Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Certa bardzo charakterystycznie walczy, potrząsając łbem, trochę jak średniej wielkości okoń, trudno ją pomylić z kleniem, chyba że była naprawę wielka :wink:

Natomiast świnka faktycznie jest dość silna i holowana na delikatnym sprzęcie potrafi podnieść ciśnienie.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 177
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

DAWID, ten pstrąg to jakaś maskara jest... pewnie tuczyłeś go w wannie sterydami przez rok i teraz żenisz wszystkim kita ;) A tak na serio - mega gratuluję.

maciek1221, moim zdaniem ten sezon jest ogólnie nieciekawy (czyli że słaby innymi słowy); w tym orku poświęcam dużo czasu na spining (od Ślęzy, po Odrę i zimowiska barek, czasami Bystrzyca + leśne kałuże szczupakowe)... i co? Jeden wymiarowy sandacz, reklamówki okoni i kleni poniżej 30cm. Jeden kleń 50cm i AŻ jeden szczupak (spokojnie z 80cm miał) ale wypiął mi się pod nogami. A dodać trzeba iż, jestem na rybkach nawet dwa, trzy razy w tygodniu (od 3 rano do 9, takie wypady przed robotą)

Napisano

Pozdrowienia z nad słonecznego (o dziwo :shock: ) Bałtyku.

IMG_0545_zps1e7e205f.jpg

Jutro kolejny rejs na dorsza- poprzedni był całkiem całkiem :cool:

Dawid gratulacje :wink:

Napisano

Dzis sie wybrałem znowu na suchy zbiornik w Kaczorowie i nic :(

A mi idzie coraz lepiej, już trochę ogarniam spinning. :D Będę próbował może na weekend jeszcze i zobaczymy

Napisano
Będę próbował może na weekend jeszcze i zobaczymy

Nigdy nie łowiłem na weekend(głównie spin i grunt), daj znać jak efekty :D

Napisano

Pięknie Panowie łowicie. Mi pozostaje pozazdrościć. 2 Nocki pod rząd na Wiśle w ostatni weekend, na zero (nie licząc drobnicy).

Osobne gratulacje dla DAWIDA. Niesamowity połów.

Napisano

Największy linek z dzisiejszej nocki 36cm:

a314d27759ed114em.jpg

Kumpel złowił linka 33cm. Brania od 22 do 24, przy pełni księżyca.

Pzdr i gratulacje dla łowiących.

Napisano

Piekne ryby Panowie. Ja w miniony weekend nastawilem sie na ploc. Zanecona wczesniej miejscowka zaowocowala w duza ilosc tej ryby. Dwie byly juz powazne, jedna kolo 45 cm druga kolo 40 (na oko):) nie mierzylem, nie wazylem, ryby odzyskaly wolnosc.

168ik2b.jpg

Napisano

Dzisiaj ponownie zasiadka za leszkami na Odrze we Wrocławiu, tym razem brań nie brakło, ale trochę szczęścia i skuteczności w zacinaniu...mimo wszystko udało się złowić 5 krąpi, koło 10 leszczy z czego 2 w okolicach 40tki, a jeden całe 55-56cm szczęścia i myśle, że dobre 2kg, zarazem największy mój w tym roku. Niestety nie było nikogo, kto by mi mógł cyknąć z nim zdjęcie :smile:

Napisano

@bumtarara dzieki:) lowilem wlasnie delikatnym zestawem i sporo zabawy bylo, ale o to w tym wszystkim wlasnie chodzi.

Napisano
tomek1,

Ładnie, a gdzie plażowicze? Wygoniłeś ?

Też byś pitał jakby Ci ktoś ciężarkiem z drutami śmigał nad głową :mrgreen::lol:

A tak poważnie to plażowicze są, ale przez te lat jak tu jeżdżę ludzie zdążyli się przyzwyczaić do widoku wędek na plaży i o dziwo nie ma konfliktów. Pojawia się też coraz więcej naśladowców.

Ten węgorz kosztował mnie trochę trudu, bo w związku z dużą ilością zielska niesionego przez fale, właziłem do wody prawie po szyje i dopiero rzucałem. Jak widać warto było bo ryba piękna, gruba jak przedramię. :wink: Słodkowodne węgorze się nie umywają. :cool:

Napisano

gratki dla wszystkich za połowione rybki DAWID piękny okaz gratuluję,węgorz TOMKA1 równie piękny graty :smile: u mnie do końca miesiąca praca :cry: ale od 1-szego urlop i wędeczki pójdą w ruch :smile:

Napisano
Niestety nie było nikogo, kto by mi mógł cyknąć z nim zdjęcie :smile:
Trochę się czuję, jak by do mnie miało "dolecieć" :)

Czasami potrzeba pochodzić swoimi ścieżkami :), gratuluję połowów.

Zachęcam kleniowych łowców do uzupełniania wątku http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=251296#251296 .

Myślę że ten temat powinien być jednym z obszerniejszych. Przecież ta sportowa ryba jest poławiana przez cały rok.

Z ostatniej wyprawy (+40cm).

1d9e0a2771b3bb4fmed.jpg

Fajne rybki koledzy łowicie. Płocie do pozazdroszczenia, gratulacje!

Napisano
Pozdrowienia z nad słonecznego (o dziwo :shock: ) Bałtyku.

Obrazek

Jutro kolejny rejs na dorsza- poprzedni był całkiem całkiem :cool:

Dawid gratulacje :wink:

Niezły bęben :-) , zaskroniec też.

Napisano

Wczorajszy poranny , zassał wobka 2,5cm( mojego) prowadzonego przy dnie. Dzis tez byłem ale nie widać zycia na wodzie, na pocieszenie wczoraj odkryłem nowy odcinek rzeki i juz namierzyłem jaski 50+ w ilosć 3 róznych stad :-) wiec pewnie nie długo będzie sie dzialo.. :mrgreen:

ufqs.jpg

C&R

Napisano

Dzisiaj z rana zasiadka na jeziorku, około 30 sztuk średnich płoci z domieszką krąpia. Niestety największa ryba - lin - urwała mi się 1.5 od brzegu ... Skurczybyk, 1,5 kg miał co najmniej

Napisano

Wczoraj tradycyjnie od 21.30 do 1 w nocy, wyniki u mnie same wzdręgi takie po 25cm, kumpel wyjął lina 33cm, brań znacznie mniej niż 2 dni temu.

Pzdr

Napisano

Zasiadka na szczupaka od wschodu słońca na jeziorze Niesłysz. Łowiłem na żywca na małe płocie.

na2x.th.jpg

bz3r.th.jpg

Efekt to 4 małe szczupaki ok. 50 cm, wszystkie od razu wróciły do wody.

W dzień trochę spinningu i kolejny szczupak ok. 40 cm i kilka okoni.

A co do ciekawostek to zaciekawiony bóbr chciał porwać mój spławik żywcowy ;-)

cxlg.th.jpg