zyzio Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 co to znaczy pod opaske na splawiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 pod opaske na splawiku spławik-skrót od metoda spławikowa opaska-,,konstrukcja" służąca do regulowania rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyzio Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 co oznacza zwrot regulowanie rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 co oznacza zwrot regulowanie rzeki jeśli łapiesz na wiśle , w głab nurtu wchodzą tak jakby budownle z kamieni to są opaski lub głowki obok nich gromadzi się każda ryba a w nocy jest okupowana przez drapieżniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 apropos sumika którego wczoraj złapałem, dotychczas nie miałem większej styczności z ta ryba ale jeszcze w okresie ochronnym miałem na woblea dwa sumy po ok 50 cm, wczoraj natomiast pobiłem swój rekord. Przyneta powiem Wam zależnie od łowiska, starałem się dobrać pod względem tego co pływa w wodzie. Dwa pierwsze sumy poszły na wobler okoń 5 cm, pływający. Wiem że w tym rejonie gdzie je złowiłem kiedyś byo zatrzęsienie okonia, ale teraz go praktycznie nie ma natomiast wczorajsza ryba skusiła się na Rapala Shad Rap 8cm, pływająca, kolor CRAWDAD. Wobler wpadł do wody, zrobiłem kilka ruchów korbką ( był może na głębokości metra) gdzie woda jest głęboka na 2 m. Było to ok 10 -15 m od brzegu. w raczej spokojnej wodzie. Wiem że duże znaczenie miała pogoda, gdyż wczoraj prezechodził front nad krakowem i strasznie wiało. to chyba tyle odemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flashq Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 witam, ja moge powiedziec ze 0 u mnie, wczoraj od 17 do 23 - 0 brania, od 2 do 8 rano - 0 brania, z gruntu na zywca ukleja/plotka i 0, nawet brania, sam nie wiem co robic, 1 wedka zarzucona w warkocz druga w zatoke, co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 co radzicie? Czekać Wczoraj na przykład była tylko godzina gdzie coś się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flashq Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 ja szczerze zastanawialem sie nad zmiana miejsca, lecz wlasnie na nim w tym roku pierwsze sandacze poleciały a rok temu kilka ładnych bran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 Ja jutro się wybieram jeden zestaw na sandałka z trupkiem itp., a drugi wale na wątrobe na suma zobaczymy co przyniesie nowy dzień.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 9 godzin siedzenia.... watroba,trupek,żywiec i dupa ani suma ani sandacza ani szczupaka zaczynam watpic w to że kiedys złapie suma...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Lipca 2008 Autor Share Napisano 6 Lipca 2008 Wczoraj na przykład była tylko godzina gdzie coś się działoTak ,tylko się pokazał na płyciźnie ok 20m od brzegu ,ale konkret .Do tej pory same maluchy ,chyba z powodu wątróbki ,tak mi się wydaje ,teraz nęcę kuku od tygodnia i już się pokazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 ja pare maluchów największy około 65 cm za to inne rybcie byłe ale o tym w innym temacie a i miałem piękny odjazd ryby , dzwonek wariuje patrze wyrwało wędke z podpórki , zacinam ryba leci pod prąd jak by nic nie robiła sobie z tego że jest na haczyku 3 minuty pustka, nie wiem czy to sum czy coś innego nigdy się z takim czymś nie spotkałem, ryba nie szarpała poprostu waliła pod prąd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Maniek czym necisz ,, sorki ze pytam ale nie wiem co to kuku ?? czyżby kukurydza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 7 Lipca 2008 Autor Share Napisano 7 Lipca 2008 czyżby kukurydza??Dokładnie ,pamiętaj że sum to drapieżnik i poluje na białą rybę ,a ja mu to ułatwiam nęcąc kukurydzą w odpowiedniej godzinie białą rybę zmuszam ją do żerowania wieczorem ,co zmusza suma do polowania na "mojej" miejscówce .No i tak nęcę sumy kuku A to dowód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 No i jest jasność w temacie dzieki Maniek i życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 A to dowód. ale wyżerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Holik Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 Maniek jak możesz tak marnować takie przysmaki... Daj mi sam zjem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donkojoti Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 Może. Kilka dni temu tak miałem. I to na stawie gdzie praktycznie nie ma sumów. O tym sumie to już legęda chodzi nad stawami, a raczej o tym co sie potem stało ;P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 czy jak nastawie sie na suma z watrobą to moze mi wejsc wto sandacz.. Znajomy chwycił właśnie z wątroby na rzece Odra sandacza chyba coś ok 8 kilo, wujek z wątroby chwycił amura dobre 7 kilo, znam przypadki dobrych brań sandacza na rosówkę, tak więc Tomku 1 wątroba raczej nie jest sandaczową przynętą, lecz jest to jednak mięso - więc nie można wykluczyć brania ani sandacza, węgorza, klenia czy leszcza w przypadku małego kawałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Macias więc twierdzisz że jednak sandacz może wejść w zestaw z wątrobą. Więc na wątrobę to teraz wszystkiego można sie spodziewać . nic jadę na nockę jak pogoda pozwoli z soboty na niedziele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 ja powiem wam mam problem z tą wantrobą bo mi zawsze spada z haczyka, moze zna ktoś jakieś mocowanie inne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Ja zakładam tak jak wczesniej napisane było przeciagam przez przypon i wtedy podpinam kotwice i naciagam ja na ostrza i wtedy an bank nie spadnie ja tak zakładam i nigdy mi sie nie zdazyło zeby spadła. Nawet zakładałem drobiową która jest owiele delikatniejsza i mi nie spadła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 ja powiem wam mam problem z tą wantrobą bo mi zawsze spada z haczyka, moze zna ktoś jakieś mocowanie inne?? Zawsze mozesz sprobowac przeszyc wątrobę zylka, tyle razy zeby nie spadla. Wazne jest, zeby nie przesadzic i nie poszatkowac jej zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 chodzi wam że przez srodek przekuwam np. przypon i lece az do dołu gdzie jest kotwiczka tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Mi chodzi o to ze prezekuwasz delikatnie watrobke hakiem raz, przedziewasz, potem drugi raz w innym miejscu, i np trzeci raz stosujesz mocowanie tomka. W takim mocowaniu masz mniejsze szanse na to ze przyneta spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi