Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Miało to jakiś zapach ? Jest dojazd ciężkim autem w to miejsce ? Jakaś rura, będą źródłem tego syfu? Widać, że ciągle to wychodzi z ziemi ?

Napisano

Gdyby kolega odpowiedział na moje pytania, to może byśmy wiedzieli. Wg mnie jest to źródło wód mineralnych, to prawdopodobne, jeśli jest w okolicach Barda Śląskiego.

• 2 weeks later...
Napisano

Widuje takie "ścieki" od wielu lat wpływające do stawów, nawet z dala od wszelkiej cywilizacji, w środku lasu. Powyżej rosną dęby i buki. Zwykle pojawia się to tylko zimą i wczesną wiosną.

Napisano

Nie da się ukryć, że widząc te "ścieki" to nie mając pojęcia co to jest to pomyślałbym, że to naprawdę jakieś toksyczne związki.

Napisano

Spoko ryby przeżyją :mrgreen: , gdybym miał obstawiać to co jest w "ścieku" podejrzewam ,że w jakiejś mierze to garbniki roślinne

Nie da się ukryć, że widząc te "ścieki" to nie mając pojęcia co to jest to pomyślałbym, że to naprawdę jakieś toksyczne związki.

A widział byś, np. jak ładnie zwykłe szyszki olchy czarnej potrafią powierzchnie stojącej wody pomalować w niebiesko błękitne plamy :wink: , pierwsze skojarzenie jak by ktoś nafty do wody wlał. :mrgreen:

Napisano
A widział byś, np. jak ładnie zwykłe szyszki olchy czarnej potrafią powierzchnie stojącej wody pomalować w niebiesko błękitne plamy

Nie wiedziałbym :)

• 5 months later...
Napisano

Odnośnie zdjęć zamieszczonych w pierwszym poście - są to wypływy wód podziemnych bogatych w związku żelaza (stąd rdzawy osad) - może nie wygląda to zbyt estetycznie ale jest to element w zupełności naturalny.

Napisano

Pewnie że tak, pamiętam podobne widoki (rdzawy osad) z dzieciństwa, z górskich szlaków, gdzie z pewnościa nie było zanieczyszczeń. Najgorsza oznaka zanieczyszczenia jest jak dla mnie żóltawa piana przy brzegu.

• 1 year later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Jakie tam zanieczyszczenia teraz się do nas dopierd****a z uni bo chcą zniszczyć wspaniały sport który nazywa się WĘDKARSTWO!!:angry:

• 3 months later...
Napisano
O 14.01.2014 o 11:56, El Kilo napisał:

Rzeczywiście tak to wygląda. Kiedyś się spotkałam z taką "wodą".

• 1 year later...
Napisano

A to jest na pewno zanieczyszczenie? Czasem takie skupiska brązowego, hmmm, pyłu (?) można spotkać w dość czystych zbiornikach...

Napisano

Witam kolegów

Na jeziorze na którym łowię od lat taki widok o normalka każdy wie że winowajcą regularnych zatruć jeziora  jest  firma budująca nowe osiedla w okolicy  jednak nikogo to nie obchodzi  sprawa była wielokrotnie nagłaśniana w mediach  napisano wiele artykułów nakręcono parę filmików  a firma buduje następne osiedla i truje dalej jakby nic się nie stało . O zgrozo jezioro znajduje się w okolicy zabytkowego pałacu i pięknego parku oraz REZERWATU PRZYRODY  niby prawnie chronionego ot taka Polska rzeczywistość smutna ale prawdziwa. 

• 4 years later...