MarioKr Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 W sobotę z wami też zapoluję na takie co najmniej dwa okazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Hol zakończył się podebraniem takiego zębatego: Obrazek Niezłe rozpoczęcie miesiąca, gratuluję!Pięknie nas dzisiaj królowa Polskich rzek obdarowała Kilka sumów na brzegu, metoda trolling i spinning. Wszystkie oczywiście pływają dalej Na zdjęciach dwa największe wąsy Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Wielka frajda oglądać takie fotki._________________________________________ Jakieś rybki ogólnie łowię, ale wczorajsza dopiero dała mi więcej satysfakcji. Z nastawieniem na klenie wieczorem udałem się na Odrę. Trzy brania i za trzecim razem branie na woblera, który już w okolicach tych miejscówek, dał mi podobnych rozmiarów rybę. Shimano Sahara 4000FE; Insygnia spin 2,40 5-25g; Broad-Owner 0,20mm; Gębala 5cm. Kleń +50cm, godz. 0:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 jaceen, rządzisz w poławianiu białych drapieżników Ciesze się że fotki się podobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 @Jacen, piękny kleń, gratuluję. Ja jakoś nie potrafię łowić tych ryb, chyba że przypadkiem. Ostatnio taki ze 35 cm siadł mi na boleniowego wobka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 szczupak28, Zdradziłbyś na jakim odcinku takie rybki w Dłubni pływają . W zamian mogę podpowiedzieć coś o Wiśle i sandaczach , choć z twoich postów wynika iż Wisła Cie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Pagori okolice Twoich teściów Sieciechowice-Grzegorzowice , najlepsze brania są na odcinku jak z Sieciechowic przejeżdżasz drogą przez rzekę w kierunku Lesieniec czy cos takiego. Poniżej mostu i wyżej.....tam coś grubszego powinieneś złapać. W sobotę z kolegami pojdziemy od Biskupic od wodospadu w górę. Powinien być sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Dzisiaj upragniony wypad, niestety tylko na 1,5h bo roboty masa. Oczywi scie z belly boat i pierwszy konkret. Żyłeczka 0.12, kij Tango 1-10g, hol na otwartej wodzie z pływadła wyrywa z butów (a raczej z płetw). Powiedzmy że miał 38cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Musol Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Don Gucak, ładny okoń i ładna postawa Gratki! Powiem,ze złapanie ładnego okonia to już trudniejsze zadanie. (oczywiście zależy od lowiska) U mnie na ok. 50 okoni tylko 1 dochodzi do granicy 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Dzisiaj jeziorko koło mojego domu w Angli, jeden szczupaczek około 70 cm , drugi mniejszy się zerwał. Troche go wymeczyłem niepotrzebnie, bo zapomniałem wziaść ze sobą A tu moje jeziorko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Wyjatkowo na biala rybke. 3h feederowanka, masa bran, duzo na pusto przez tanie haczyki ale pare ladnych leszczykow sie wyciagnelo. Od 40 do 50 cm, kolega wyjal 5 ja 2 sztuki. Mial lepsze haczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Na wczorajszej wieczornej wyprawie zostałem przez młodego wędkarza sprowadzony na ziemię Pierwsze jego nocne wędkowanie i polowanie na klenia. Po kilku słowach jak i gdzie, Radek systematycznie obławiał wskazane miejsca. Blisko godzina bez efektów i chłopak zaczął już powątpiewać w sukces. Nagle nieśmiałe i zduszone w gardle zawołanie: - mam rybę! Widzę, że wędka w pałąk, słyszę, że hamulec "gra" i widzę nieporadne odpieranie ataków ryby, która chce zdemolować zestaw. Wcześniej wszystko ustawiałem i uspokoiłem młodego. Podpowiedziałem spokojnie jak ma podciągnąć rybę. Jak zobaczyłem co ma na wędce, to samego mnie przerosły emocje Po kilku fotkach zdecydowałem jednak podjąć rybę. Jeszcze tak wypasionego klenia w tym roku nie widziałem. Może dlatego, że to nie moja ryba zmobilizowało mnie, że bez ceregieli rybę wydarłem wodzie. Przymierzamy do kija, zdjęcia w miarę możliwości i z pluskiem ryba wraca do wody. Mierzymy, wynik 51cm! Na pamiątkę są zdjęcia i łuska, którą kleń w ferworze walki zostawił. Sprzęt sprawdzony z poprzednich dwóch wypraw, przynętą był wobler, który i mnie dał kilka kleni w rozmiarze XXL Będąc w jego wieku, miałem szczęście złowić podobnego wielkością w Sanie koło Dynowa. Na następne w takim rozmiarze doczekałem się po dwudziestu latach w Odrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Piekny klenik Tylko pogratulować młodemu łowcy i życzyć kolejnych sukcesów To teraz jaceen przyznaj się kto złowił te wszystkie ryby których fotki wcześniej wrzucałeś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 jaceen, piękna wyprawa i na pewno wielka satysfakcja dla łowcy i jeszcze większa dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Wczoraj samodzielna wyprawa od 21 do północy, polowałem na lina i karasia, bez ryb. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G-Unit95 Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Wczoraj poranne wędkowanie przyniosło 2 leszcze. Ten większy 55cm a mniejszy 48cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 U mnie tylko 8płotek i 2 krąpie na DS i kuku ,nie dość że upały ,rybka nie żeruje , to jeszcze coroczne koszenie rzeki ,mam urlop i do szału mnie to doprowadza nie mogę już doczekać się zimy http://ifotos.pl/zobacz/Zdjcie012_neespaa.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Dawno już tu nie pisałem, więc może przedstawię krótkie streszczenie: W na początku sierpnia głównie polowałem na leszcze, trafiało się dużo średniaków, takich w przedziale 30-40 cm, ale było też kilka sztuk z 5-tką z przodu Zachęcony sukcesami jaceen-a, postanowiłem kolejny raz poszukać kleni i tym razem pełen sukces! W tym tygodniu wyskakiwałem na 30-40 minut na rybki i trafiłem, w kolejności złowienia: -54cm -44cm -42cm -~35cm Hol największego dostarczył dużo emocji. Gratulacje dla wszystkich, którzy połowili i podziękowania dla jaceen-a za nieświadome motywowanie do walki (głównie z samym sobą)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek1204 Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Mój dzisiejszy szczupaczek 58cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 arek1204, gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Gratki dla wszystkich co połowili dzisiaj nocka odra z feederami,kilka leszczy w rozmiarze 40-45 cm.i największy a zarazem pierwszy z 6-tką z przodu całe 63 cm.szczęścia był jeszcze jeden większy(najprawdopodobniej leszcz) ale nie udało się go wyciągnąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 majki1506, przepiękny, brązowy. Lubię te ryby ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Goferdzięki bardzo,ja też uwielbiam na nie polowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Wczorajsza wyprawa na klenie i pobity własny rekord. 36 cm klenia w porównaniu z 20-25 cm które do tej pory łowiłem to dla mnie nie lada sukces Złowiony na 3 cm gumową imitacje pijawki. Niestety bez sesji ponieważ jak na złość padła bateria w aparacie Gratulacje dla wszystkich którzy połowili. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Wyprawa na rybki, które biorą w najlepsze... http://imageshack.us/photo/my-images/4/4afn.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 majki1506, piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi