ile pamiętam zakończyła się właśnie w occie/na patelni ;) link nie to ze się czepiam...ale Rozumiem że ty żadnej ryby nigdy nie wziąłeś?coś jeszcze ciekawego znalazłeś,może masz na mnie już jakąś teczkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Winko nie jest tak źle. Są łowione zimowe karpie, leszcze, płocie, trocie a większość wędkujących może nie ma takiej potrzeby dzielenia się wynikami. Trochę szkoda, bo kolorowiej by było i motywacja większa. Dawid jak zwykle trzymasz fason. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Rapa-man nie przejmuj się..... jest tu grono wędkarzy co zabiera ryby i cząstka co wypuszcza.My jesteśmy tą większością. Niech sobie wypuszczają....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baldessarini Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Panowie chyba pomylili temat apropo octu itp, wymieniajcie sie informacjiami na priv bo az czytac sie nie chce tych zlosliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Ale ja nie biorę ryb w tamtym sezonie wziąłem trotke i sandała...a zresztą nie bedę się tłumaczył ... ide się pakować bo rano na ryby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco-terra Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Dla tych co nie mogą się powstrzymać powinni te wymiary górne wprowadzić. Ja od kilku lat (pewnie z 10) tylko w zeszłym sezonie 2 szczupaczki pod 60 zabrałem - rodzinka prosiła,prosiła i się wyprosiła. Rozumiem, że raz na jakiś czas ktoś rybkę zabierze w celach kulinarnych - byle nie było to głównym powodem wypraw wędkarskich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam-opole Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Sofy za off ale moim skromnym zdaniem trzeba odróżnić wędkarza od rybaka, wędkarz tak jak kolega wyżej napisał raz na jakiś czas zabierze rybę a rybak to już każdy wie. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi