MagnuM Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Założyłem ten tamat gdyż ciekawi mnie jakie są wasze ulubione potrawy:) Moją np. jest karkóweczka w sosie pieczeniowym oraz ryż z sosem pomidorowym ( to drugie mogę jeśc bez przerwy:P) A wy koledzy...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justyna:) Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Moje ulubione potrawy to: biogosik(roboty mojej mamy), kapuśniaczek, rosół drobiowy, kopytka, placek po węgiersku i wiele innych Samo jedzenie jest niczym w porównaniu do przyżadzenia takiego jedzonka... Największą przyjemność sprawia mi jak komuś bardzooo smakuje moje danie To naprawdę bardzooooo miłe uczucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 a moim ulubionym daniem jest fasolka po bretońsku mmmm pyszność i oczywiscie grilowany okonek pyszny jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 Gołąbki ponad wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 Sandacz w czosnku, pierogi z mięsem i carbonare w wykonaniu mojej żony .... z żółtym i topionym serkiem .... mniammmmmmmmmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 ja nie bede wybredny. Schabowy z kapustka - najlepiej z dzika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Witam Myslalem ze w takim temacie to wpisze tylko jedna potrawe ale jak czytalem wczesniejsze posty to stwierdzilem ze chyba nie da rady Lubie typowo polskie jedzonko szczegolnie takie domowe robione ze swiezych sprawdzonych produktow a niekoniecznie jakies takie odgrzewane lub w dziwnych knajpach No i fajnie jest tez pogotowac rozne rzeczy Niestety ostatnio czesto jadam cos na szybko i wtedy najlepsza potrwa na szybko i na cieplo sa tosty Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalgon Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Pstrąg jest super, ser panierowany ( czeska potrawa ), kapuśniak, bigos, pierogi ruskie, pizza, i jeszcze jakieś tam, ale niechce mi się już wypisywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 No więc moje ulubione danie to kluski "łyżką kładzone" z serem lub jakimś sosem, mogę to jeść non stop. Kolejną potrawą są pierogi ruskie lub z mięsem. Poprostu PYCHAAAA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 No więc moje ulubione danie to kluski "łyżką kładzone" z serem lub jakimś sosem, mogę to jeść non stop. Ciekawe czy ktos bedzie wiedzial o co chodzi Tez je lubie aczkolwiek bez przesady Tak czytajac ten temat stalem sie glodny Co malo Slazakow (Gorno i Dolno sie wpisuje bo Szogun to Zaglebie ) A u wos to podobno ino dobre zorcie mata Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Ciekawe czy ktos bedzie wiedzial o co chodzi u nos sie godo na to ciepane A u wos to podobno ino dobre zorcie mata nie mata ino mocie juz o tym ślonskim łobiedzie na niydziela niy byda pisoł bo chyba cało Polska wiy co to, jo to najlepi lubia panszkraft z udkiym polony zołzą, i wszystkie marynaty zawarte w krałzach i biksach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 jo to najlepi lubia panszkraft z udkiym polony zołzą, i wszystkie marynaty zawarte w krałzach i biksach Z moim teściem bys pogadał bo to bity hanys (i wędkarz przy okazji) Ja też przy nim już wiele rzeczy kapuje A śląski obiad to kluski rolada i modro kapusta (no i piwsko po tym wszystkim w barze "Karlik" z kumplami z gruby) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 A śląski obiad to kluski rolada i modro kapusta zgodzom sie ino miołeś szkryftnąć jeszcze że te kluchy to ślonskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 jo to najlepi lubia panszkraft z udkiym polony zołzą Jakby mi ktoś to w lokalu zaproponował i bym usłyszał polona zołza to bym chyba odmówił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Ja lubię kluski na parze ( te sklepowe ) z ciemnym sosem. Lubię też dużo więcej, ale nie będę wypisywał bo by ten temat miał już 100 stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 polona zołza to bym chyba odmówił no właśnie a to nic innego jak np. kluski czy też ziemniaki polane sosem, np: z kurczaka , z pieczeni, bądż też pomidorowym, itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Ja lubię kluski na parze ( te sklepowe ) u nos to sie nazywo buchty, o to szkoda mi cię, na tych sklepowych produktach to podejżewam że za niedługo to cię pająk za obraz wciągnie, a ty masz jeszcze tyle do zrobienia, a kogutki czekają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 jo to najlepi lubia panszkraft z udkiym polony zołzą, i wszystkie marynaty zawarte w krałzach i biksach Andi, przetłumacz proszą Ja Cię rozumię, ale reszta może mieć kłopoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Andi, przetłumacz proszą nie wiem czy się ze mnie nabijasz czy to na serio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Nawet bym nie śmiał ... tłumacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Dobra Andi daj spokoj bo ja zartowalem Chcialem was sprowokowac do pisania postow ale niekoniecznie po hanysowsku Myslalem ze ta wasz gwara prostsza jest ale za wiele to ja nie rozumiem Te wasze obiady slaskie nie sa zle a szczegolnie dobre sa te koncowki (piwo w barze ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 no dobra , panszkraft to po naszymu, ale w częstochowskim na ta potrawa godaają " ciapkapusta " terazki mósiołbych podać składniki; funt kiszonej kapuchy funt kartofli 10-20 dkg słoniny wędzonej lub boczku wędzonego (kto co lubi) 2 łyżki stołowe octu, tutaj ostrożnie zależy jak kto lubi 2 liśćie laurowe, 4ziorka ziela angielskiego, 6 ziorek pieprzu pół drobno posiekanej cebuli teraz tak warzymy kapuchę z listkami, zielem i pieprzem, jeśli jest fest kwaśna to przed gotowaniem ją przepłukać, uwarzyć kartofle, po ugotowaniu zgnieść je sztampkartoflem, i to tyle co do kartofli, przetopić wędzonka lub boczek jak kto woli, póżniej szykujemy micha w której będziymy mogli wszystko wymieszać tak więc mieszomy ugotowaną kapuche z kartoflami dodając przetopiony szpek, cebula ocet tylko dlo smaku, doprawiomy pieprzem solą do smaku i wszystko mieszomy aż wszystkie zorty sie połączą i wychodzi nom coś takiego jakby gynsto ciampulyta i do tego najlepiej zołza z kurczaka lub z wątróbki drobiowej, życzę smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Czytam i zgłodniałem Lubię kartacze takie okraszone cebulką i skwareczkami z tłuszczykiem, nasz regionalny żurek, i babkę ziemniaczaną. Czyli wszystko to co tłuste i niezdrowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Dobra Andi daj spokoj bo ja zartowalem dlaczego, ja też żartuję, dobrze jest niekiedy jak się słyszy takie swojskie klimaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Andi po prostu dosc fajnie czyta sie twoje posty jednak polowy z ich tresci to ja nie rozumiem No wiec dlatego mozesz pisac najwyzej dwujezycznie bo tlumaczyc Polnocnopolakom nie za bardzo ma kto A choc was Slazakow jest sporo to nas tez jest tu troche Poza tym zawsze wydawalo mi sie Keri ze zurek jest kujawski wiec taki bardziej moje okolice niz twoje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.