MaSsAcReR Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Miesiac sandaczy przed nami Zapraszam do dzielenia sie zdjeciami i relacjami. [ Komentarz dodany przez: artech: 01-06-14, 22:17 ] Zdjęcie niezgodne z regulaminem wstawiania zdjęć na forum http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=19484 Druga sprawa, to może czasami warto pohamować "parcie na szkło" i pozwolić założyć wątek komuś kto ma do napisania coś więcej niż tylko "... chwalicie się wynikami ... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellmutos Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Korzystając z chwili wolnego, chcąc odpocząć i wsłuchać się w przyrodę poszedłem sobie nad mały staw ukryty gdzieś między polami rzepaku. Rybki małe, ale za to mega głodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Dziś na mikrojigi sporo wzdręg, okoni i karaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Dzis samodzielna nocka w to samo miejsce co 2 dni temu. Bran zdecydowanie mniej niz ostatnio, o 00:30 melduje sie wegorz 44cm, o 3:30 niewiele wiekszy 47cm, procz tego za dnia kilka krapi. Lowilem na rasowke od 19 do 4:30 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdud85 Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Udało się dzisiaj wygospodarować chwilę aby wyskoczyć nad wodę. Postanowiłem nastawić się na szczupaki. Wędkowałem od godziny 10.30 do 14.30. Efekt to 3 złapane szczupaki (50,51,35), jedna spinka pod brzegiem ( krótki) i jedno nie zacięte branie. Najwięcej brań na biało niebieskie kopytko na 3 gramowej główce. Z racji, że wędkowałem na płytkim i dosyć mocno zarośniętym zbiorniku przynętę musiałem prowadzić praktycznie tuż pod powierzchnią wody co dawało super efekty wizualne w postaci szybkich i zdecydowanych brań szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 A ja swoje wyjścia nad wodę mogę nazwać porażką. Znalazłem czas tylko w weekend na łowienie. W sobotę cisza i nagle potężne branie kończące się rozgiętą agrafką. Wszystko trwało może 10-15 sekund. Nie wiem ile ryba miała , ale na takiej samej w poprzednim sezonie wyciągnąłem suma prawie 7kg i nie było problemu. Podejrzewam że to zbieg wszystkich okoliczności pozbawił mnie ryby. Branie raczej szczupaka według mnie. Dziś powtórka , ale brania w tym samym miejscu nie było. Tylko jazie odprowadzały gumę. Przeniosłem się wyżej rzeki i udało mi się zaciąć grubiutkiego szczupaka na oko ze 2kg. Poluzowałem hamulec i dokładnie widziałem , że hak jest przebity przez górną część pyska. Niby się wyszalał , a przy próbie podebrania świeca i tyle go widziałem. Macie na to jakiś sposób ??? Bo w tym roku więcej mi ryb uciekło niż przez cały poprzedni sezon. Fakt , że jakby delikatniej biorą. Udało mi się złowić jedynie okonka. Gratuluje wszystkim co połowili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaSsAcReR Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2014 W sobotę cisza i nagle potężne branie kończące się rozgiętą agrafką Najprawdopodobniej plecionka odpiela Ci agrafke (to sie wcale nie tak rzadko zdarza) Tez mialem w zyciu kilka podbnych przypadkow. Szansa na to zeby ryba rozgiela agrafke jest iluzoryczna (chyba ze agrafka jest wczesniej uszkodzona albo jakosci bazarowej) Predzej puscilaby plecionka albo hak by sie rozgial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 , a przy próbie podebrania świeca i tyle go widziałem.Macie na to jakiś sposób ??? Teoretycznie szczytówka maksymalnie w wodę, ale łatwo tak mówić- pisać. Ja mam często tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 MaSsAcReR Najprawdopodobniej plecionka odpiela Ci agrafke (to sie wcale nie tak rzadko zdarza) Tez mialem w zyciu kilka podbnych przypadkow. Szansa na to zeby ryba rozgiela agrafke jest iluzoryczna (chyba ze agrafka jest wczesniej uszkodzona albo jakosci bazarowej) Predzej puscilaby plecionka albo hak by sie rozgial Też myślę , że to mogło tak być. Małe rzeczy składają się na porażkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 jak na poczatek sezonu sandaczowego nie jest zle,nocny spinning na gumy jezioro Biggesee 57cm 1 czerwiec 67 cm 2 czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 94cm Moja życiówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszFZS6O0 Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Gratulacje piękne rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 dobekfooto, Gratulacje pięknej ryby. Piękną pogodę masz , a u mnie codziennie coś kapie. Jednak dziś godzinny spining obdarował mnie szczupakiem ledwo wymiarowym na wobler i okoniem z opadu takim koło 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarz91 Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Witam Ja bylem wczoraj na przylasku rusieckim. Rzucalaem na woblerka na stawie nr 12. Efekt to okolo 15 szczupaków. Z tym ze wszystkie nie miarowe najwiekszy mial moze 48. Nie mam zdjec bo telefon miałem padniety. Ale fajnie posiedziec nad woda i polowic fajne rybki. Oczywiscie wszystkie plywaja dalej ;] Pozdrawiam ! Niech rosna ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tollos Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 dobekfooto, gratulacje! Przepiękna ryba! Tylko pozazdrościć. Wydaje mi się, że również wędkowałem w tym miejscu co Ty w ten weekend, ale ja niestety nic po za okonkiem 19 cm nie złapalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Dzięki Panowie! Żeby nie było wątpliwości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 dobekfooto, zajebisty zander i Twoja postawa , szacun za rybe i C&R masz u mnie browca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 @dobekfooto gratuluję wrocławskiego sandała. W weekend zaliczyłem trzy krótkie wypady,w sobotę wieczorem usiadł szczupły koło 60cm niestety byłem na łączach z żoną i się spiął.W niedzielę przed świtem złowiłem linka 41cm i okonia a popołudniu dwa bolki 55-60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 bylem wczoraj pod od 15-19, efekty to płoteczki na bata większe i mniejsze,dużo drobnicy pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Piękne sandacze Panowie na pierwszej stronie! Ja niestety wciąż nie mogę się odkleić od karpiowania mimo lichego okresu (pogoda, tarła etc.). Testowałem wczoraj nowe kije (TB Phantom Ex) i niestety nie miałem dużego pola do popisu. Trafił się tylko jeden 2.5 kg... No nic, czekam na lipiec, czystą Odrę i sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdud85 Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Wczoraj po południu udało się wyskoczyć porzucać spinningiem za szczupakiem. Nad wodą byłem od godziny 16.45 do 19. Pierwsze branie dostałem w płytkim i bardzo trudno dostępnym miejscu ( stałem w krzakach, tak gęstych że nie można było wędki podnieść pionowo). Na biało- niebieskiego ripperka połakomił się miarowy szczupak, który skrzętnie wykorzystał moje ciężkie warunki do holowania i po dwóch młynkach pod brzegiem uwolnił się z przynęty. Po kilku minutach w innym miejscu na tą samą gumę melduje się szczupaczek na ok. 30 cm, a kolejnego nie udaje się zaciąć. Postanawiam zmienić przynętę i decyduje się na białego ripperka z czerwonym grzbietem- 3 cm na 2 gramowej główce. Po kilkunastu minutach następuje branie i wyciągam ładnego okonia- 30 cm ( niestety nie mam zdjęć nadających się do GP, a byłyby jakieś punkciki ). Następuje jeszcze kilka okoniowych "puknięć" po których decyduje się zdjąć przypon. Wyciągam kilka mniejszych okoni, jednego szczupaczka ok. 30 cm, a na koniec wędkowania melduje się szczupak 44 cm ( nie przegryzł żyłki). Ogólnie popołudnie zaliczone do udanych ładna pogoda i rybki chciały współpracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Nocka od 20.30 do 4.30, efekty u kolegi to węgorzyk 50cm i parę karpików po 30-35cm, u mnie jedno konkretne branie i ryba zrywa zestaw. Łowiliśmy na dendrobeny i fileciki z uklei. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Piękne sandacze GRATULACJE!!! U mnie zanderki nie chciały współpracować, na pocieszenie trafił się szczupaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz90 Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Dziś prawie 4 godziny spędzone na Rabie w okolicach Gdowa nie przyniosły żadnego nawet najmniejszego brania. Może jutro będzie lepiej na Wiśle w okolicach Tyńca bo wybieram się tam z feederami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 U mnie generalnie też słabo, woda bardzo wysoka na Bugu. Ale czasami coś fajnego uda się wyłuskać. Dzisiejszy poranny wypad - prawie meterek; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi