Marienty Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 Pięknie Jacku. Jak widać na załączonych obrazkach - ryb nawet w Odrze jest dużo, trzeba tylko umieć je łowić (na spining szczególnie). Jacek i Dawid "demolują" forum ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 jaceen, pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_R Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 Panowie, wasze sumy i sandacze robią niesamowite wrażenie. Wielkie słowa uznania. Ja próbowałem swoich sił w sobotę wieczorem. Zasiadka skończyła się jednym kilku metrowym odjazdem na trupka. jaceen mam pytanie do Ciebie. Jaka jest mniej więcej głębokość, na której łowisz w nocy te sandacze? Jest to jakaś rynna czy innego typu stanowisko? Wobki pływające czy tonące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 Panowie, wasze sumy i sandacze robią niesamowite wrażenie. Wielkie słowa uznania. Ja próbowałem swoich sił w sobotę wieczorem. Zasiadka skończyła się jednym kilku metrowym odjazdem na trupka. jaceen mam pytanie do Ciebie. Jaka jest mniej więcej głębokość, na której łowisz w nocy te sandacze? Jest to jakaś rynna czy innego typu stanowisko? Wobki pływające czy tonące? Płytko, w toni i przy powierzchni. Czasami dociskam wędką, aby wobler schodził głębiej, czyli pukał od czasu do czasu w kamienie. Woblery raczej pływające, schodzące do 1-1½m. Wielkość 6-10cm, wyraźnie wyczuwalne na kiju, ale nie "zamiatające" wariaty na boki. Innym razem skuteczne są woblery z minimalną pracą, nawet bez pracy, lub robiące różne wymyki na boki. Kiedyś nie wziąłem pudełka z takimi i wyjąłem z jednego ster, aby nie trzepał na boki. Dopiero wtedy uderzyły dwa sandacze, no sandaczyki Takie woblery przynosiły czasami lepsze wyniki. Wszelkiego rodzaju opaski, okolice główek (napływy, zapływ), cofki, przykoski, płytkie blaty. Ogólnie książkowe miejsca. Tak ja się uczyłem od kolegów z forum i wszelkich publikacji dostępnych w sklepach i Internecie. Godziny, to już próby i jeszcze raz próby. Może być, że kilka dni ryby stołują o 21-ej, innym razem o 1-szej w nocy. Cierpliwość i systematyczne odwiedzanie miejscówki daje jakieś wyniki. W Internecie na YouTube są filmy o nocnym łowieniu sandaczy. W bardzo przystępny sposób pokazują wędkarze, gdzie i jak i czym łowić, np. seria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Jacen Ty dosyć że łapiesz fajne ryby to jeszcze dzielisz się bardzo przydatnymi informacjami. Ja z moim kompanem wypraw wędkarskich mamy już takie "powiedzenie"-dotyczące łowisk w których nie dajemy rady przechytrzyć drapieznika "Jacen na pewno by coś tu złapał..." Szacun i Pozdrawiam C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Witam wszystkich.Wczoraj tj 25.09.2013. na stawie:5szt.karpia i 2szt amura. Uploaded with ImageShack.us Na haczyk zakładałem dendrobenę i kukurydzę.Łowiłem na spławik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate2828 Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Gratuluję!! Piękne ryby. Ja w Niedzielę jadę z wujem nad jezioro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ximus Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 karpie ładne, tylko jakim prawem trzymasz 5 karpi w siatce i do tego 2 amury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Wyprawa dzisiejsza na sandacze skończyła się wielkim moim sukcesem. Czego życzę każdemu wytrwałemu wędkarzowi. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=253619#253619 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 ale smok! gratulacjee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Do końca sezonu jeszcze cos grubego siadzie kibicujemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 karpie ładne, tylko jakim prawem trzymasz 5 karpi w siatce i do tego 2 amury? Pewnie takim, że to staw prywatny a nie woda PZW ?? Jaceen im bliżej zimy tym większe smoki wyciągasz. Strach pomyśleć co będzie w listopadzie jak te najgrubsze się pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Panowie nie ukrywam że Jaceen powinien napisać książkę dla nas wędkarzy bo to co wyprawia to aż ciarki przechodzą zastanawiam się czy Jaceen nie jest jakimś jasnowidzem że wie gdzie takie ryby można łowić nic tylko gratulować i życzyć jeszcze większych okazów:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike_Mil Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 jaceen...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 jaceen , !GRATULACJE ! niezły smok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Na moje oko Jaceen poprostu wypuszcza rybki i ryba sie ta trzyma jest jej troche i są słusznych rozmiarów C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Dzisiaj 6 sandaczy w 3 godziny 60, 57, 55cm i trzy sztuki 45-47cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Dziękuję za gratulacje. Dzisiaj 6 sandaczy w 3 godziny 60, 57, 55cm i trzy sztuki 45-47cm. Mnie się nigdy nie przytrafiło tyle sandaczy i to jeszcze w tak krótkim czasie. Wczoraj wieczorem miałem trzy brania i trzy spady. Tym razem łowiłem woblerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Panie Jacku, w jakich miejscach szuka pan sandaczy za dnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Nie tyle jak było "wczoraj" co jak było "we wrześniu" Tradycyjnie kilka zdjęć z wrześniowego pobytu na mazurkach. Niestety za bardzo nie ma czego pokazywać ponieważ nasze ulubione jeziorko zostało "ograbione przez rybaków" więc wyniki pomimo wszelkich znanych mi kombinacji nie przynosiły za specjalnych efektów. Żeby było ciekawiej to pierwszy raz w życiu zdarzyło się żebyśmy nałapali więcej leszcze niż płoci/wzdręg a tak było na tym wyjeździe, o okoniach nawet nie wspominam bo łapaliśmy tam często takie po 25-30cm a w tym dwa taki długości środkowego palca który chętnie bym pokazał i podziękował za spustoszenie jakie zrobili ci "rybacy". Kolejną ciekawostką były brania linów których złapaliśmy 12 sztuk - ktoś powie co w tym niezwykłego?? otóż brania były tylko między 11 a 13 popołudniu, wszystkie linki to takie maluchy koło 15cm ale waleczne że szok Na tym jeziorku normalnym wymiarem leszcze było 40+ i takich łapaliśmy najwięcej... niestety teraz standard to 30- a najczęściej równo 25 Na naszej wyprawie podbieraka użyliśmy tylko raz gdy moja "łowcza Tusia" ciągnęła tego misia, tym egzemplarzem wygrała oczywiście tradycyjny konkurs na największą rybę wyjazdu (kurcze to już trzeci raz wracam na tarczy) ale pomimo smutku który mnie ogarnął jestem też z niej bardzo dumny bo wyholowała go samodzielnie odległościówką z przyponem 0,16mm maluch szerszy niż wyższy dodam tylko że nie pierwszy z tego jeziora Poza tym we wrześniu mniej okazji do wędkowania, więc tylko sporadyczne wypady na stawy hodowlane pobawić się ze spławikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Mnie się nigdy nie przytrafiło tyle sandaczy i to jeszcze w tak krótkim czasie. Mi też, mój najlepszy dotąd wynik to 68,66 i 55cm w dwie i pół godziny ale emocje wtedy były fajniejsze bo takie sandacze pod 70cm już fajnie dają po kiju, jednak bez chwili zawahania zamienił bym je na jednego 95cm:) a co do wczoraj to jak wyszedłem z domu i musiałem skrobać szyby w aucie to wiedziałem że nad wodą będzie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_R Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Panowie, wasze sumy i sandacze robią niesamowite wrażenie. Wielkie słowa uznania. Ja próbowałem swoich sił w sobotę wieczorem. Zasiadka skończyła się jednym kilku metrowym odjazdem na trupka. jaceen mam pytanie do Ciebie. Jaka jest mniej więcej głębokość, na której łowisz w nocy te sandacze? Jest to jakaś rynna czy innego typu stanowisko? Wobki pływające czy tonące? Płytko, w toni i przy powierzchni. Czasami dociskam wędką, aby wobler schodził głębiej, czyli pukał od czasu do czasu w kamienie. Woblery raczej pływające, schodzące do 1-1½m. Dzięki za paczkę informacji. Twoje kolejne posty dowodzą, że sandacze / klenie na spining masz rozpracowane do perfekcji Gratuluję rekordu i czekam z resztą fanów na +100 Odwiedziłem przejazdem w niedzielę pewne ciekawe miejsce na mojej rzece. Porzucałem trochę na twisterki, ale niestety bez żadnego kontaktu z sandaczem. Łowiłem ok 14:30 - 15:30 i pewnie ta pora jeszcze nie jest za bardzo odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Witam.Informacja dla kol.ximus.Karpie i amury złowiłem na łowisku gdzie nie obowiązują przepisy PZW.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Sześć godzin penetrowania dna kogutami i gumami i tylko dwa puknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi