Turbo Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 Witam właśnie długość kija chyba ma drugożędne znaczenie przeczytałem to http://wedkowanie.org/index.php?option=content&task=view&id=410&Itemid=65 i już nie mam wątpliwości .... No chyba że ktoś jeszcze coś może doradzić Pozdrawiam artecha i dziekuje za wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 Witam właśnie długość kija chyba ma drugożędne znaczenie Pewnie, że tak, ale ma. Sam często łowię z łódki kijem 2.7m, co podobno jest zbrodnią przeciwko sztuce wędkarskiej; ale lubię tę wędkę i dobrze mi się łowiło - trochę gorzej się podbiera i tyle. Podobnie jest z łowieniem krótkim kijem z brzegu - trochę bliżej rzucisz - dlatego o tym wspomniałem - ale nie musi Ci zależeć na długich rzutach, za to jest lepszy dostęp do ryby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbo Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 No tym bardziej że moja kochana żona zaczyna też łowić wiec 150cm kobietka nie obsłuży 300 cm wędziska dzięki panowie za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 Turbo bez przesady ja mam 172 cm i bez problemu daję radę z 4 metrowym kijaszkiem spinningi mam po 3,60 i po 3,90 i też nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 No tym bardziej że moja kochana żona zaczyna też łowić Zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbo Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Witam. No i niby miał być konger ale nie ma w sklepie i tak sie zastanawiam nad cataną 2,4m 2-10g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 tak sie zastanawiam nad cataną 2,4m 2-10g . Lepiej moze poczekaj i poszukaj. Znajdziesz inne kijki w tym przedziale cenowym i znacznie ciekawsze od Catany mimo ze Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Turbo, Uważaj bo shimano to najczęściej "kluski" o typowo parabolicznej akcji, a te catany to nie jest dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 No a po za tym artech sa strasznie ciezkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 Uważaj bo shimano to najczęściej "kluski" o typowo parabolicznej akcji, a te catany to nie jest dobry pomysł Święte słowa. "No a po za tym artech sa strasznie ciezkie..." Te też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbo Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 Jednak wędzisko kongera maxim twist 2,4m c.w 2-12g. Nie wiem czy dobrze wybrałem bo w sklepie pojawił sie jeszcze wspominany wcześniej kijek o długości 215 i c.w 1-7. Ale coś z shimano musiało coś być wiec postawiłem na kołowrotek catana 1000FA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 oczywiście cena nie jest miernikiem nieraz taniej a lepiej Witam. Jasne, że tak - choć w pewnych granicach. Ja na przykład postanowiłem popróbować lekkiego spinningu. Wszedłem parę tygodni temu do ulubionego sklepu i od progu zarządałem jakiejś wklejanki Team Dragon; na co sprzedawca - doświadczony wędkarz, a przy tym człowiek, którego bardzo lubię, i któremu ufam - powiedział, że są lepsze i tańsze wklejanki niż TD. Tak kupiłem wspomnianego wyżej Kongera Tango. Naprawdę fajny kij - o stówę tańszy niż Dragon - choć jeszcze nie widział wody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 No to Pike masz fajnego sprzedawce...znam nie jednego ktory by Ci chcial wcisnac drozszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 No to Pike masz fajnego sprzedawce Cześć Tomek_N. Naprawdę lubię człowieka. Wiele razy szperając mu po półkach znajdowałem coś, co wydawało mi się przydatne, a on na to: - Panie Tomku, daj pan spokój! Na co panu ten bubel... To przywraca wiarę w człowieka w częstych chwilach zwątpienia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 A w jakim miescie mozna sprzedawce znalesc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 A w jakim miescie Nie wiem czy to nie byłaby jakaś niedozwolona reklama (nie chce mi się czytać całego regulaminu - z pozdrowieniami dla władz Forum ), bo podałbym Ci adres, ale w Łodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 z pozdrowieniami dla władz Forum A wracając do tematu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Nie wiem czy to nie byłaby jakaś niedozwolona reklama (nie chce mi się czytać całego regulaminu - z pozdrowieniami dla władz Forum ), bo podałbym Ci adres, ale w Łodzi. Pozdrawiam Zainteresowanym proponuję porozumienie się za pomocą priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 A wracając do tematu..... Zainteresowanym proponuję porozumienie się za pomocą priva Rzeczywiście... Dwóch Wodzów na jednego stukilogramowego bidulka? Usuńcie Panowie to, co niepotrzebne: rzeczywiście temat był inny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbo Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 Witam . Dzisiaj pierwszy połów na nowy sprzęt i łowi mi sie nim super . Wczesniej łowiłem jaxonem crystalis cw 10-30g wiec badylem duzo twardszym wiec tym kongerem łowi sie pięknie. Jestem zachwycony sprzecik czuły lekki i wogule eh i ah .... Złowiłem 20 okonkow - z czego 12 na boczny trok a 8 normalnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Wczesniej łowiłem jaxonem crystalis cw 10-30g Też nim łowiłem. Bardzo dobrze go wspominam. W jednym z działów mądrzy wędkarze napisali fajne teksty, że "nie sprzęt łowi a wędkarz", że "najsłabszym ogniwem jest trzymający wędkę" i różne tego typu. Ważne jest to, co ważne jest w każdej dziedzinie: wiedza, pasja/zaangażowanie, talent, szczęście i takie tam. Ale: oczywiście Małysz założy płozy od sanek zamiast nart i skoczy dalej niż ja na Atomicach; drugie "ale": ale porządne narty nie przeszkadzają mu w dobrych skokach... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Mam pytanko dotyczące cw. też planuję kupić okoniówkę 2,7 myślałem taką do 10g ale może ktoś z bardziej doświadczonych spiningistów doradzi cw. tym wędziskiem będę łowił okonie głównie na zbiornikach ale czsem chciałbym go wykożystać na jazia bądż klenia na rzekę i czy 10g to nie za mało może do 12g. (tylko czy dobrze będzie widać brania na wodzie stojącej) Wiele osób zachwala Konger Maxim Twist 2,7 2-12g pwiędz podzielcie się uwagami nt tego kijka. Konger w tym roku wypuścił model Aviator może o nim ktoś coś słyszał. Nigdy nie miałem doczynienia z kongerem na ale może sie przekonam a może inna firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Lary, osobiście do połowu okonia i jazioklenia wybrałbym wędzisko o gornym cw 12 do 15 g, ponieważ nawet z 50 cm jaziokleniem powinno bez problemu dać sobie radę a i zakres stosowanych przynęt większy co do widoczności brań mysle że nie powinno być prolemu. O Kongerze też słyszałem wiele dobrego ale o modelach ciut "wyższych" np: http://www.kamimarket.pl/shop/product.php?prod_id=3061 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Popieram artecha mam ten model w swojej kolecji tylko 240 i łowie nim okonie a i z szczupakiem ten kijek sobie spokojnie poradzi największa ryba którą ta wędeczka wyjeła z wody to właśnie szczupły 5 kilo i dodam że katuje już ją kilka sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Ciekawy kijek lecz chciałbym coś troszkę tańszego gdyż chciałbym kupić silnik do mojej nortonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi