Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam takie pytanie

Są osoby które robią stery z płyty CD, a jak przygotowują powierzchnie (zdjęcie naklejki) i czym tną płytę?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
płyta CD nie nadaje się na stery, jest za krucha

Na krótkie jednak raczej się nadaje, jeden już zrobiłem, próbowałem wyłamać i jest to bardzo trudne :)

Napisano

Powerek, a nie lepiej na allegro kupić sobie 2 płytki które z przesyłka wyniosą cię 10 zł, wtedy będziesz mieć możliwość podgięcia steru w celu poprawy pracy jeśli woblerek nie będzie prawidłowo pracował

Napisano
Powerek, a nie lepiej na allegro kupić sobie 2 płytki które z przesyłka wyniosą cię 10 zł, wtedy będziesz mieć możliwość podgięcia steru w celu poprawy pracy jeśli woblerek nie będzie prawidłowo pracował

obecnie mam 0 zł na koncie.. :cry:

Napisano

ja robie z płyt cd stery cały czas i stery sa kruche jak sie klei je super glue. Grubosc steru nie ma wplywu na prace tylko jego kształt. A to kolejne moje brzydale.

post-6878-14544972582898_thumb.jpg

Napisano

Panowie, możliwe żeby mi się w pokoju korniki zaległy z lipy??? Już łażą sobie żyjątka a mnie wszystko swędzi....

Napisano
w lipie chyba nie ma kornikow

Może ktoś jeszcze coś doda?

Zastanawiam się czy to nie z karmy dla żółwi albo z kota...

Napisano

Czym zrobic dobre wciecie na ster? Zwykla pilka bo gdy robie to taka to mi wychodzi zawsze krzywe i oczywiscie ma z mala grubosc zeby wlozyc tam ster. I jeszcze kolejne pytanie jak umiescic obciazenie w woblerze?

Napisano

Morinio wciecie na ster robie zwyklym brzeszczotem wiem ze rowek jest za waski ale poszerzam go papierem sciernym. Obciazenie daje zaraz za sterem ok 0.3 gram.

Napisano
Jakimi farbami malujecie woblery?

Podłączam się do tematu, ja próbuję modelarskimi Humbrolami - malował ktoś?

Napisano

Sprawdzone przez wielu i wielokrotnie to samochodowe Motipy i na to domalux i naprawdę nie warto kombinować, chyba że ktoś ma dostęp do czegoś innego za free.

Jeśli modelarskie to np wodne pactry i też Domalux na to.

Napisano
Sprawdzone przez wielu i wielokrotnie to samochodowe Motipy i na to domalux i naprawdę nie warto kombinować, chyba że ktoś ma dostęp do czegoś innego za free.

Jeśli modelarskie to np wodne pactry i też Domalux na to.

Ja mam humbrole olejne, a coś z rodzaju pactry to mam vallejo "akrylowe".

Czyli akrylowe też można maczać w domaluksie?

:cool:

Teraz może takie głupie pytanie:

Czy akrylowe mogę kłaść na olejne?

Napisano
A gdzie kupić takie farby? xd i kolejne pytanko jakim lakierem lakierować?

farby modelarskie:

Pactra

Humbrol

Vallejo

Agama

także lakiery można zamówić na stronie www.jadarhobby.pl

Z tym że lakier w małej puszcze chyba nie jest opłacalną inwestycją.

Lakier - Domalux

Napisano

Witam to moje pierwsze 4 korpusy woblerów są one z lipy pomalowane kilka krotnie emulsją do ścian

http://www.hot.jpg.pl/zdjecie/113981/alal.html

http://www.hot.jpg.pl/zdjecie/113982/gsh.html

a chcę je okleić oczkami złotka od papierosów :razz::grin:

http://www.hot.jpg.pl/zdjecie/113984/eayaeyt.html

powiedzcie co jest źle czy to złotko się nie nadaje ,a jeśli tak to czym je przyklejć :mrgreen::?::?:

sory ze linki ale niemoglem dodać zdjęć na fotosika jakiś bląd wejścia/wyjscia :?: