Robal Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Zapraszamy do relacjonowania swoich czerwcowych wypadów z wędką.
jaceen Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Spróbuję rozruszać temat czerwcowy . http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=200526#200526
Lath Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 wczoraj 3h nad wisłokiem zaowocowało trzema okonkami i małym szczupaczkiem wszystkie skusiły się na srebrną obrotówkę jaxon nr.2
kasko43 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Pojechałem na jeziorko/staw w którym mieszkają same liny (95%) i karasie. Godzina 4:00 i szukam miejsca wkurzając się coraz bardziej (bo niosłem baaardzo niewygodny do niesienia leżak............). I tak obszedłem w końcu całe jezioro nie znajdując pustego stanowiska. Zostawiłem leżak i postanowiłem zarzucić gdziekolwiek. I wtedy znalazłem pływającą kładkę/ platformę(styropian i deski). Nie namyślając się czy wytrzyma, odepchnąłem się kijem na granicę trzcin. Pół kilo zanęty, 3 białe na hak i łowimy. Złapałem pierwszego w życiu a za nim 5 kolejnych linów. Maluchy - jeden 25 cm, drugi 23, a reszta od 15-20cm. Wszystkie pływają dalej. Jezioro totalnie zarośnięte zielskiem i glonami. O 7:00 zerwał się wiatr i fala i zakończyło się łowienie, bo raz że nie widać brań a dwa że ta moja platforma kręciła się dookoła . Zdjęcie największego lina PS: Jezioro z tego co wiem jest systematycznie kłusowane, lina traktuje się tam jak płoć. 2 lata temu po zimie padła wszystka ryba oprócz lina i karasia.
LaczQ Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 wczoraj wybrałem się razem z kuzynem na szczupaki: Łącznie złowiliśmy 5 sztuk i jednego okonia. szczupaki w przedziale 30-40cm i jeden 52cm. Oraz 2 brania zmarnowane rybek wielkości 50+
Robal Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Napisano 2 Czerwca 2011 Ja dziś rekreacyjnie z dziewczyną w celu wkręcenia ją w wędkarstwo, a dokładnie w spining, uwiesił się okonek i szczupaczek ok. 40cm, jak na takie rekreacyjne rzucanie w środku miasta to całkiem przyzwoicie
Madmax Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Wczoraj tylko dwa karasie srebrne po 25cm, oczywiście też dwie sztuki musiały mi zwiać - jednym słowem Maciek vs Ryby 2:2
DAWID Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Postanowiłem rzucić dzisiaj muchówke w kąt, odkurzyć spina i ruszyć na kropaski. O 6.30 byłem nad wodą, woda ciemna, lekko trącona, pomyślałem dzięki Bogu że wziąłem spina Brań miałem mnóstwo, chyba nigdy tyle ich nie zaliczyłem, jednak na początku były to rybki średnie, aczkolwiek bardzo waleczne. Powoli doszedłem do swojego ulubionego odcinka, piękne rynny z niesamowitą ilością przeszkód, co kilka kroków przedzierałem się przez 1,5 metrowe pokrzywy aby dojść do rzeki Jest godzina około 10 rzucam woblerka w piękną rynne, pozwalam mu spłynąć dalej, kręce korbką wobler powoli schodzi do dna i łup!!! - piękne branie, zacinam, już wiem że mam dużą rybe. Kropek częstuje mnie trzema potężnymi targnięciami po czym robi odjazd z taką prędkością że miękną mi nogi, na dodatek na końcu wyskakuje może metr nad wode po czym muruje do dna, powoli udaje mi się dociągnąć go do mnie, jednak dalej trzyma się dna kiedy próbuje pompować, robi odjazd w drugą stronę, który kończy również skokiem nad wode, po jakimś czasie udaje mi się go wycholować, robie szybkie dwie fotki, miarka - rybka ma 55 cm to drugi co do wielkości pstrag jakiego złapałem Jednak dużo bardziej waleczniejszy od marcowej 60 siątki. Sprawcą całego zamieszania był taki o to killerek Wszystkie rybki oczywiście wróciły do wody, każdego namawiam do wypuszczania tych pięknych i walecznych ryb
jabadaon Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 graty Dawid - piękny ps. a ten killerek to nie ze stajni Morel Team?
artech Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 DAWID, gratulacje, piękna ryba. ps. a ten killerek to nie ze stajni Morel Team? Mi bardziej na Krakuska wygląda
Radzinho Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Korzystając z wolnego wyskoczyłem na rybki. Jazik koło 33cm Złota 60-tka Kleń 48cm Wszystkie rybki jak zwykle pływają dalej
artech Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Dzisiejszy wieczorny Przypałętał się też szczupaczyna z turbo w .......
Gość Tench Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Dzisiaj na meppsa 0 spasiony 37 centymetrowy kleń, do tego dwa szczupakowe pistolety 35-40cm, 2 okonki, 2 ukleje na woblera! jedna miała grot w pysku i 10 centymetrowy boleń na obrotówkę zahaczony "prawidłowo". Wszystkie rybki pływają dalej w wodzie.
Gobio Gobio Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 ładnie Panowie gratulacje!! ja niestety praca...praca , praca ...fajnie zobaczyć co się dzieje nad wodą!
kompasiak12 Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Dzisiejszy wypad na ryby z zajac222 jak najbardziej udany. pstrykały pieknie ale ciezko bylo zaciac. Mi udało sie zlowic szczupaka 62cm i okonia 32cm Sławek miał 2 rybki ( w tym jeden szczupły) ale obie sie wypieły
pepe17 Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Artech, graty dawid, konkretny kropas, gratuluje i zazdroszcze
jaceen Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Śliczne te kropki. 04.06.11r Wrocław,Odra, przynęta-czereśnie
Neyson Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Witam Ja również byłem dzisiaj ze spinem.. co prawda nie złowiłem nic wielkiego natomiast coś bardzo gigantycznego widziałem Sum wygrzewający się na słońcu w trzcinie na metrowej wodzie przejrzystej do samego dna... 40kg żywego mięsa zrobiło na mnie piorunujące wrażenie Kobieta mi później do wody nie chciała wejść z wrażenia Niestety aparat był zbyt daleko
pewniak Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 ja przez kilka ostatnich wypadów złowiłem w zasadzie tylko 2 konkretne ryby: klenia niecałe 50 cm i suma 88 cm. Z sumkiem była naprawdę niezła zabawa bo wziął przy łowieniu kleni, żyłeczka 0,18 mm i dał mi w kość. Obie ryby wróciły do wody.
Robal Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Napisano 4 Czerwca 2011 Gratulacje dla wszystkich co połapali. 4:30 pobudka, o 6 meldujemy się nad niezidentyfikowanym stawem na obrzeżach Poznania, w sumie do godz. 10 złowiliśmy mnóstwo płotek, brały dosłownie na wszystko, kaliber do ok. 23cm, do tego padło kilka krąpi 25-30cm. Było dobrze, ale widocznie bez wcześniejszego podkarmienia nie ma tam szans na coś większego. Jako ciekawostkę dodam, że podjechał do nas radiowóz i policjanci spytali nas jak biorą i czy mamy narkotyki Pozdro
janoxyz Napisano 4 Czerwca 2011 Napisano 4 Czerwca 2011 Nocka 03-04.06 na Wiśle koło elektrowni wodnej w Dworach , w cztery osoby nie zanotowaliśmy oznak jakiegokolwiek życia w wodzie , dzwonki milczały jak zaczarowane
wernicjusz Napisano 4 Czerwca 2011 Napisano 4 Czerwca 2011 Pobudka 4:30 i pędem nad rzekę. Do godzinny siódmej kilka płoteczek jeden pistolet na rosóweczke i tyle. Niewiele myśląc szybka zmiana miejscówki. Niby ta sama rzeka acz miejscówki nie odwiedzone jeszcze w tym roku. Trochę dalej (ok. 20km) znalazłem ciekawe krzaczorki: Po kilku minutach pierwsze branie. Jazik nie miał co prawda czterdziestki ale żwawo pracował na wędeczce. Po kolejnych paru minutach jeszcze jeden odjazd spławika. Jakby mogło być inaczej- Jaź 41cm. Do godziny dziewiątej jakoś wszystko ucichło. Trafił się jeszcze jeden Jazik 40cm i tyle. Ogólnie pogoda przepiękna a brań jak na lekarstwo. Czekałem na jakiegoś rzecznego karpiszona albo klenia ale na razie widać na Iłżance sensownych rozmiarów rybki sobie odpoczywają.
dominik poznan Napisano 4 Czerwca 2011 Napisano 4 Czerwca 2011 dziś tragicznie nawet brania jak zwykle wszystkie miejsca obstawione i u wszystkich 0
damiandg Napisano 4 Czerwca 2011 Napisano 4 Czerwca 2011 Dzisiaj znowu pojechałem połowić na tym zbiorniku w Łazach i muszę powiedzieć że wypad jest super udany. Pobiłem swój rekord Karasia teraz wynosi 31cm wagi nie wiem bo ryba wróciła do wody. Złowiłem ich w sumie 7 sam takie powyżej 25cm i bardzo grube a także około 15 płotek i cztery mini okonie.
pagori Napisano 4 Czerwca 2011 Napisano 4 Czerwca 2011 U mnie na rybach dzisiaj pech , przy próbie uwolnienia z zaczepu wystrzelił grubaśny wobler trafiając centralnie w blank i Infinity zrobiło sie trzyczęściowe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.