miro 85 Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Pierwsza rybka sezonu równo 69cm C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 miro 85, piękne otwarcie sezonu! Kapitalny okaz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 miro 85, ale petarda! To ja Bóg wie jak się staram, żeby dorwać się do leszczy 60+, a Ty masz takie przyłowy... Nieźle! Ja dzisiaj byłem odwiedzić Wrocławską Odrę i jako jedynemu udało mi się złowić rybę. Żeby nie było tak różowo, to było to... martwy krąp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Tak po prawdzie to żaden przyłow, wiem ze w tym miejscu stoja leszcze i karpie,oraz czasem podchodza jazie to próbuje je łowić i ostatnio czesto się udaje. Procz leszcza złowiłem jeszcze karpika tak na oko koło 40cm, i jazia 47 cm,ale obie ryby na sam koniec jak już mi bateria w telefonie padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalkl Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Widze, że nie odpuszczasz Rybka od strony Małopolskiej jak się domyślam. Pewnie przez cały rok tam nikt takiego na grunt nie złapał Też musze zacząć sezon, tylko że pogoda i brak czasu narazie nie pozwalają. Póki co trzeba z przynętami podłubać.Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeNhq Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Piękny leszcz. U mnie nad rzeką Elbląg tragedia... wczoraj woda zapierdzielała w stronę zalewu to było git, ale już dzisiaj cofka do jeziora Drużno... Woda bardzo wysoka, szybki nurt(wczoraj na 20g łowiłem a dzisiaj 50g ciągneło) pogoda bardzo wietrzna. Tylko jedna płotka ok 20cm na feeder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Widze, że nie odpuszczasz Rybka od strony Małopolskiej jak się domyślam. Pewnie przez cały rok tam nikt takiego na grunt nie złapał Też musze zacząć sezon, tylko że pogoda i brak czasu narazie nie pozwalają. Póki co trzeba z przynętami podłubać.Połamania. Kolega jak podejrzewam z czarnej corsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalkl Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Dokładnie tak, choć Corsa chyba już nie długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Widze, że nie odpuszczasz Rybka od strony Małopolskiej jak się domyślam. Pewnie przez cały rok tam nikt takiego na grunt nie złapał Też musze zacząć sezon, tylko że pogoda i brak czasu narazie nie pozwalają. Póki co trzeba z przynętami podłubać.Połamania. Kolega jak podejrzewam z czarnej corsy? Od dłuższego czasu się zastanawiałem gdzie w Polsce są jeszcze tak rybne rzeczki, bo kolegi wyniki obserwuję i czasami przecieram oczy. Stawiałem na to, że jest to rzeka blisko ujścia Odry lub Wisły i jak się zdaje miałem rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Widze, że nie odpuszczasz Rybka od strony Małopolskiej jak się domyślam. Pewnie przez cały rok tam nikt takiego na grunt nie złapał Też musze zacząć sezon, tylko że pogoda i brak czasu narazie nie pozwalają. Póki co trzeba z przynętami podłubać.Połamania. Kolega jak podejrzewam z czarnej corsy? Od dłuższego czasu się zastanawiałem gdzie w Polsce są jeszcze tak rybne rzeczki, bo kolegi wyniki obserwuję i czasami przecieram oczy. Stawiałem na to, że jest to rzeka blisko ujścia Odry lub Wisły i jak się zdaje miałem rację Niestety nie moge sie z Tobą zgodzić,rybna rzeka to to była...ale 7 lat temu. Teraz naprawde trzeba sie nachodzić zeby cokolwiek złowić, moje wyniki sa suma tego ze jestem czesto nad woda( ponad 200dni w roku) i znam ją jak własną kieszeń, kazdy dołek,wypłycenie itd. Lowie tylko w tej rzece przez ponad 17 lat, w tym roku każdy napotkany gruntowiec psioczył ze tak źle to jeszcze nie było.. Na 10km rzeki ryby sa tylko w kilku miejscach, reszta to pustynia, rzeka tez jest trudno dostepna( na całe szczescie) ale presja jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Piękny leszcz, GRATULACJE!!! Ja dziś rozpocząłem sezon trociowy nad Drwęcą, niestety na zero. Trocie chyba mnie nie lubią, ale się nie poddam. Kolejny wypad najprawdopodobniej w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalkl Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Widze, że nie odpuszczasz Rybka od strony Małopolskiej jak się domyślam. Pewnie przez cały rok tam nikt takiego na grunt nie złapał Też musze zacząć sezon, tylko że pogoda i brak czasu narazie nie pozwalają. Póki co trzeba z przynętami podłubać.Połamania. Kolega jak podejrzewam z czarnej corsy? Od dłuższego czasu się zastanawiałem gdzie w Polsce są jeszcze tak rybne rzeczki, bo kolegi wyniki obserwuję i czasami przecieram oczy. Stawiałem na to, że jest to