yossi Napisano 16 Listopada 2006 Share Napisano 16 Listopada 2006 Witam Już trzeci rok używam Kongr Tiger Spin 240 UL c.w. 3-18g. Jak widać kijek ma dość dużą "tolerncję". Jak na razie nie planuję go zmieniać na żaden inny. Muszę jednak przyznać, że kiedy go kupowałem, nie kierowałem się żadnymi parametrami, tylko tym - jak leży w ręku. A leży znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akino Napisano 16 Listopada 2006 Share Napisano 16 Listopada 2006 Znalazłem dzisiaj w necie MIKADO LEXUS SAPPHIRE SPIN 260 c.w. do 13g cena 175,00 PLN Może ta wędeczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Listopada 2006 Share Napisano 16 Listopada 2006 Teraz w najwyższej przelotce jest sam metal To ją wymień bo ci żyłkę przetrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Listopada 2006 Share Napisano 16 Listopada 2006 To ją wymień bo ci żyłkę przetrze Trzeba umieć wymienić Sam napewno tego nie zrobię - jedynie w sklepie wędksrskim są "naprawy" to może zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 16 Listopada 2006 Share Napisano 16 Listopada 2006 Ja tez tak miałem, identycznie jak Ty No, ale taty kolega naprawia wędki więc ja nie miałem problemu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 16 Listopada 2006 Share Napisano 16 Listopada 2006 MIKADO LEXUS SAPPHIRE SPIN 260 c.w. do 13g cena 175,00 PLNMoże ta wędeczka? Niestety nie znam wędek Mikado. Jakoś nigdy mi nie pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akino Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Czy wędeczka powinna byc mniej czy bardziej sztywna (szczytowa akcja). Co lepsze? Nie mam doświadczenia więc nie wiem, która mi będzie lepiej pasowała. Doradzaliście aby zajrzeć do sklepu i pomacać każdą ale i tak to nic mi nie da i nadal będę w kłopocie. Już tego próbowałem. Zbliża się gwiazdka. Wiem, że rodzinka che złożyc się na wędeczkę do 250,00 PLN. MAM TYLKO WYBRAĆ. Wybieram juz około miesiąca i nic. Jeszcze bardziej jestem zakręcony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Akino, wędka z akcją szczytową pozwala na łatwiejsze i pewniejsze zacięcie oraz lepsze czucie przynęty, natomiast ta z akcją paraboliczną "wybacza" więcej błędów podczas holu. Najlepsza była by wędka która podczas małego obciążenia ma akcję szczytową a pod większym przechodzi w parabolę ale za 250 PLN chyba takiej nie kupisz. Ja wybrałem wędkę o szczytowej akcji poza tym szybką i ciętą, czasami rybki spadają ale na niej się uczyłem i na nią nadal łowię. Jeżeli zdecydujesz się na wędkę o akcji szczytowej to przejrzyj ofertę Dragona serii Milenium, trochę mniej sztywne są Daiwy Powermesh ale to wydatek około 300 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Pragnę przypomnieć, że okoń ma kruchy pysk i podczas trzepania łbm podczas holu na twardym kiju rozerwie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akino Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Pragnę przypomnieć, że okoń ma kruchy pysk i podczas trzepania łbm podczas holu na twardym kiju rozerwie go. I tego się obawiam.Większość z wędek jakie znalazłem ma akcję szczytową. Miałem w ręku Mikado Diamond i Kongera, róznica była widoczna. Diamond był jeżeli mozna tak powiedzieć bardziej elastyczny. W tej chwili zostały mi wybór z dwóch wędek: 1. MIKADO LEXUS SAPPHIRE SPIN 260 – 13 GR 2. Konger World Champion Tango 2,7m c.w. 1-10g Niestety chyba obydwie o szczytowej akcji. Mikado - po przeczytaniu kilkdziesięciu wypowiedzi na różnych forach to chyba obok Jaxona najbardziej nielubiana firma lecz jej wędka ma lepsze przelotki i wykonana jest z lepszego materiału IM9 niż Konger IM7. Za Kongerem przemawia ilość pozytywnych komentarzy (LEXUS SAPPHIRE SPIN jest mało znany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Grudnia 2006 Share Napisano 1 Grudnia 2006 Jak byś mojemu koledze powiedział że Mikado jest fuj to by Tobie dopiero nawtykał właśnie niedawno nabył drugi identyczny kijek jaki miał do tej pory a poszukiwania nieprodukowanego już kija z przed pięciu lat nie były łatwe I był to właśnie Mikado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akino Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Czy mogę łowić Konger World Champion Tango na wodzie ze średniej wielkości nurtu? Czy ta wędeczka nie będzie zbyt słaba (chodzi o szczytówkę i sygnalizację brań)? Czy ta wędka jest tylko na wody stojące? Będę łowił na zalewie zegrzyńskim i jego odnogach (np. Narew) Z waszych wypowiedzi widać, że jest wytrzymała ale na jakiej wodzie będzie się dobrze sprawować? Czy macie jakieś swoje doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Odnośne tej wędki to na zalew ci wystarczy ale co do nurtu rzeki to może być za delikatna a może zobacz z seri czampion dancer do 14 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Witam Mój kijek na garbusy to Mikado lexus sapphire spin 220 1-8g. Używam tylko na wodach stojących , tudzież na bardzo wolnym uciągu. Akcja szczytowa , cięty . Mimo to bardzo ładnie amortyzuje a ryba rzadko schodzi na chyba że jest słabo zahaczona . Poleciłbym go ale nie wiem czy go jeszcze produkują , trzy lata temu stał 200pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akino Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 WitamMój kijek na garbusy to Mikado lexus sapphire spin 220 1-8g. Używam tylko na wodach stojących , tudzież na bardzo wolnym uciągu. Akcja szczytowa , cięty . Mimo to bardzo ładnie amortyzuje a ryba rzadko schodzi na chyba że jest słabo zahaczona . Poleciłbym go ale nie wiem czy go jeszcze produkują , trzy lata temu stał 200pln. Miałem w ręku tę wędeczkę ale o długości 2.60 Myślałem o jej kupieniu (nadal myślę) Cena na dzisiaj jaką udało się mi znaleść to 260,00 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 14 Grudnia 2006 Share Napisano 14 Grudnia 2006 Pada nowa propozycja o kijek do 200zł. MA być w miarę lekki i mierzyć 200cm. - 240cm. Ciężar wyrzutu do 10g. Czekam na propozycję Kaczor ten Mikado jest nawet nawet... ale dalej czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 14 Grudnia 2006 Share Napisano 14 Grudnia 2006 Robinson Jig, Bardzo dobry, cw. ma do 10 g, sam mam takiego, po prostu bosko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 kaczor jak to możliwe, że kiedyś za tą wędkę dałeś 200zł. a teraz jest o prawie 100zł. droższa - 280zł. Wizualnie podoba mi się ta wędka. Krutka dobry c.w. W weekend jade do wędkarskiego i zobacz jak leży w ręku znalazłem tego Mikado za 199zł. Sprawdze jak leży w ręku i jak będzie ok to napewno kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akino Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 znalazłem tego Mikado za 199zł. Sprawdze jak leży w ręku i jak będzie ok to napewno kupuje Gdzie znalazłeś ? Daj cynk (tylko na priv bo nam wykupią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 Witam znalazłem tego Mikado za 199zł. Sprawdze jak leży w ręku i jak będzie ok to napewno kupuje Jak go weźmiesz do ręki to chyba już nie puścisz.Pamiętam , że był spod lady , i na zamówienie.Sprawia delikatne wrażenie ale wyszedł zwycięsko z potyczki z sandaczem 3,25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 kaczor już mam wybrany zestaw na okonia. Tobie dam punkcik za podsunięcie tego fajnego kija - bez Ciebie bym go nie znalazł... i kto wie może do teraz bym szukał jakiegoś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Dziś byłem w sklepie wędkarskim. Na miejscu pomacałem kijek Mikado i kołowrotek Tica. Bardzo mi się podobają. Tylko tyle, że na miejscy miueli trochę więlszą Tica Libra, ale ogólnie SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Tylko tyle, że na miejscy miueli trochę więlszą Tica Libra Ile u Ciebie kosztuje Libra? Pytam tylko z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 300zł. Oczywiście kupię w internecie (narazie najtaniej 220zł.) - tylko macałem jak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio118 Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 Jak bym miał Tobie zaproponowac wedke to bym wybrał Beast Master Spinning AX 240 L tylko z wklejka. Ostatnio kupiłem taka wedke tylko to było specjalne zamowienie, poniewaz firma Shimano nie ma w swojej ofercie wedki z wklejka. Jestem bardzo zadowolony z tej wedki poniewaz juz mam efekty i to bardzo dobre !!!!!!! Jak bys potrzebował jakies informacje jak cos takiego zamowic to PYTAJ !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi