Jacek Napisano 7 Października 2009 Share Napisano 7 Października 2009 W jednym z programów Makłowicza zobaczyłem przepis, który mi się spodobał, na potrawę z ryby. Zrobiłem to już dwa razy, i muszę powiedzieć że pycha, szczerze polecam: 500 gr filetow z ryby (ja robiłem z dorsza i karmazyna) 500 gr ugotowanych w mundurkach i obranych ziemniaków (moga byc ugotowane normalnie, po obraniu) 1 cebula 3 łyżki mąki 350 ml mleka 3 łyżki masła 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Przepis: Na patelni lub w rondlu rozgrzać masło, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić ją. Dodać mąkę, mieszając zrobić jasną zasmażkę, stopniowo wlewać mleko, by nie było grudek, mieszając zagotować do zgęstnienia . Dodać pokrojoną w paski rybę, gotować kilka minut na małym ogniu, dodać pokrojone w plastry ziemniaki, dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.