rzeka blisko ujścia Odry lub Wisły i jak się zdaje miałem rację Niestety nie moge sie z Tobą zgodzić,rybna rzeka to to była...ale 7 lat temu. Teraz naprawde trzeba sie nachodzić zeby cokolwiek złowić, moje wyniki sa suma tego ze jestem czesto nad woda( ponad 200dni w roku) i znam ją jak własną kieszeń, kazdy dołek,wypłycenie itd. Lowie tylko w tej rzece przez ponad 17 lat, w tym roku każdy napotkany gruntowiec psioczył ze tak źle to jeszcze nie było.. Na 10km rzeki ryby sa tylko w kilku miejscach, reszta to pustynia, rzeka tez jest trudno dostepna( na całe szczescie) ale presja jest.. No właśnie presja i dużo ludzi beretujących wszystko plus kormorany, których teraz na Wiśle jest od groma. Ja też jestem bardzo często nad wodą i podzielam opinie Miro85, że ryby występują punktowo i trzeba się nachodzić, żeby wyjąć coś wartościowego. Co jeszcze ciekawe w tym roku zauważyłem, że ryby bardzo nieufnie wychodziły do przynęt, nigdy w życiu nie miałem tyle wyjść i odprowadzeń co w tym roku i to ryb różnej maśći. Trzeba też dodać, że im wyżej w górę rzeki tym ryby w ogóle znikają. Jeszcze 2-3 lata temu złapanie przyzwoitego okonia nie wymagało wielu zabiegów a i klenie 50+ udało sie złapać. Teraz okoń gdzieś zniknął a i kleń jakby zmalał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Ech kormorany,w sylwestra znalazłem łeb brzany, tyle lat tam łowie i nigdy mi sie nie udało jej złowić, była nie duża moze max 50cm, jest tego czarnego ptaszyska w tym roku naprawde sporo i nie tylko u nas , 5 km nizej jest nastepna kolonia i mysle ze jest ich wiece niż u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Ech kormorany,w sylwestra znalazłem łeb brzany Obstawiał bym wydrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Leszcz piękny, bez dwóch zdań. A teraz myślę, że wszyscy czekamy na kolejne relacje znad wody Ja póki co jestem nieuprawniony, i tak pozostanie przez minimum najbliższy miesiąc, mimo, że ryba bierze, a lodu brak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Pierwsza rybka sezonu równo 69cmObrazek C&R Takie okazy mi się marzą latem/jesienią, a co dopiero teraz.... Wczoraj się wybrałem ze znajomymi nad wodę, ale warunki tak utrudniały wędkowanie i do tego tak zwana "cofka" na wodzie, że cięzko wczorajszy dzień nazwać wędkowaniem...aleee trzy małe kleniki wpadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielan Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Pierwsze zimowe płotki, których się nie spodziewałem http://www.rybazpojezierza.pl/2015/01/zimowe-potki-z-rozlewiska.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Ja wczoraj zaliczyłem otwarcie sezonu 2015 (choć zarzekałem się żonie, że zacznę w lutym ), na jednym z popularnych miejsc we Wrocławiu. Łowiliśmy z kolegą na feederki w godz. 17-23. Zimno było ale wiatr ucichł a brań było tyle, że nie chciało się wracać. Efekt u mnie to kilkanaście płoci głównie w przedziale 20-30cm. Największa na zdjęciu 36cm. Wszystko pływa dalej. Super wypad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Sezon na pstrągi rozpoczęty, ryby były bardzo chimeryczne. Miałem 4 brania, dwie ryby wyjalem, mniejsza na zdjeciu poniżej, druga większa prawie 50cm, walczyła długo, więc oszczędziłem jej sesji zdjęciowej, mam tylko podglądowe zdjęcie które zrobił mi kolega z drugiego brzegu. Łowiłem na Team Dragona 3-14 med fast 2,75 czyli standardowo kolowrotek mikado, żyłka 0,20 i wobler Hunter w kolorze pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2015 Piękny.. DAWID Kusi mnie ta rybka, nigdy nie byłem na pstrągach, ale niedługo to zmienie, pozostaje czekać do 1 lutego.. Płoćki tez super, szczególnie o tej porze roku, Marienty,Zielan gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 U mnie dziś zimowo/lodowo lód 8cm. 8okoni po 27cm i kilka mniejszych , szczupły 47,35 i jeden obciął mi blaszkę piękna słoneczna pogoda przy -12*C kocham taką zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Gratuluję pięknych połowów. U mnie na razie nie ma warunków ani na wodę ani na lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raks24 Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Piękny leszcz i super otwarcie sezonu 2015. Pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeNhq Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Największa na zdjęciu 36cm Zgłosiłeś? bo wydaje mi się, że sreberko by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Piękny leszcz i super otwarcie sezonu 2015. Pogratulować E tam leszcz. Tu same medalowe ryby Lepiej jak w kwietniu i maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi