tomek1 Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 U mnie dziś tylko mały sandaczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Damian Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Dziś kolega zaraportował mi ładnego lina z rana. A już miałem pisać poradnik "Jak złowić lina" To liny nie poszły jeszcze spać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 To liny nie poszły jeszcze spać ? Nasz nieodżałowany kolega Maniek opowiadał mi kiedyś, że zna miejsce i ryzykantów, którzy specjalnie nastawiają się na lina na pierwszym cieniutkim lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2013 Dzisiaj odra Pkp,czas 15 do 17.30,jedno branie i jeden sandałek 56cm. Inny wędkarz trafił zanderka ok.3ocm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2013 Wczoraj 15 do 17.30 ,niestety na dropa nawet pukniecia,na dropa dwa ale była to chyba biała ryba,wynik zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2013 Dzisiaj od około 14 do 17.40,wynik to 2 sandałki 46,33cm i rozpiór około30cm. U nas wymiar 45cm na szczupaka i sandacza.Fotka poniżej.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 18 Grudnia 2013 Share Napisano 18 Grudnia 2013 fix-bud, fajny kombinezon Gratuluje rybek. Cholera... podpuszczacie i się chwalicie to chyba w piątek zawinę dups... i wybiorę się na płoteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2013 fix-bud, fajny kombinezon Gratuluje rybek. Dzięki,ale jak widzisz okazów brak,rybacy,miesiarze robią swoje... Kombinezon tandem baits, nabyłem w hurtowni koło Wrocławia,byłem osobiście,koszt coś około 500 zł,spodnie plus kurtka w wersji wiosenno-jesiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 18 Grudnia 2013 Share Napisano 18 Grudnia 2013 Kombinezon tandem baits, nabyłem w hurtowni koło Wrocławia,byłem osobiście,koszt coś około 500 zł,spodnie plus kurtka w wersji wiosenno-jesiennej. Ojjj to się myliłem bo myślałem że z Prologika, oni robi podobne tyle że najlepsza wersja 1000-1100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 dziś barki II skute lodem ale rzeczka płynie.brań brak czy ktoś coś łowi jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Dzisiaj na 1 barkach z Przemlinkiem złowilśmy 3 ryby : 2 klenie , największy ok 40 cm i okonka . Jutro chyba pojadę na kanał Opatowicki . Na barkach za dużo ludzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 20 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2013 Dzisiaj kolejna wyprawa po Szczecinie.Czas 10-15.30,miejsce odra pkp i kanał warta.Wynik to dwa niewymiarowe sandacze i okoń 21cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 dziś barki II skute lodem ale rzeczka płynie.brań brak czy ktoś coś łowi jeszcze? A łowi, łowi. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=256376#256376 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Ja dziś na godzinkę wyskoczyłem za dom. Sandacze nawet nie myślały o skubnięciu gum i po 45 minutach założyłem woblerek. W pierwszym rzucie melduje się szczupak taki 65 cm. Ogólnie wędkarze jeszcze nad wodę chodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Powrót na święta w rodzinne strony co roku znaczy dla mnie to samo, czyli wypad nad ulubioną rzekę Nidę. W tym roku postanowiłem odwiedzić nowe miejsce, wypatrzone wcześniej na mapach google. O świcie meldujemy się na brzegu, postanowiłem wziąć szczupakówkę i przejść się na zwiad jak najdalej w dół rzeki. Piękne miejsca, ładna pogoda, na rybki nie liczyłem, ale jeden krótki szczupaczek się trafił. Po całym roku łowienia na skanalizowanej Wiśle bardzo miło wrócić na małą rzeczkę, gdzie zakręt goni zakręt, a powalone drzewa robią zatory praktycznie przez całe koryto. Parę fotek z wyprawy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Przepiękne miejsca. Swoją drogą ja również lubię dzikość i niepowtarzalność miejscówek. Choć czasami nie odnotuje jakiegokolwiek brania, to urok miejsca rekompensuje wyprawe. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Dzisiaj nad wodą wykonuję pierwsze rzuty, po chwili czuję, że zaczepiłem jakieś zielsko więc lekko przycinam i nagle owy zaczep zaczyna mi jechać w prawo zanim zorientowałem się, co się dzieje szczupak wypluł przynętę, błyskawicznie rzucam w to samo miejsce i pach, zacinam i znów szczupak puszcza. Widzę, że śledzi mojego 7 cm białego Relaxa z czerwonym grzbietem i miejscami żółtymi bokami pod sam brzeg, więc z kija spuszczam mu przynętę pod pysk i bum, szczupak uderzył pyskiem w przynętę, zawrócił i poszedł bezpowrotnie w głębiny. Także 3 uderzenia w tym 2 trafione ok. 60cm szczupaka i bez ryby na brzegu. Nie spodziewałem się, a był grubiutki bo widziałem go w czystej jak w górskim potoku wodzie. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Kilo Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Faktycznie, bardzo urokliwe miejsca, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Kiedyś rz. Oława też fragmentami Nidę przypominała. Teraz na odcinku Siechnice-Groblice skrócono jej koryto, zrobiono i robi się dalej to, co zrobiono z wrocławską Ślęzą. Aż dziw bierze, że mistrzowie melioracji jedno drzewo oszczędzili. Jednak nie o tym chciałem rozprawiać. Byłem nad wodą, bo pogoda nie dawała usiedzieć w domu. 9 stycznia zacząłem tam kleniowy sezon i tam przyszło chyba zakończyć. Brania ryby nie miałem. Zaczynam się rozglądać za czymś innym. I proszę... Miłych, rodzinnych świąt Wam życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Dzisiejszy wypad z feederami przyniósł sporo ryb . Złowiłem ok 20 płotek w rozmiarze 20 -39 cm , do tego 2 leszczyki ok 35 i bolenik . Ta była największa rybka oczywiście dalej pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 maniu394, Piękna płoć! Gratulacje. Wesołych Świąt koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Tydzień temu byłem na spontana na pół dnia za płocią i udało się ich trochę nałowić. Największe 5szt. myślę, że miały koło kilograma lub kilogram lecz szkoda, że w tym czasie nie było nikogo ze znajomych ze sprzętem do robienia zdjęć Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 że w tym czasie nie było nikogo ze znajomych ze sprzętem do robienia zdjęć Praktycznie każdy tel ma aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 że w tym czasie nie było nikogo ze znajomych ze sprzętem do robienia zdjęć Praktycznie każdy tel ma aparat. Faktem jest, że ma ale zdjęcia z takiego sprzętu 3.2 megapixel, to ciężko o normalne zdjęcie, a nie wspominając już o jakimś ciekawym. Ale, to nic. Jeszcze cała zima przede mną i mam nadzieję, że jeszcze nie jedna płoć w takich rozmiarach zostanie tam złowiona do wiosny Wczoraj tam byłem ze znajomymi ale niestety tamę puścili i nie szło łowić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Poobiedni spacer z lekkim spinem po "przydomowym" odcinku Ślęzy zaowocował ... bardzo świeżym powietrzem i obietnicą odwiedzenia tego miejsca jutro. Jeszcze dzika, nieuregulowana rzeka na moim odcinku pozwala mieć nadzieję na spotkanie z rybą. Zdam relacje po jutrzejszym spacerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi