maniek Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 SYN URODZIŁTo szczere gratulacje odemnie i forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 !!!!!! :D SYN URODZIŁ :D !!!!!! Gratulacje, niech się chłopak dobrze chowa i Pozdrawiam madi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Ode mnie również gratulacje no i chowaj zdrowo następcę -wędkarza majsterkowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adas Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 no i teraz nadszedł czas aby mnie wyśmiać mógłby ktoś mi powiedzieć jak rozpoznać lipe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 heh ;] http://pl.wikipedia.org/wiki/Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 chym nie wiem o co ci chodzi czy jak rozpoznać drzewo czy drewno... jeśli drzewo to wpisz w google i zobacz jak wygląda, najlepiej jej szukać jak kwitnie bo wcześniej usłyszysz niż zobaczysz a dokładniej chodzi mi o pszczoły jest ich wtedy cała masa tak na poważnie to nie wiem jak Ci dokładnie wytłumaczyć, jeśli drewno, to jest to jasne, miękkie drewno, nie widać na nim słojów, wysuszona jest lekka (jeden z najlżejszych krajowych gatunków drewna) podczas szlifowania papierem ciężko osiągnąć gładką powierzchnię powstają takie miękkie zadziorki (wyleciało mi zgłowy jak to nazwać) ale da się je zlikwidować po pierwszym impregnującym lakierowaniu, to chyba tyle jak chcesz to napisz mi adres na PW to mogę Ci podesłać kawałek deseczki lipowej jeśli coś znajdę i jak się pochwali co Ci wyszło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam dzisiaj od rana walczyłem wreszcie z woblerkami z pianki forma już wczoraj była gotowa a dzisiaj próby z pianką wykonałem już chyba z trzydzieści i żaden nie spełnia nadziei nie wiem coś robie nie tak bo po wyjęciu wobler przybiera jeszcze 1/3 objętości próby zmniejszenia dawki pianki nic nie dały bo albo było nie wypełnione albo były wżery, może jeszcze za szybko wyjmuję z formy już sam nie wiem, jeśli ktoś ma w tym temacie doświadczenie to proszę o radę, będę zobowiązany, a tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Woblerów z pianki nie robiłem,ale z pianką miałem do czynienia dość długo ,wiem ze są pianki które prawie ,powtarzam prawie nie rozprężają się i ich struktura jest o wiele bardziej skupiona podobna do extrudera ,poszukam jak się nazywa ,bo nie pamiętam ,wiem natomiast ze była bardzo droga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exorcist Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 To chyba proste, Drzewo rośnie i żyje, a drewno to po prostu ścięte drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Exorcist, a co to ma wspulnego z woblerami z pianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 troszkę w temacie http://xoomer.alice.it/cjbur/a_xray.htm ogólnie fajna stronka o robieniu woblerów tylko włoskiego nierozumietto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Mam pytanko gdzie można kupić balsę w internecie 9 chodzi mi o jakiś konkretny sklep)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Mam pytanko gdzie można kupić balsę w internecie 9 chodzi mi o jakiś konkretny sklep)? Na allegro i poszukaj w różnych sklepach modelarskich, sam kiedyś byłem modelarzem i wiem, że jest to popularne tworzywo w tym fachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Na Allegro wyszło dużo nowych aukcji z balsą. Są okrągłe beleczki, kwadratowe kołeczki oraz prostokątne deseczki. Znajdziesz wszystko czego potrzebujesz PS u mnie wobki powoli się zaczynają jak co roku. Tym razem zacząłem robić ukleje Ale to i tak nie jest to samo, co w zimę, gdzie jadę partiami. Teraz pojedyncze egzemplarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorS Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 troszkę w temacie http://xoomer.alice.it/cjbur/a_xray.htm ogólnie fajna stronka o robieniu woblerów tylko włoskiego nierozumietto witam, ja też nie ale czytam ją przy pomocy tego miłej lektury bo naprawdę fajna stronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 U mnie znów powolutku, powolutku zaczynają się woblerki. Na lato zawsze mam przestój. Za to zimą robię ich aż w nadmiarze Teraz mimo iż nie łowię boleni kombinuję dla znajomych z wobkami boleniowymi. Właśnie skończyłem kształt korpusu. Tylko zaokrąglić i dorobić parę "szczególików upiększających" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Października 2007 Share Napisano 24 Października 2007 Właśnie wobek poszedł drugi raz do podkładu Niedokładności - a w tym modelu było ich wyjątkowo mało - się wyrównały i wobek jest gładziutki. Dla bezpieczeństwa za 1 godz. pójdzie do trzeciego podkładu. A jak u Was z wobkami? Macie może foto najświeższych wyrobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 24 Października 2007 Share Napisano 24 Października 2007 Ja niemal całe lato w wolnych chwilach kombinowałem z wobkami z pianki i wreszcie zaczeło coś z tego wychodzić. Trochę słabe fotki ale to tak na szybkiego, jak dokończę tą partię jak na fotce to pokażę w całości, są to wobki z pianki o neutralnej pływalności o długości 5 i 7cm wagi jeszcze nie znam, oklejane tkaniną i chyba tak w skrócie tyle, a już są po wstępnych testach i wygląda na to żebędzie wszystko ok, ryby to najlepiej zweryfikują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Października 2007 Share Napisano 24 Października 2007 roman gawlas fajowe te Twoje wobki Ja z pianką nie kombinuję na razie. Wolę postrugać Mój wobek już gotowy do malowania - ale dla bezpieczeństwa pomaluję go rano - lepiej poczekać niż miałbym coś w nim spaprać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Czy używacie Lakieru Domalux z czerwonej puszki? Jak tak to jak go przechowywujecie, bo kurna w puszce nie da rady, bo nakrętka się deformuje po paru otwarciach W słoiku po 2-3 miesiącach się trochę waży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorS Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Czy używacie Lakieru Domalux z czerwonej puszki? Jak tak to jak go przechowywujecie, bo kurna w puszce nie da rady, bo nakrętka się deformuje po paru otwarciach W słoiku po 2-3 miesiącach się trochę waży Witam, Ja też walczyłem z Domaluxem i niestety poległem. Przelewałem do mniejszych puszek, słoiczków i tak wysychał. Z uwagi, że nie lakieruje codziennie woblerów to za każdym razem straty były duże. Teraz zakupiłem Beckers PARKETTLACK BLANK [80] i powiem, że jestem zadowolony. Polakierowałem kilka woblerów i powiew szczerze, że jest OK. Powłoka jest błyszcząca i twarda. Koszt trochę duży na początku ale i przechowuje się bez problemu. Szczelna plastikowa puszka załatwia sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 gregorS tylko nie mam możliwości czegoś takiego kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorS Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 gregorS tylko nie mam możliwości czegoś takiego kupić Poszukaj w necie, na pewno coś znajdziesz. Poszukaj regionalnych dystrybutorów Beckersa, zadzwoń i spytaj się kto w twojej okolicy handluje takimi produktami. Ostatecznie są sklepy a farbami może jak porozmawiasz ze sprzedawcą to ci przywiezie jeden baniaczek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 wobler129, ja używam Domalux'u. Mam puszkę (teraz słoik) od dwóch lat i nie wysycha, trzeba pilnować szczelnego zamknięcia. Po zakręceniu słoika zawijam go jeszcze w dwie torebki foliowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 artech ok. A co byś powiedział na opakowanie po Pellecie TB? Do tego słoik i zamknąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi