piotr chorzów Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Termin Sobotni mam jeszcze OTWARTY , trwają ostatnie negocjacje z małżonką mamy jakieś zaproszenie na urodziny , a to oznacza wędkowanie max do 12-13 I sprawa najważniejsza w piątek musze nałowić karasi , a ostatnio kiepsko biorą. A jak u ciebie z żywcami ?? Cytuj
mafusa Napisano 23 Września 2008 Autor Napisano 23 Września 2008 Hej, dzięki że się odezwałeś. Negocjacje mam już za sobą , a pasuje mi do 13 bo potem wybieram się gdzieś na nockę. (muszę odreagować po ostatniej pogodzie i bezwypadowego weekendu) Raczej nie łowiłem na żywca, ale jak już to karasie kupowałem w sklepie w Sosnowcu. Ostatnio tam było kiepsko, ale może się uda. Jutro sprawdzę czy będą coś mieli. Nie mam pojęcia gdzie w mojej okolicy można nałowić karasi. W razie czego będziemy w kontakcie. Telefon wysłałem na priv. Cytuj
dziobaq Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Witam zwolenników zalewu Dzieckowickiego, równiez w ten weekend planuje z kolega wyskcozyc na drapieznika, prawdopodobnie bedzie to nocka z piatku na sobote w rejonach bulgotu. Ostatni wypad zakonczył sie niewymiarowym sumikiem (62cm) i nic pozatym. Mam nadzieje ze tym razem dopisza rybki no i pogoda przedewszystkim:) Cytuj
piotr chorzów Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Był ktoś na wodzie ?? W sobotę dwa zerwane szczupaki wymiar ok 80-90 obcięły żyłkę za 40 cm wolframem !!!!!! obydwa miałem koło łodzi w odległości 2 m W niedziele tylko jeden 75 zameldował się na pokładzie I najgorsze wiadomości prawdopodobnie zostaną zawieszone opłaty ryczałtowe z łodzie i trzeba będzie płacić 2 zeta za godzinkę , a od przyszłego roku ma zostać wprowadzony zakaz wędkowania z prywatnych łodzi. Zakaz ma wprowadzić właściciel zbiornika - czyli AQA czy jak oni zię tam nazywają. Cytuj
wwojjtas Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 piotr chorzów, a w ktorym miejscu najczesciej lowisz? Cytuj
piotr chorzów Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 piotr chorzów, a w ktorym miejscu najczesciej lowisz? łowię tam gdzie jest ryba a to zależy od pogody i pory roku i odrobina szczęścia się przydaje I uzupełnij PROFIL bo jesteś totalnie anonimowy. Cytuj
andrzej07 Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Piotrek zanęciłeś łowisko rozmiarami rybek i od razu odzew .Szczerze mówiąc zdziwiłbym się gdybyś dal namiary na swoje miejscówki .Mówisz że szykują się zmiany (podwyżki) byle tylko rybka brała to jakoś się to przeżyje.Mam chęć skoczyć w ten weekend na łódeczkę a może coś się skusi na filecik ale chyba to by była niedziela bo na sobotę pogoda nie bardzo sie zapowiada.kusi mnie jednak mocno a i sobota szykuje mi sie wolna-oby tylko żona nie marudziła Cytuj
piotr chorzów Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Ja prawdopodobnie jadę w sobotę tylko szybki wypadzik do 11, bo teść ma Geburstag No i jeszcze w piątek trzeba karasi nałowić. Cytuj
dziobaq Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 no to ładnie ładnie, tez jestem ciekaw gdzie takie dobre miejsce jest????:) w srode był moj sasiad i łapnoł szczupaka 65 cm koło pompowni przy rybaczówce.... ja wybieram sie w poniedziałek zobaczymy czy rybki dopisza Cytuj
piotr chorzów Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 Karasie złowione 2 konkretnne /15cm/ takie na szczupaka , a reszta niestety drobna max do 7cm może sandał zawiśnie. Cytuj
piotr chorzów Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 I wypad sobotnio - niedzielny zakończony 2:0 dla Dziećkowic - bez brania i bez ryby. Z tego co zauważyłem to okonie zaczęły intensywnie żerować - koło pompy był POGROM drobnego okonia brał od rana do 12 /wszystkie w rozmiarze 15 do max 20 cm/ Widziałem kilka ładnych sztuk , a 4 naprawdę spore po ok 40-45 cm ale z takimi egzemplarzami spływali znajomi. Cytuj
mafusa Napisano 6 Października 2008 Autor Napisano 6 Października 2008 Witam, Piotr, pewnie w następnym tygodniu będzie lepiej (widać moja żona miała przeczucie nie puszczając mnie na ryby) Poza tym mój kolega łowił na wysokości przepompowni obok rybaczówki i jednego szczupłego wyciągnął - 59cm, widział też, jak obok gość wyciągnął podobnego. No ja liczę że w przyszły weekend w końcu się z Tobą przejadę i wtedy będą brały pozdrawiam. Cytuj
andrzej07 Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 Chłopaki ja też w niedzielę o kiju .Nawet okonia Szczupłego widziałem na przystani jak mi spod łodzi wyskoczył-kurcze ale mnie wystraszył (tak koło 40cm) pozdrawiam Andrzej Cytuj
piotr chorzów Napisano 20 Października 2008 Napisano 20 Października 2008 Panowie jak na Dziećkach Ostatnio mam b. słabe wyniki 4 wyjazdy bez szczupaka W sobotę zamiast konkretów na żywca łowiłem ŁAPCZYWE okoniki !!!! Wszystkie w rozmiarze 20cm brały na małe karasie ?? Zestaw miałem z wolframem Rybaczówka ma być otwarta tylko do 15.11.2008 I najgorsze że skończyły mi się ryczałty na lodź. i teraz płace 2 zeta z godzinę. Cytuj
marekŚ Napisano 27 Października 2008 Napisano 27 Października 2008 bylem teraz w sobote zapolowac na szczuplego ale niestety 0 efektu z racji niewiedzy:P nieznam teog jeziora wogole stalismy zaraz kolom przepompowni kolo osrodka zeglarskiego niestety nic nie wpadlo:) moze nastepnym razem:) chetnie bym sie wybral na rybki z jakims wyjadaczem:D Cytuj
piotr chorzów Napisano 27 Października 2008 Napisano 27 Października 2008 Sobotni wypad BARDZO udany Okonie brały na żywca /karasie 5-6cm/ Czarna seria bez szczupaka mam nadzieje że się zakończyła na tym wyjeździe Na kolejny wypad zaplanowałem sobie OSTRE BRANIA Szczupaka i Sandacza tak planuje i tak ma być i BASTA. Przy Pompie nadal trwa pogrom drobnego okonia a dodatkowo zorganizowane były zawody na białej rybie sporo płoci pociągnęli na blacie w okolicach pompy. Cytuj
marekŚ Napisano 27 Października 2008 Napisano 27 Października 2008 no to jednak byles na rybkach szkoda ze sie nie zgadalismy a pytalem i byl jakis piotr:P w rybaczowce Cytuj
marekŚ Napisano 4 Listopada 2008 Napisano 4 Listopada 2008 Bylem dzisiaj na dzieckowicach no i musze przyznac ze zaczyna mi sie ta woda podobac bo bylem na niej 3 raz i dzisiaj nareszczie sie oplacalo wpadl szczupaczek 55 cm maly ale zawsze cieszy. Oczywiscie pewnie bym dlaej nic nie lowil gdyby nie sobotni wypad z piotrem na ryby tak wiec piotrze nauka nie poszla w las teraz tylko trzeba szlifowac praktyke:) DZIEKUJE Cytuj
piotr chorzów Napisano 5 Listopada 2008 Napisano 5 Listopada 2008 Cieszę się że POMOGŁEM , a na większe rybska przyjdzie jeszcze czas Dużo ludzi było na wodzie ?? Dalej tak maltretują rybę koło przepompowni ?? Cytuj
marekŚ Napisano 5 Listopada 2008 Napisano 5 Listopada 2008 Tam gdzie byslismy ostatnio bylem ja i jeszcze jedna osoba ale to co na przepompowni sie dzieje to swiat nie widzial tak sie zdarzylo ze bylem dzisja z wycieczka na dzieckowicach srodek tygodnia i tam stalo z 15 lodzi. Jak pytalem to ponoc na echo sondzie to jest czarnooooo tyle tej ryby tam stoi ze mozna by siatami wyciagac a swoja droga to co oni widza w lapania takich szprotek:P Moze w piatek sie przeplyne jeszcze na cos zapolowac. Cytuj
piotr chorzów Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 Panowie jakie EFEKTY ?? Pomijając oczywiście połowy przy przepompowni rybeczek w rozmiarach mini. Cytuj
Michu1234 Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 Byłem w sobotę, straszna bieda, żadnych drapieżników.. jednego leszcza podczepiłem za płetwę grzbietową. Za to w niedzielę na zalewie w Świerklańcu było o niebo lepiej: ładny szczupaczek i sandacz. Cytuj
piotr chorzów Napisano 12 Listopada 2008 Napisano 12 Listopada 2008 Wtorek okazał sie przyzwoity 2 szczupaki wymiarowe - bez rewelacji ale jednak cieszą i czrna seria została przerwana Cytuj
marekŚ Napisano 12 Listopada 2008 Napisano 12 Listopada 2008 Wtorek okazał sie przyzwoity 2 szczupaki wymiarowe - bez rewelacji ale jednak cieszą i czrna seria została przerwana ehhhh zaprowadzilem cie na miejsce i jeszcze mi rybe podebrales no ale niech ci bedzie nastepnym razem to bedzie moj dzien:) Cytuj
witek150 Napisano 12 Listopada 2008 Napisano 12 Listopada 2008 Panowie mam prawko wkoncu za 2 tygodnie chetnie gdzies pojade na spina, zywca na Dzieckowice Pisac Sorki, ze kiedys tam nie przyjechalem, ale wyzsze sprawy uziemily mnie w domu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi