suhhar Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 jak pomalowales emulsja do scian ? nie powazny czlowieku jestes przeciez emulsja jest zmywalna przez wode, na dodatek nie nadaje sie na drewno bo odpada ! oj musisz sie chlopie jeszcze duzo nauczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler1224 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Gdyby odpadała to bym nie malował jet tam tylko cieniuteńka warstwa żeby było białe drewno i żeby kolory były potem żywsze a po za tym na to pójdzie jeszcze lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Ja z takim pytaniem do znawców tematu malowania lub jak kto woli lakierowania. Jak wiadomo sprężarka jest najdroższym elementem potrzebnym do lakierowania,w związku z tym szukamy innych tańszych rozwiązań i ja właśnie pomyślałem o takim czymś co może zastąpić typową sprężarkę(tak mi się wydaję) spręzarka zastepcza Czy to coś sie bedzie nadawać do potrzeb malowania woblerków czy nie. Nie mam na myśli akurat tej konkretnej ale samą idee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Też mam taki kompresor i tez myslałem o tym aby użyc go zamiast sprężarki. Tak sie zastanawiałem czy mozna by było napełnic tym kompresorkiem jakis zbiornik i z niego do areografu oraz czy by sie zadło przerobic go na zasilnie sieciowe zeby mozna było używac go tez w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 ten kompresor sie nie nadaje. Trzeba zbiornik zeby wytworzyc cisnienie a on nie napompuje chyba ze do 1.5 atm. A wiecie jak malowac gąbką ? efekt podobny do sprayu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 szukając odpowiedzi na pytanie znalazłem na jakimś forum modelarskim ze sie nie nadaje ponieważ nie ma zbiornika ,co będzie skutkowało skokami ciśnienia i zanieczyszczeniami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,kompresor-handmade-z-lodowki-do-aerografu,22689 macie i róbcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IrekM Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 W bardzo starych odkurzaczach były z tyłu otwory wylotowe, do których też można było podłączyć rurę i do tego można było zamontować aerograf. W połowie lat osiemdziesiątych mój kolega w ten sposób malował rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeroki2 Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 jeżeli chodzi o aerograf to jest na necie parę sposobów na zrobienie poszukaj jest tego sporo a propo woblerów oto mojego kolegi: przepraszam za jakość ale robione z telefonu ale b. ładnie wyglądają kolorki: czarny na górze boki srebrne a dół złoty i dwa zielona góra, przy czym jeden ciemniejszy zielony taki oliwkowy boki złote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kilerpulawy Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Witam mam pytanie czy używał ktoś z was do wypełnienia szczelin w korpusie kitu szpachlowego do drewna ? Bo jest to tanie ,a nie wiem czy się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeroki2 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 kup distal i nim zapchaj jest w miarę tani i zalepi całe nacięcie na stelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kilerpulawy Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Ja używam poxipol mam dojście tanio ale ta szpachla kusi będę musiał wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 szpachla jak szpachla lubi popekac ja wole dinstal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Uzywam jakiejś masy szpachlowej( nie podam nazwy zeby nie było krypto reklamy,jedna z wielu z marketu budowlanego) ,jak do tej pory nic nie pekło i wydaje mi się ze pod lakierem raczej szkód nie zrobi.Samą mase nakłada się bardzo dobrze,schnie troszke długo za to dobrze sie szlifuje na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 hey tak pomyslalem ze sie pochwale swoim warsztacikiem woblerowym nie przerazic sie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 hey tak pomyslalem ze sie pochwale swoim warsztacikiem woblerowym nie przerazic sie !Obrazek te spławiki co wiszą to też handmade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeroki2 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 nowe w kolekcji psuje mi się coś dołączanie fotek wiec dam link http://www.fotka.pl/albumy/szeroki2/3,Fotki_z_2010-07-30/54020847,,?authkey=17ebb58966aa34f47a59f22e2b2e6561#foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Powerek tak bo nie mam zamiaru placic po 4.5 za byle jaki wagler wiec robie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zawaś Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Hehe ale widzę skrzyneczka trochę nie wytrzymała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 hehehe no siadłem sobie wygodnie i nagle krach strzeliło. No nic taka skrzyneczka z eleclerka za 15 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeroki2 Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 kolejne z kolekcji niestety zdjęcia trochę nieostre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morinio Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Mam pytanko. Robie woblery na wkręty i nie wiem jak zrobić takiego jak na poniższym zdjęciu. Prosiłbym o pomoc jak go zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 W sumie to podpinam się po pod wyższe pytanie bo sam mam z tym duży problem.Wycinałem ster po długości ale stawał się on bardzo giętki ,naginanie też jest problematyczne .Czyżby pozostało tylko wklejanie całego stelaża? Prosimy o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczek Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Czołem Ja stosuję dwie metody na taki rodzaj steru. Jedna to stelaż przez cały korpus : PS. Ranna ukleja po ostatniej wyprawie - zerwany boleń. Lub troszkę bardziej złożony pomysł (przepraszam za jakość rysunku - na szybko było ) : PS".: Oczywiście w drugiej metodzie ster ze stali bądź mosiądzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam !!! dzisiaj pochwale się kolejnymi swoimi wypocinami rzeźbienia w sośnie wkrótce będzie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi