piotr chorzów Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Termin Sobotni mam jeszcze OTWARTY , trwają ostatnie negocjacje z małżonką mamy jakieś zaproszenie na urodziny , a to oznacza wędkowanie max do 12-13 I sprawa najważniejsza w piątek musze nałowić karasi , a ostatnio kiepsko biorą. A jak u ciebie z żywcami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafusa Napisano 23 Września 2008 Autor Share Napisano 23 Września 2008 Hej, dzięki że się odezwałeś. Negocjacje mam już za sobą , a pasuje mi do 13 bo potem wybieram się gdzieś na nockę. (muszę odreagować po ostatniej pogodzie i bezwypadowego weekendu) Raczej nie łowiłem na żywca, ale jak już to karasie kupowałem w sklepie w Sosnowcu. Ostatnio tam było kiepsko, ale może się uda. Jutro sprawdzę czy będą coś mieli. Nie mam pojęcia gdzie w mojej okolicy można nałowić karasi. W razie czego będziemy w kontakcie. Telefon wysłałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobaq Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Witam zwolenników zalewu Dzieckowickiego, równiez w ten weekend planuje z kolega wyskcozyc na drapieznika, prawdopodobnie bedzie to nocka z piatku na sobote w rejonach bulgotu. Ostatni wypad zakonczył sie niewymiarowym sumikiem (62cm) i nic pozatym. Mam nadzieje ze tym razem dopisza rybki no i pogoda przedewszystkim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Był ktoś na wodzie ?? W sobotę dwa zerwane szczupaki wymiar ok 80-90 obcięły żyłkę za 40 cm wolframem !!!!!! obydwa miałem koło łodzi w odległości 2 m W niedziele tylko jeden 75 zameldował się na pokładzie I najgorsze wiadomości prawdopodobnie zostaną zawieszone opłaty ryczałtowe z łodzie i trzeba będzie płacić 2 zeta za godzinkę , a od przyszłego roku ma zostać wprowadzony zakaz wędkowania z prywatnych łodzi. Zakaz ma wprowadzić właściciel zbiornika - czyli AQA czy jak oni zię tam nazywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wwojjtas Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 piotr chorzów, a w ktorym miejscu najczesciej lowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 piotr chorzów, a w ktorym miejscu najczesciej lowisz? łowię tam gdzie jest ryba a to zależy od pogody i pory roku i odrobina szczęścia się przydaje I uzupełnij PROFIL bo jesteś totalnie anonimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Piotrek zanęciłeś łowisko rozmiarami rybek i od razu odzew .Szczerze mówiąc zdziwiłbym się gdybyś dal namiary na swoje miejscówki .Mówisz że szykują się zmiany (podwyżki) byle tylko rybka brała to jakoś się to przeżyje.Mam chęć skoczyć w ten weekend na łódeczkę a może coś się skusi na filecik ale chyba to by była niedziela bo na sobotę pogoda nie bardzo sie zapowiada.kusi mnie jednak mocno a i sobota szykuje mi sie wolna-oby tylko żona nie marudziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Ja prawdopodobnie jadę w sobotę tylko szybki wypadzik do 11, bo teść ma Geburstag No i jeszcze w piątek trzeba karasi nałowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobaq Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 no to ładnie ładnie, tez jestem ciekaw gdzie takie dobre miejsce jest????:) w srode był moj sasiad i łapnoł szczupaka 65 cm koło pompowni przy rybaczówce.... ja wybieram sie w poniedziałek zobaczymy czy rybki dopisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Karasie złowione 2 konkretnne /15cm/ takie na szczupaka , a reszta niestety drobna max do 7cm może sandał zawiśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 I wypad sobotnio - niedzielny zakończony 2:0 dla Dziećkowic - bez brania i bez ryby. Z tego co zauważyłem to okonie zaczęły intensywnie żerować - koło pompy był POGROM drobnego okonia brał od rana do 12 /wszystkie w rozmiarze 15 do max 20 cm/ Widziałem kilka ładnych sztuk , a 4 naprawdę spore po ok 40-45 cm ale z takimi egzemplarzami spływali znajomi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafusa Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 Witam, Piotr, pewnie w następnym tygodniu będzie lepiej (widać moja żona miała przeczucie nie puszczając mnie na ryby) Poza tym mój kolega łowił na wysokości przepompowni obok rybaczówki i jednego szczupłego wyciągnął - 59cm, widział też, jak obok gość wyciągnął podobnego. No ja liczę że w przyszły weekend w końcu się z Tobą przejadę i wtedy będą brały pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Chłopaki ja też w niedzielę o kiju .Nawet okonia Szczupłego widziałem na przystani jak mi spod łodzi wyskoczył-kurcze ale mnie wystraszył (tak koło 40cm) pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Panowie jak na Dziećkach Ostatnio mam b. słabe wyniki 4 wyjazdy bez szczupaka W sobotę zamiast konkretów na żywca łowiłem ŁAPCZYWE okoniki !!!! Wszystkie w rozmiarze 20cm brały na małe karasie ?? Zestaw miałem z wolframem Rybaczówka ma być otwarta tylko do 15.11.2008 I najgorsze że skończyły mi się ryczałty na lodź. i teraz płace 2 zeta z godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekŚ Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 bylem teraz w sobote zapolowac na szczuplego ale niestety 0 efektu z racji niewiedzy:P nieznam teog jeziora wogole stalismy zaraz kolom przepompowni kolo osrodka zeglarskiego niestety nic nie wpadlo:) moze nastepnym razem:) chetnie bym sie wybral na rybki z jakims wyjadaczem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Sobotni wypad BARDZO udany Okonie brały na żywca /karasie 5-6cm/ Czarna seria bez szczupaka mam nadzieje że się zakończyła na tym wyjeździe Na kolejny wypad zaplanowałem sobie OSTRE BRANIA Szczupaka i Sandacza tak planuje i tak ma być i BASTA. Przy Pompie nadal trwa pogrom drobnego okonia a dodatkowo zorganizowane były zawody na białej rybie sporo płoci pociągnęli na blacie w okolicach pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekŚ Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 no to jednak byles na rybkach szkoda ze sie nie zgadalismy a pytalem i byl jakis piotr:P w rybaczowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekŚ Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Bylem dzisiaj na dzieckowicach no i musze przyznac ze zaczyna mi sie ta woda podobac bo bylem na niej 3 raz i dzisiaj nareszczie sie oplacalo wpadl szczupaczek 55 cm maly ale zawsze cieszy. Oczywiscie pewnie bym dlaej nic nie lowil gdyby nie sobotni wypad z piotrem na ryby tak wiec piotrze nauka nie poszla w las teraz tylko trzeba szlifowac praktyke:) DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Cieszę się że POMOGŁEM , a na większe rybska przyjdzie jeszcze czas Dużo ludzi było na wodzie ?? Dalej tak maltretują rybę koło przepompowni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekŚ Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Tam gdzie byslismy ostatnio bylem ja i jeszcze jedna osoba ale to co na przepompowni sie dzieje to swiat nie widzial tak sie zdarzylo ze bylem dzisja z wycieczka na dzieckowicach srodek tygodnia i tam stalo z 15 lodzi. Jak pytalem to ponoc na echo sondzie to jest czarnooooo tyle tej ryby tam stoi ze mozna by siatami wyciagac a swoja droga to co oni widza w lapania takich szprotek:P Moze w piatek sie przeplyne jeszcze na cos zapolowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Panowie jakie EFEKTY ?? Pomijając oczywiście połowy przy przepompowni rybeczek w rozmiarach mini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Byłem w sobotę, straszna bieda, żadnych drapieżników.. jednego leszcza podczepiłem za płetwę grzbietową. Za to w niedzielę na zalewie w Świerklańcu było o niebo lepiej: ładny szczupaczek i sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Wtorek okazał sie przyzwoity 2 szczupaki wymiarowe - bez rewelacji ale jednak cieszą i czrna seria została przerwana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekŚ Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Wtorek okazał sie przyzwoity 2 szczupaki wymiarowe - bez rewelacji ale jednak cieszą i czrna seria została przerwana ehhhh zaprowadzilem cie na miejsce i jeszcze mi rybe podebrales no ale niech ci bedzie nastepnym razem to bedzie moj dzien:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Panowie mam prawko wkoncu za 2 tygodnie chetnie gdzies pojade na spina, zywca na Dzieckowice Pisac Sorki, ze kiedys tam nie przyjechalem, ale wyzsze sprawy uziemily mnie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi