rav91 Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 bboobb świetna robota no i w razie czego wiadomo do kogo pisac o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Dzięki, bez pomocy i porad uzyskanych na forum, nawet nie wiedziałbym jak się za to zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 O kurde bboobb, jestem pod wrażeniem! Jakbyś nie powiedział, że dopiero zaczynasz to bym nie uwierzył, ze to Twoje pierwsze wobki Naprawde gratulacje! Tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=va7p6vlWg8U&feature=related takie coś mieć to by se form i innych narobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 takie coś mieć to by se form i innych narobił Mając takie cudo można by było robić rozmaite cudeńka i to w seriach i dowolnej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 Wiecie co, skromnie powiem ze zaczełem strugac Stawiam pierwsze kroki w woblerarstwie, narazie z przyczyn wyzszych (brak funduszy) na rozkrecenie produkcji idzie powolutku mam nadzieje ze juz nie dlugo bede mogł pochwalic sie swoimi wyrobami i powiem wam ze najbardziej w tym wszystkim podobaja mi sie reczne robotki "hand made" i z taka maszyna jakos by mnie to nie pociagało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 W tym cały urok- jak wykonasz od podstaw Swojego wobka, kształt, kolor,praca, to wszystko cieszy ogromnie a jak są wyniki to już pełnia szczęścia, ale są też tacy którzy z tego żyją i przy ręcznej wydajności blado wyglądają do masówki. Spodobała mi się ta maszynka prosta a wydajna, z dwóch połówek zrobisz wobka jakiego Ci się wyśni, z grzechotkami i innymi bajerami w środku. Jaros witaj wśród strugaczy i pochwal się swoimi dokonaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 jaross pamiętaj, że jak coś to pisz Na GG zawsze Ci pomogę - oczywiście jak będę wiedział jak pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 Jaros witaj wśród strugaczy i pochwal się swoimi dokonaniami. Obowiazkowo jak beda gotowe na bum cyk cyk zawsze Ci pomogę skozystam jeszcze nie raz Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 Moje wobki okoniowe Właśnie takie u mnie lubią najbardziej, a ja lubię najbardziej powierzchniowe - tak jak ten na górze Nie mogę uzasadnić dlaczego właśnie nimi lubię łowić ale są po prostu super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 To i ja pochwale sie swoimi wytworami , dodam że zacząłem od niedaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 rav91 super - jak dla mnie szczupak i ukleja najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 rav91, fajne rybki, powodzenia w dalszej twórczości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 wobler129, na tego szczupaczka i ukleje to juz miałem tyle chętnych że szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 wobler129, na tego szczupaczka i ukleje to juz miałem tyle chętnych że szok Wiem coś o tym Tak samo jest jak znajomi i koledzy zobaczą moją skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikuś Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Przechytrzenie na takiego wlasnorecznego wobka szczupaka to musi byc niezła satysfakcja Wobki jak na moje małofachowe oko naprawed świetnie sie prezentuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 To i ja pochwale sie swoimi wytworami jak dla mnie szczupak i ukleja najlepsze Nie lekceważył bym tego biało-czerwonego. Założę się że złowi więcej ryb niż te dwa razem wzięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 tomek1 chodziło o wygląd, wykonanie Bo do łowności nigdy nie można być do końca pewnym, który będzie lepszy, bo ryby to inaczej interpretują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Nie lekceważył bym tego biało-czerwonego. Założę się że złowi więcej ryb niż te dwa razem wzięte Jak tak, to moja następna partia będzie w barwach narodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Jak tak, to moja następna partia będzie w barwach narodowych Mój pierwszy wobler był właśnie w takich kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Bo do łowności nigdy nie można być do końca pewnym I to też prawda Bo kolory nic nie pomogą jak praca woblera będzie do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Witam to i ja o cos sie zapytam,mam gotowe formy z polastosilu i po wstrzyknieciu pianki odczekujac 20min wobek jest miejscami wklesly i mieciutki.Moze to wina tego ze mam forme zamknieta,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 tomek1, tego biało-czerwonego juz nie mam pokazywałem je wczoraj koledze i tak mu sie spodobałe ze nie puscił mnie póki mu go nie dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 mentos napisz coś więcej na ten temat, jaką stosujesz piankę, czy zrobiłeś kanałek odpowietrzający, ja zaczynając zabawę z pianką straciłem sporo nerwów i zdrowia zanim zaczęło coś tam wychodzić, generalnie ani gumosil ani polastosil nie nadają się na formy, są za miękkie, podejrzewam że robisz je z miękkiej pianki i ma dodatek za mało dajesz jej do środka, spróbuj wlać tyle rozrobionej pianki aby wypełniała całą połówkę formy,mniej więcej powinno wystarczyć na rozprężenie do pełnej formy, napisz coś więcej bo za dużo domysłów. Gratulacje kolejnym strugaczom, fajniutkie wobki rav91, napisz jaką techniką je wykonujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 roman gawlas, ten mały, niebieski jest zrobiony z zepsutego spławika, ukleja i ten srebrny to tak: z grubszego kijka lipowego starałem sie zrobic jak najprostrzą deseczke (nie do końca mi sie to udało) i odrysowałem ze wzoru. Reszta strugana była od ręki. Teraz zacząłem nową serie i te będe najpierw odrysowywał ze wzoru i na deseczke, tylkoże ciężko sie robi te deseczki z kijka , może masz jakis pomysł jak mi to ułatwic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi