Powerek Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Witam Mam takie pytanie Są osoby które robią stery z płyty CD, a jak przygotowują powierzchnie (zdjęcie naklejki) i czym tną płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 płyta CD nie nadaje się na stery, jest za krucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 płyta CD nie nadaje się na stery, jest za krucha Na krótkie jednak raczej się nadaje, jeden już zrobiłem, próbowałem wyłamać i jest to bardzo trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Powerek, a nie lepiej na allegro kupić sobie 2 płytki które z przesyłka wyniosą cię 10 zł, wtedy będziesz mieć możliwość podgięcia steru w celu poprawy pracy jeśli woblerek nie będzie prawidłowo pracował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Powerek, a nie lepiej na allegro kupić sobie 2 płytki które z przesyłka wyniosą cię 10 zł, wtedy będziesz mieć możliwość podgięcia steru w celu poprawy pracy jeśli woblerek nie będzie prawidłowo pracował obecnie mam 0 zł na koncie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morinio Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Czy grubość steru ma jakiś wpływ na prace woblera albo na coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 ja robie z płyt cd stery cały czas i stery sa kruche jak sie klei je super glue. Grubosc steru nie ma wplywu na prace tylko jego kształt. A to kolejne moje brzydale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Panowie, możliwe żeby mi się w pokoju korniki zaległy z lipy??? Już łażą sobie żyjątka a mnie wszystko swędzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 w lipie chyba nie ma kornikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 w lipie chyba nie ma kornikow Może ktoś jeszcze coś doda? Zastanawiam się czy to nie z karmy dla żółwi albo z kota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Powiedz mi Suhhar jak mam ci dodać punkt za pomoc.. jestem ci winien co najmniej dwa a nawet nie wiem jak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 korniki raczej nie jedzą ludzi a punkty za pomoc może dawać tylko osoba która założyła temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Moje dotychczasowe wypociny. Niestety z braku części produktów nie skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morinio Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Ma pytanie. Kiedy oblkeic wobler tkanina po wlozeniu strerow i wkrętów czy przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 ja obklejam sreberkiem z papierosow i robie to po wklejeniu steru i oczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morinio Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Czym zrobic dobre wciecie na ster? Zwykla pilka bo gdy robie to taka to mi wychodzi zawsze krzywe i oczywiscie ma z mala grubosc zeby wlozyc tam ster. I jeszcze kolejne pytanie jak umiescic obciazenie w woblerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Panowie zwróćcie trochę uwagę na pisownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Morinio wciecie na ster robie zwyklym brzeszczotem wiem ze rowek jest za waski ale poszerzam go papierem sciernym. Obciazenie daje zaraz za sterem ok 0.3 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morinio Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Jakimi farbami malujecie woblery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Jakimi farbami malujecie woblery? Podłączam się do tematu, ja próbuję modelarskimi Humbrolami - malował ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Sprawdzone przez wielu i wielokrotnie to samochodowe Motipy i na to domalux i naprawdę nie warto kombinować, chyba że ktoś ma dostęp do czegoś innego za free. Jeśli modelarskie to np wodne pactry i też Domalux na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Sprawdzone przez wielu i wielokrotnie to samochodowe Motipy i na to domalux i naprawdę nie warto kombinować, chyba że ktoś ma dostęp do czegoś innego za free. Jeśli modelarskie to np wodne pactry i też Domalux na to. Ja mam humbrole olejne, a coś z rodzaju pactry to mam vallejo "akrylowe". Czyli akrylowe też można maczać w domaluksie? Teraz może takie głupie pytanie: Czy akrylowe mogę kłaść na olejne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morinio Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 A gdzie kupić takie farby? xd i kolejne pytanko jakim lakierem lakierować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 A gdzie kupić takie farby? xd i kolejne pytanko jakim lakierem lakierować? farby modelarskie: Pactra Humbrol Vallejo Agama także lakiery można zamówić na stronie www.jadarhobby.pl Z tym że lakier w małej puszcze chyba nie jest opłacalną inwestycją. Lakier - Domalux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler1224 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Witam to moje pierwsze 4 korpusy woblerów są one z lipy pomalowane kilka krotnie emulsją do ścian http://www.hot.jpg.pl/zdjecie/113981/alal.html http://www.hot.jpg.pl/zdjecie/113982/gsh.html a chcę je okleić oczkami złotka od papierosów http://www.hot.jpg.pl/zdjecie/113984/eayaeyt.html powiedzcie co jest źle czy to złotko się nie nadaje ,a jeśli tak to czym je przyklejć sory ze linki ale niemoglem dodać zdjęć na fotosika jakiś bląd wejścia/wyjscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi