gregorxix Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Certa bardzo charakterystycznie walczy, potrząsając łbem, trochę jak średniej wielkości okoń, trudno ją pomylić z kleniem, chyba że była naprawę wielka Natomiast świnka faktycznie jest dość silna i holowana na delikatnym sprzęcie potrafi podnieść ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 @pawciobra , ze mną było podobnie. Holując tę świnkę w głowie już miałem sesje zdjęciową z ogromnym kleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 DAWID, ten pstrąg to jakaś maskara jest... pewnie tuczyłeś go w wannie sterydami przez rok i teraz żenisz wszystkim kita A tak na serio - mega gratuluję. maciek1221, moim zdaniem ten sezon jest ogólnie nieciekawy (czyli że słaby innymi słowy); w tym orku poświęcam dużo czasu na spining (od Ślęzy, po Odrę i zimowiska barek, czasami Bystrzyca + leśne kałuże szczupakowe)... i co? Jeden wymiarowy sandacz, reklamówki okoni i kleni poniżej 30cm. Jeden kleń 50cm i AŻ jeden szczupak (spokojnie z 80cm miał) ale wypiął mi się pod nogami. A dodać trzeba iż, jestem na rybkach nawet dwa, trzy razy w tygodniu (od 3 rano do 9, takie wypady przed robotą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Share Napisano 22 Lipca 2013 Pozdrowienia z nad słonecznego (o dziwo ) Bałtyku. Jutro kolejny rejs na dorsza- poprzedni był całkiem całkiem Dawid gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JGDouglas Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Dzis sie wybrałem znowu na suchy zbiornik w Kaczorowie i nic A mi idzie coraz lepiej, już trochę ogarniam spinning. Będę próbował może na weekend jeszcze i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 tomek1, Ładnie, a gdzie plażowicze? Wygoniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Będę próbował może na weekend jeszcze i zobaczymy Nigdy nie łowiłem na weekend(głównie spin i grunt), daj znać jak efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 madman, Trzeba podnęcić dniem powszednim wówczas jest szansa, że coś się złowi na weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Kolejna spinningowa świnka 40+ . Krótki wypad od 5 rano do 7 Do tego kilka małych okonków i niewielki kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Pięknie Panowie łowicie. Mi pozostaje pozazdrościć. 2 Nocki pod rząd na Wiśle w ostatni weekend, na zero (nie licząc drobnicy). Osobne gratulacje dla DAWIDA. Niesamowity połów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Największy linek z dzisiejszej nocki 36cm: Kumpel złowił linka 33cm. Brania od 22 do 24, przy pełni księżyca. Pzdr i gratulacje dla łowiących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Piekne ryby Panowie. Ja w miniony weekend nastawilem sie na ploc. Zanecona wczesniej miejscowka zaowocowala w duza ilosc tej ryby. Dwie byly juz powazne, jedna kolo 45 cm druga kolo 40 (na oko) nie mierzylem, nie wazylem, ryby odzyskaly wolnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Dzisiaj ponownie zasiadka za leszkami na Odrze we Wrocławiu, tym razem brań nie brakło, ale trochę szczęścia i skuteczności w zacinaniu...mimo wszystko udało się złowić 5 krąpi, koło 10 leszczy z czego 2 w okolicach 40tki, a jeden całe 55-56cm szczęścia i myśle, że dobre 2kg, zarazem największy mój w tym roku. Niestety nie było nikogo, kto by mi mógł cyknąć z nim zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Milosz, co to za rzeczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 RTS, piękne płocie !! Taka czterdziestka na delikatnym sprzęcie daje popalić, nie chce myśleć jak chodziła ta 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 @pagori Wisłoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 @bumtarara dzieki:) lowilem wlasnie delikatnym zestawem i sporo zabawy bylo, ale o to w tym wszystkim wlasnie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Lipca 2013 Autor Share Napisano 23 Lipca 2013 tomek1, Ładnie, a gdzie plażowicze? Wygoniłeś ? Też byś pitał jakby Ci ktoś ciężarkiem z drutami śmigał nad głową A tak poważnie to plażowicze są, ale przez te lat jak tu jeżdżę ludzie zdążyli się przyzwyczaić do widoku wędek na plaży i o dziwo nie ma konfliktów. Pojawia się też coraz więcej naśladowców. Ten węgorz kosztował mnie trochę trudu, bo w związku z dużą ilością zielska niesionego przez fale, właziłem do wody prawie po szyje i dopiero rzucałem. Jak widać warto było bo ryba piękna, gruba jak przedramię. Słodkowodne węgorze się nie umywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 gratki dla wszystkich za połowione rybki DAWID piękny okaz gratuluję,węgorz TOMKA1 równie piękny graty u mnie do końca miesiąca praca ale od 1-szego urlop i wędeczki pójdą w ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Niestety nie było nikogo, kto by mi mógł cyknąć z nim zdjęcie Trochę się czuję, jak by do mnie miało "dolecieć" Czasami potrzeba pochodzić swoimi ścieżkami , gratuluję połowów. Zachęcam kleniowych łowców do uzupełniania wątku http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=251296#251296 . Myślę że ten temat powinien być jednym z obszerniejszych. Przecież ta sportowa ryba jest poławiana przez cały rok. Z ostatniej wyprawy (+40cm). Fajne rybki koledzy łowicie. Płocie do pozazdroszczenia, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Pozdrowienia z nad słonecznego (o dziwo ) Bałtyku. Obrazek Jutro kolejny rejs na dorsza- poprzedni był całkiem całkiem Dawid gratulacje Niezły bęben , zaskroniec też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Wczorajszy poranny , zassał wobka 2,5cm( mojego) prowadzonego przy dnie. Dzis tez byłem ale nie widać zycia na wodzie, na pocieszenie wczoraj odkryłem nowy odcinek rzeki i juz namierzyłem jaski 50+ w ilosć 3 róznych stad wiec pewnie nie długo będzie sie dzialo.. C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombek_007 Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Dzisiaj z rana zasiadka na jeziorku, około 30 sztuk średnich płoci z domieszką krąpia. Niestety największa ryba - lin - urwała mi się 1.5 od brzegu ... Skurczybyk, 1,5 kg miał co najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Wczoraj tradycyjnie od 21.30 do 1 w nocy, wyniki u mnie same wzdręgi takie po 25cm, kumpel wyjął lina 33cm, brań znacznie mniej niż 2 dni temu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Zasiadka na szczupaka od wschodu słońca na jeziorze Niesłysz. Łowiłem na żywca na małe płocie. Efekt to 4 małe szczupaki ok. 50 cm, wszystkie od razu wróciły do wody. W dzień trochę spinningu i kolejny szczupak ok. 40 cm i kilka okoni. A co do ciekawostek to zaciekawiony bóbr chciał porwać mój spławik żywcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi