madi Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 Zrobię małego offa Białystok - Kłodzko 586.33 km :sad: Wg zumi.pl mi Białystok - Kłodzko wychodzi tak: - z odfajkowanym "jadę samochodem" - 649.6km - bez odfajkowania - 628,1km keri wg czego ustalałeś odległość, no chyba, że ja wpisywałam nie ten Białystok co trzeba No a z Kłodzka do Nowej Rudy jest ok. 20km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 madi, Odległość między miastami Białystok - Nowa Ruda 585.22 km w linii prostej. Wybierał bym sie do Ciebie samolotem więc tylko linia prosta Acha Zaznaczę że bardzo lobię; kartacze i babkę ziemniaczaną. Pewnie wielu z was nie wie o czym mówię ale jest pychota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 Wybierał bym sie do Ciebie samolotem więc tylko linia prosta U nas nie ma lotniska, ale za to dużo łąk kartacze i babkę ziemniaczaną. Pewnie wielu z was nie wie o czym mówię ale jest pychota. Jedno jest pewne ziemniaki królują Szukałam w necie, pierwsze hasło kartacz to pocisk artyleryjski Później troszkę jest o tej potrawie, ale mało. keri daj przepisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 madi KARTACZE no i BABKA ZIEMNIACZANA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 Jeny keri dzięki bardzo Smakowicie wyglądają, ale gotowanie kartaczy przez 2 godziny No a babka, głodna się jakoś zrobiłam Myślę jednak, że warto spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Choć najlepiej by było gdybyś się osobiście pofatygował, zapraszam serdecznie Odległość między miastami Białystok - Kłodzko 586.33 km Zjeść sajgonki Madi ...................BEZCENNE !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Choć najlepiej by było gdybyś się osobiście pofatygował, zapraszam serdecznie Odległość między miastami Białystok - Kłodzko 586.33 km Zjeść sajgonki Madi ...................BEZCENNE !!!! Muszę dojść do siebie Doszłam.... keri teraz to nie masz wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Forum wędkarskie więc rybka musi być Dziś na obiadek była Tilapia, taka sobie rybka z pielęgnicowatych Pierwszy raz o niej usłyszałam wczoraj ale to pewnie z tego względu, że nie przepadam za filetami i innymi postaciami ryb zmrożonych na kość 16,00 zeta za kilogram.... ale warto, niebo w gębie, mówię Wam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 ale warto, niebo w gębie Jestem częstym gościem w sklepie rybnym, ale o Tilapii jeszcze tam nie słyszeli (przed chwilą sprawdzałem), będę musiał poszukać skoro jak Twierdzisz Madi tak dobra, a ryby bardzo lubię, oczywiście kupowane w sklepie, bo złowione przez siebie w zdecydowanej większości wypuszczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Tilapie miałem w akwarium niezle rosły największa miała ~20cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Zjeść sajgonki Madi ...................BEZCENNE !!!! Zapewne Doszłam.... keri teraz to nie masz wyboru nie pozostaje nic innego jak zrobić sobie wycieczkę po te Bezcenne chwile spędzone przy sajgonkach Madi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 będę musiał poszukać skoro jak Twierdzisz Madi tak dobra, Przypuszczam, że nie będzie problemu z jej dostaniem skoro u mnie w tej dziurze jest, ale chyba w sumie od niedawna. Polecam, naprawdę wyśmienita; zawsze jednak należy podchodzić do potraw z dystansem nie wszystko musi każdemu smakować Tilapie miałem w akwarium :lol: Dziś szukałam co to za ryba, miałam przyjemność obejrzeć krótki film w sieci, a dokładniej Tilapie pływające w akwarium Piękne ryby. Potem spojrzałam na własne akwa i się zastanawiałam jak by smakowały mieczyki Doszłam.... keri teraz to nie masz wyboru nie pozostaje nic innego jak zrobić sobie wycieczkę po te Bezcenne chwile spędzone przy sajgonkach Madi Weż po drodze kup jakieś dobre winko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szotornik Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 oki ja tez wpadne na sajgonki wiem ze nikt mnie nie zapraszał, ale ja jestem bardzo bezpośredni a wiec spoko mam jedyne 555,98 km:>:>:>:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 madi ,otwieraj "garkuchnie" i z samych "haczykowcow" bedziesz miec niezly profit . a gdybys to chciala zrobic w IRE to pamietaj ze aby odniesc sukces(tutaj na wyspie) musisz: 1.NIGDY nie sprzatac ze stolow 2.Stoly MUSZA stac jak najblizej smietnika 3.W Menu MUSISZ uwzglednic "frytki z octem"-tutaj ulubione 4.W KAZDEJ potrawie mnostwo cebuli. 5.Na stolach dodatki(musztarda itp) "from USA 6.Mozesz pozwolic sobie na wielokrotne odgrzewanie,odsmazanie potraw.Jakosc i smak sa tu bez znaczenia Przestrzegajac tych prostych zasad napewno odniesiesz sukces finansowy . Pozdro-Radek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 madi ,otwieraj "garkuchnie" i z samych "haczykowcow" bedziesz miec niezly profit . Zaczyna mnie ta propozycja kusić a gdybys to chciala zrobic w IRE to pamietaj ze aby odniesc sukces(tutaj na wyspie) musisz: 1.NIGDY nie sprzatac ze stolow 2.Stoly MUSZA stac jak najblizej smietnika 3.W Menu MUSISZ uwzglednic "frytki z octem"-tutaj ulubione 4.W KAZDEJ potrawie mnostwo cebuli. 5.Na stolach dodatki(musztarda itp) "from USA 6.Mozesz pozwolic sobie na wielokrotne odgrzewanie,odsmazanie potraw.Jakosc i smak sa tu bez znaczenia Przestrzegajac tych prostych zasad napewno odniesiesz sukces finansowy No ja dziękuję za takie zasady Jem tylko potrawy smaczne i w miarę wysokiej jakości, co nie znaczy, że z najwyższej półki. Choć frytki z octem to może i bym przełknęła, no a .... niesprzątanie ze stołów to rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 A moja malzonke "naszlo" ostatnio na fajitas. Z poczatku trzymala sie oryginalnych przepisow ale dopiero gdy zaczela "eksperymentowac" to okazalo sie ze mozna z nich przygotowac naprawde "cos pysznego" .Pozdro-Radek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Doszłam.... keri teraz to nie masz wyboru Magdaleno Opamiętaj się, tu czasami dzieci zaglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Magdaleno :shock: Opamiętaj się,zazdrośnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Doszłam.... keri teraz to nie masz wyboru Magdaleno :shock: Opamiętaj się, tu czasami dzieci zaglądają :mrgreen: Nosz kurde artech no to mnie rozwaliło (żeby nie napisać roz.....o) A propos dzieci to zdziwiłbyś się jakie obcykane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 A propos dzieci to zdziwiłbyś się jakie obcykane A co chcecie wiedziec? Zapraszam zainteresowanych do lektury opowiadania zgloszonego do konkursu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 A kto lubi sandwiche? Dziś na wyżerkę zrobiłam kilka porcji, różne są wersje czy to z pieczarkami, boczkiem, szynką czy kurczakiem... najlepsze jednak te najprostsze na śniadanko: wędlinka i ser żółty, masa sera, to wszystko wpakowane w dwie kanapki delikatnie posmarowane od zewnątrz np. masłem, wysmażone na chrupko i teraz tajemnica nie mojego pomysłu (mej połówki) posypanie właśnie zewnętrznych części sandwicha przyprawą do ziemniaków, może też być do kurczaka ale jest bardziej słona, no chyba, że ktoś lubi. Mała rada "dosmarować" do już będącego tam masła by się nie skruszyła podczas wkładania do urządzenia Do tego oczywiście barszczyk czerwony może być w formie instant - no kto by się pierniczył Rewelacja sycące, smaczne, ciepłe i szybkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 He,he, "kanapki" to tutejsza tradycja.Mozesz je kupic gotowe lub zrobic samemu z pieczywa ktore My(Polacy) nazywamy "Tostowym".Co ciekawe: czesciej jada sie je(sandwicze) "na zimno" i ZAWSZE w formie "trojkatnej" (gotowa kanapka przecieta jest po przekatnej).Pozdro-Radek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Sadwicze Potrawa szybka smaczna Ja zdecydowanie od srodka smaruje spora iloscia masla gdyz wtedy jest chrupkie z zewnatrz i miekkie od srodka Z sadwiczami bez masla bywa problem bo momentami sa za chrupkie i mozna sobie cos zrobic z zabkami (np wypasc plomba no chyba ze ktos lubi takie) Tylko uwaga bo czesto te z maslem sa cieplejsze w srodku i mozna sobie poparzyc buzke Zgadzam sie z Madi ze najlepsze jakas wedlinka plus ser Aczkolwiek czasami dodaje papryke rzodkiewke lub cebule (ja staram sie posolic wtedy powinna szybciej zmieknac i stracic swoj ostry smak) A chleba jakiego uzywacie? Ja jakikolwiek byleby byl krojony choc w akcje desperacji jak mam ochote zjesc sandwicza to nawet sam pokroje cienko chleb Fajne z takich zabawek sa jeszcze gofry (niektore takie urzadzonka maja wymienne wkladki ja jesli uzywam to osobnych zabawek) Pyszne chrupiace z sosem do lodow owocami i bita smietana - pyszota Bawi sie ktos w takie rzeczy? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Sadwicze Potrawa szybka smaczna Ja często robię inaczej na śniadanie. Trzy kromki zwykłego chleba na to masło, wędlina i ser i na dwie minuty do mikrofalówki. Na gotowe obowiązkowo keczup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 A chleba jakiego uzywacie? Jak nie jestem przygotowana, a często tak bywa, że napada mnie chcica na sandwicha, to biorę zwykły chleb krojony, wywalam skórki bo się robią bleeee Ja jakikolwiek byleby byl krojony choc w akcje desperacji jak mam ochote zjesc sandwicza to nawet sam pokroje cienko chleb Czyli tutaj jednak pragnienie wygrywa Pyszne chrupiace z sosem do lodow owocami i bita smietana - pyszota I najlepiej smakują nad morzem, wielkie gofry z górą bitej śmietany, masa owoców i sos toffi i nie ważne, że się człowiek upieprzy jak małe dziecko, ojojoj aż się poplułam Ja często robię inaczej na śniadanie. Trzy kromki zwykłego chleba na to masło, wędlina i ser i na dwie minuty do mikrofalówki. Na gotowe obowiązkowo keczup. No tak też Z tym, że chłopaki z samym serem i ketchupem, natomiast ja mięsożerca muszę mieć chabaninę, na to dużo sera, na ser odrobina majeranku i ketchup. A do mikro daję na minutkę, tak mam ustawioną, jakbym dała na dwie to by mi ser uciekł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.