tomek1 Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Drapieżniki, drapieżniki, wszędzie widzę wasze drapieżniki Nie tylko. Ja podczas wolnych dni nie zrobiłem furory- w sumie dwa sandacze koło miary i jeden karpik, ale za to dziś na koniec zasiadki złowiłem ładnego karasia w nęconym miejscu. O tyle warte odnotowania, że w tym łowisku nie złowiłem karasia już od ładnych kilku lat. Pływa dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Drapieżniki, drapieżniki, wszędzie widzę wasze drapieżniki Drapieżniki rządzą Pierwszy w tym roku na spławik z Odry. Ledwie wymiarowy ale zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Drugi wypad dzisiejszego dnia nad Ślęzę zaowocował pięknym (jak na warunki rzeki) okoniem: miara wskazała 30 cm oraz szczupakiem: Bezcenną przynęta dzisiejszych wypraw okazały się obrotówki nr 2 w srebrze i miedzi. Obydwa egzemplarze odzyskały swą wolność - 11 listopada zobowiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 W sobotę razem z kolegami wybrałem się pospinningować na łowisko w Samsiecznie (kuj-pom). Udało mi się złapać 2 szczupaki - 54 i mój rekordowy 62cm. Ten większy na zdjęciu. Kolega złapał 30 i 55cm. Za tydzień chyba kolejna wyprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Nie tylko o drapieżniki i wielkie ryby chodzi. Dzień 11 listopada chciałem spędzić po swojemu. Nie na szańcach, nie na barykadach i mostach. To jest moja inna strona Marszu Niepodległości. Po drodze mijamy rzekę Oławę. W tym momencie obudził się we mnie instynkt wędkarski. Żeby tylko pogoda dopisała, to może jeszcze w sezonie poświęcę kilka godzin na tą rzekę. Trochę wałem, trochę leśnymi ścieżkami, polanami, docieramy w okolice starorzecza. Nie tylko my postanowiliśmy tutaj spędzić dzień. W kilku miejscach pokazały się krasnopiórki. W południe, gdy zrobiło się ciepło i słonecznie, ryby podeszły pod powierzchnię i pięknie prezentowały swoje kolorowe płetwy. Tym razem było mniej chodzenia. Herbata z termosu, konserwa i bułki smakują wybornie. Rozmawiamy o wszystkim, ale o rybach nic a nic. W drodze powrotnej bez zbytnich podchodów spotykamy mieszkańców lasu. Wszystkich nie da się uwiecznić na matrycy, bo nie myślą o pozowaniu. W tym momencie pomyślałem jeszcze o wyprawie na późnojesienne podgrzybki. Idziemy z powrotem wzdłuż rzeki. Pada pytanie: - Po co ty brałeś tą wędkę jak nie łowisz? Na to czekałem Nie poruszałem tego tematu, bo to był chytry plan. W ten sposób otrzymałem kilkadziesiąt minut i mogłem sprawdzić część woblerów. Kilka puknięć, odprowadzenia przynęt i jakieś kleniki zaczęły się nawet trafiać. Taka była moja inna strona Marszu Niepodległości. jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Gratuluje wszystkim. U mnie wczoraj od 7 do 11 tylko jeden okoń , a tak to cisza. Sporo ludzi nad wodą ,ale każdy mówił to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Jedziemy z relacjami z nad wody! Ja np. wczoraj spędziłem kilka godzin nad Wisłą w oczekiwaniu na miętusa. Na czekaniu się skończyło Rob36Osobiste pretensje wolno poruszyć w osobnym temacie "Użytkownicy o użytkownikach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Witam, po prawie 3 tygodniach przerwy wygospodarowałem kilka godzin i wybrałem się na spining, niestety bez brań. Szkoda, że mam ostatnio tyle obowiązków na głowie, bo chętnie pochodziłbym trochę za szczupakiem (albo pojechał na nockę !!). Pozdr. i gratki dla łowiących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Mimo że listopad uchodzi za szczupakowo-sandaczowy miesiąc to ja uwziąłem się na klenie 4h nad rzeką Rabą zaowocowały 3 kleniami - największy 35 cm Skromny, ale jednak zamierzony połów i ładna pogoda sprawiły, że wypad uznaję za udany. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2544d7a07bed5f4d.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snsokol Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Miło popatrzeć niestety ostatnio mniej czasu i zapału jakoś Ostatnie wypady pojedyncze szczupaczki bez okazów, ale rozmiarowo większe niż wiosną więc jest progres. Na każdy wyjazd 1-2 szt. koło 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Binek Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Wczoraj ponton wraz z kolegą, rzeka Elbląg przy ujściu do jeziora Druzno. 5 szczupaków od 51 do 75 cm. Niestety zapomniałem aparatu bo wrzucił bym zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeNhq Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Wczoraj ponton wraz z kolegą, rzeka Elbląg przy ujściu do jeziora Druzno. 5 szczupaków od 51 do 75 cm. Niestety zapomniałem aparatu bo wrzucił bym zdjęcia. Maluszki Jesteście chętni na jakiś wypadzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Kolejny raz udałem się na łowisko w Samsiecznie i kolejne poprawienie życiówki. Oprócz ryb ze zdjęć były jeszcze dwa szczupaczki - 25 i 40cm. Szczupły 5,4kg; 91,5cm Okoń 30cm - ostatnia ryba sezonu 2014 Piękne zakończenie sezonu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Wczoraj od 18 do 22 bez brań, 2 wędki na leszcza, 2 wędki na sandacza na Warcie z kolegą. Temperatura w nocy po 8-9 stopni nie wskazywała, że już połowa listopada, jednak ryba wie swoje. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Złej passy ciąg dalszy - spining od 7 do 10 bez brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Złej passy ciąg dalszy - spining od 7 do 10 bez brań. Gdzie w Warcie łowisz Wielkopolska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Złej passy ciąg dalszy - spining od 7 do 10 bez brań. Nie tylko u Ciebie taka passa trwa Piękne zakończenie sezonu! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 U mnie wyniki też nie powalają, spodziewałem się lepszych. W zeszłym roku o tej porze woda była kilka stopni zimniejsza, ryba inaczej żerowała, a teraz jest dość ciepło. Zacząłem testować Method Feeder do połowu białorybu - przy słabiutkich braniach udało mi się wyciągnąć leszczyka i wzdręgę. Na klasyczny zestaw w tym samym czasie tylko delikatne puknięcia. Brania na metodę były bardzo widowiskowe, będę testował dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Gdzie w Warcie łowisz Wielkopolska? Nad Wartą jeszcze nie byłem tej jesieni, a łowię w okolicach Poznania, mam zamiar się przejechać bo słyszałem że biorą lepiej niż na jeziorku gdzie jeżdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Krakowski kumpla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Dadi, gratki dla kumpla. Chyba kumpel kopie Ci 4 litery w tym roku albo po prostu przyznaj się dorwałeś fuchę i robisz za prywatnego foto kronikarza i nie masz czasu na łowienie między pstrykaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Ten rok dla mnie jest delikatnie mówiąc - kiepski Natomiast w tym roku zdobyłem dużo wiedzy i doświadczenia, wędkarsko już nie licze na cuda, ale przyszły to będzie to (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeNhq Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Dzisiaj jeden szczupły 2,5kg wiatr zimny rzucać się nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Dzisiaj spinning na Grabi w Ldzaniu i na stawie Talar- bez kontaktu z rybą, najłowniejszy wobler został w trzcinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Dzisiaj spinning na Grabi w Ldzaniu i na stawie Talar- bez kontaktu z rybą, najłowniejszy wobler został w trzcinach a jak ci szo na Grabi w tym sezonie łowiłeś jakieś porządne ryby? Ja bywałem na Widawce, ale nie ma się czym chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi