Skocz do zawartości
tokarex pontony

W maju nastawiam się na...  

63 użytkowników zagłosowało

1. 1. W maju nastawiam się na...

• Drapieznika
      40
    • Białą rybę
      16
    • ...to aż, ryba się wytrze, a póki co daję jej spokój :)
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejna próba złowienia węgorza bez efektów, aura panująca na łowisku niesprzyjająca: silny wiatr, fala na wodzie, co jakiś czas deszcz. Łowiłem od 20 do 1 w nocy, miejsce nęcone zmieloną watróbką z krwią, pociętymi czerwonymi robakami. Łowiłem na rasówki. Dokładnie rok temu w tym miejscu tarła się ukleja, dlatego węgorz tam brał, w tym roku nie ma uklei, nie ma węgorzy.

Pzdr

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 108
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzisiaj dwie godzinki na Bugu ze spinami i nawet pobicia. Myślałem ,że może chociaż okonia uda mi się złowić, a tu nic. Woda codziennie się podnosi o kilkanaście centymetrów i może to jest powód ospałości ryb.

Napotkany wędkarz miał to samo co ja. Patrolujący strażnik graniczny mówił , że nikt ostatnio nie łowi. Też tak macie???

Napisano

Wczorajszy godzinny wypad nad Odrę w celu złapania czegokolwiek zakończył się jednym braniem jazia na obrotówkę nr 2.

thumb_2015-05-30_17_15_28.jpg

Dzisiaj kolejna tzn. czwarta wyprawa za boleniem bez brania. Do tej pory miałem tylko jedno branie bolenia. Jakoś nie wychodzi, zresztą nie widać nawet tej ryby w porach dnia kiedy jestem nad wodą. Jako że nie wychodziło przeniosłem się nad mniejszą rzekę niż Odra w poszukiwaniu klenia. Złapałem dwa zdechłe okonie i na pierwszej miejscówie miałem pobicie klenia. Na koniec wróciłem na tą pierwszą miejscówę i w pierwszym rzucie zameldował się taki kolega.

thumb_2015-05-31_12_43_17.jpg

Woblerek płytkoschodzący, rzeka też płytka, więc widziałem wyjście ryby i branie. Walka dość długa. Zostałem ochlapany mułem, ale uśmiechnięty.

Z bolenia nie rezygnuję, w końcu już jedno pobicie miałem.

Pozdrawiam!

Napisano

Od 11.30 (około) do 19 na Kormoranie Sulęcin - łowisko mieszane.

Wiele ludzi wróciło bez wyholowania żadnej ryby, ja też straciłem nadzieję, gdy pod koniec uderzył amur pierwszy raz w życiu :mrgreen: oraz karpik się trafił. Ryby wróciły do stawu.

DSC_1286.jpg

DSC_1285.jpg

Napisano
Ryby wróciły do stawu.

Jeśli rzeczywiście wypuszczasz ryby, to rób to niezwłocznie, nie przetrzymuj ich w takich siatkach :idea:

Napisano

Wczoraj Raba , ludzi wyjątkowo dużo .U mnie na zero ale u innych zdecydowanie lepiej choć bez rewelacji. Królował pstrąg ale do 25cm ale sporej ilości. Podsumowując kto mail połapać połapał :)

Pozdrawiam